Personvern

Personvernerklæring for Foto.no AS

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Foto.no AS (heretter kalt Foto.no) samler inn og behandler personopplysninger.

Erklæringen inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et kundeforhold hos Foto.no, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning

Behandlingsansvarlig
Foto.no, ved administrerende direktør, er ansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Den behandlingsansvarlige har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldene lovgivning. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer dette frem under hvert enkelt punkt i denne erklæringen. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke det totale ansvaret.

1 Personopplysninger som lagres

Under hvert punkt finner du oversikt over hvilke personopplysninger vi samler, formål og hvor lenge vi arkiverer opplysningene.

1.1 Kjøp av produkter og tjenester
For å gjennomføre et kjøp på Foto.no trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post. Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert på ordrebevegelsene, samt kontakte deg dersom det skulle være behov i henhold til din ordre.

Opplysningene blir også brukt til å oppfylle avtaler og berettiget interesse etter kjøp som for eksempel oppfølging og invitasjon til kurs/opplæring.

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år. For å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og Foto.no sine salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år.

Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi også IP-adressen som er benyttet ved bestilling.

Du kan selv gå inn på «Min side» i nettbutikken og kontrollere/endre opplysningene vi har lagret om deg vedrørende dine kjøp på Foto.no.

1.2 Kundesenter, herunder også service og reparasjon
Ved kontakt med vårt kundesenter enten på telefon, e-post eller digitale kanaler (også sosiale medier) registrerer vi navn, adresse, telefonnummer og e-post. I tillegg lagrer vi korrespondansen. Dette gjør vi for å kunne følge opp kundeservicesaker på en god måte. Opplysningene lagres i 5 år etter at siste sak er avsluttet.

1.3 Medlemskap og brukerstyrte tjenester
Når du registrerer deg som medlem i Foto.no (redaksjonelle hovedsiden) lagrer vi navn, adresse, telefonnummer og e-post for å kunne drifte tjenestene. Vi lagrer også alder og kjønn for å kunne lage enkle analyser. I tillegg blir det du eventuelt velger å legge inn, og alt du selv legger ut i brukerstyrte tjenester lagret. Du finner full oversikt over all informasjon som er lagret om deg og dine aktiviteter under «Din hovedmeny». Her kan du også avslutte kontoen. Ved sletting av kontoen blir all historikk slettet og eventuelle innlegg i forumet blir anonymisert. Medlemskapet løper til du selv avslutter kontoen.

1.4 Kurs, konkurranser og andre aktiviteter med påmelding
For å kunne gjennomføre og håndtere kurs/aktiviteter og konkurranser registrerer vi navn, adresse, telefonnummer, e-post og evt. andre notater du selv velger å registrere. Dataene blir slettet 24-36 måneder etter avsluttet aktivitet.

1.5 Utlevering av varer
Vi samarbeider med Bring og Posten for transport av varer i Norge. Lokalt i vårt nærmiljø bruker vi også budbil (Bollum AS) for utlevering til våre kunder. Vi utleverer personopplysninger som er nødvendig for at de skal kunne levere varene til deg. Informasjonen som deles med transportørene er navn, adresse, telefonnummer og ønsket utleveringssted. Opplysningene slettes innen 36 måneder.

1.6 Betalingsløsninger
Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi historikk som inneholder IP-adressen vi mottar ordre fra. Betalingsopplysninger hos Foto.no er: IP-adresse, navn, adresse, e-post og mobiltelefonnummer.

Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.

1.6.1 Kortbetalinger
Kortnummer oppbevares ikke utover det som er nødvendig for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering. Det er ikke mulig for Foto.no å se hele ditt kortnummer i noen av våre systemer etter gjennomført kjøp. Skulle det oppstå problemer med en kortbetaling kan betalingsansvarlige hos Foto.no finne de 6 første og de 4 siste sifrene i ditt kortnummer (IIN/BIN nummer) for å identifisere hvilken bank som har utstedt kortet slik at vi kan bistå i å løse problemet.

Velger du kort som betalingsmetode vil betalingsopplysninger og kortopplysninger bli delt med vår betalingsleverandør for kort: Elavon og vår kortinnløser: Nets. Betalings- og kortopplysninger blir kun brukt til å utføre en betaling.

Informasjonen du oppgir ved nettbetaling vil kun være knyttet til din kundekonto. Informasjonen er lagret i henhold til gjeldende lover. Hensikten er at du skal slippe å oppgi kortinformasjonen hver gang du foretar et kjøp hos oss.

1.6.2 Betalingsmetoder fra Santander Consumer Bank
Hvis du ønsker å inngå avtale om faktura, delbetaling eller betalingsutsettelse med Santander Consumer Bank, må du samtykke til at Foto.no utfører en kredittsjekk basert på fødselsnummeret ditt. Dersom du ønsker dette vil vi overføre fødselsnummeret ditt til dem. Inngår du en delbetalingsavtale, vil Santander Consumer Bank lagre betalingsopplysninger og fødselsnummer frem til betalingsavtalen er avsluttet.

For betalingsmetoder levert av Santander Consumer Bank vil deres personvernregler være gjeldende for ditt forhold til dem, se deres personvernregler.

For å unngå at du kan velge betalingsmetoder med uforholdsmessig høy rente, og grunnet sikkerhetshensyn, viser vi kun betalingsmetoder som er relevante for ordren. For eksempel tilbyr vi ikke 36 måneders delbetaling på lave kjøpsbeløp, da effektiv rente vil bli uforholdsmessig høy. Santander Consumer Bank, som er vår samarbeidspartner, vurderer om kunder som har benyttet betalingsmetoder fra dem tidligere vil kunne få ny kreditt. Hvis det ikke er mulig å tilby ny kreditt vil ikke betalingsmetoder fra Santander Consumer Bank kunne velges. Santander Consumer Bank sjekker dette fra Foto.no sine sider. Ansatte ved Foto.no har ikke innsyn i Santander Consumer Bank sin kredittvurdering. En slik vurdering utføres uten å sende persondata til Santander Consumer Bank.

1.7 Retur / Servicepartnere
I forbindelse med retur og reparasjon av produkter, så samarbeider Foto.no med utvalgte servicepartnere. Dersom en vare vi har solgt har en mangel etter reglene i forbrukerkjøpsloven eller kjøpsloven, har kunde rett til å få den reparert kostnadsfritt. Varen blir da håndtert av en av våre servicepartnere, og vi vil dele personopplysninger med servicepartner. Opplysningene vil bestå av navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse samt kjøpskvittering (kjøpshistorikk).

I tilfeller hvor varen ikke lar seg reparere kan servicepartner dele kvittering videre med produsent. Dette er for at Foto.no skal få melding om at varen kan erstattes med ny eller krediteres. For å kunne oppfylle kjøpsloven og ivareta kundens interesse i slike saker lagerer vi opplysningene i 5 år.

I vår serviceportal kan du se hvilke servicepartnere vi samarbeider med

1.8 Markedsplass
Foto.no selger produkter fra andre partnere etter markedsplassmodellen. Kjøper du varer fra en annen partner enn Foto.no vil bestillingsinformasjon bli sendt til den aktuelle partneren, slik at de kan sende deg varen. For transaksjoner som involverer tredjepartsbutikker benytter vi en markedsplassløsning. Markedsplassløsningen blir benyttet til å videreformidle opplysninger mellom Foto.no, tredjepartsbutikker, fraktformidlere og betalingsformidlere. Utveksling av personopplysninger mellom Foto.no og partner er regulert av en databehandleravtale og Foto.no er den behandlingsansvarlige.

2 Innhenting av personopplysninger

Vi lagrer de opplysningene du selv avgir enten på våre nettsider eller gjennom våre ansatte i forbindelse med punktene ovenfor. I tillegg benyttes informasjonskapsler (Cookies)

2.1 Informasjonskapsler (Cookies)
Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned en nettside. Disse brukes vanligvis til å forbedre din brukeropplevelse og huske hvem du er, slik at du forblir innlogget.

Formålet med informasjonskapsler er å gi nettbutikken grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring.

Førsteparts informasjonskapsler er nødvendige for at websiden skal fungere. Tredjeparts informasjonskapsler blir brukt til analyser, markedsføring og personalisering av websiden.

Generell informasjon om bruk av informasjonskapslene finner du under punkt 6.1 til 6.3.

I kundesenteret kan du se en oversikt over informasjonskapsler som brukes på Foto.no

2.2 Slik kan du unngå informasjonskapsler (Cookies)
Om du ønsker å unngå bruk av informasjonskapsler kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere disse. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger. Vær oppmerksom på at dersom du velger å utelukke informasjonskapsler, vil flere av funksjonene på Foto.no ikke fungere.

2.3 Analyse
Foto.no samler inn anonymiserte opplysninger om besøkende på Foto.no til analyse. Med anonymiserte opplysninger mener vi opplysninger som ikke kan spores tilbake til en bruker eller en person. Formålet med dette er å samle inn statistikk som kan brukes for å videreutvikle og forbedre nettstedet. Eksempler på denne type data er: antall som besøker siden, hvordan siden blir brukt, hvor lenge besøket varer, hvor brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Vi samler også inn søkeord som brukes via søkemotorene på websiden. Dette er kun for å forbedre søketreffene og kundeopplevelsen, og det samles ikke inn info som kan spores tilbake til brukeren.

2.4 Personalisering
For å kunne gi deg en relevant og god opplevelse i vår nettbutikk bruker vi funksjoner og systemer for å personliggjøre innholdet slik at det tilpasses deg og dine interesser.

3 Markedsføring

Behandlingsgrunnlaget for e-post og sms markedsføring er samtykke.

Vi ønsker at vår markedsføring skal oppleves relevant og verdifull for deg til enhver tid, derfor vil innholdet som oftest være tilpasset deg. Vi samarbeider med utvalgte partnere for å få til en god løsning knyttet til SMS og e-post forsendelser.

Vi og våre samarbeidspartnere sporer annonser for å vite hvilke annonser du har sett på nett, og hvilke produkter du har sett på hos oss. Med dette kan vi tilpasse butikken etter dine interesser, og vise deg relevante annonser ved neste anledning.

Markedssjefen har det daglige ansvaret for Foto.no sin behandling av personopplysninger knyttet til markedsføring, analyse og personalisering.

4 Behandlingsgrunnlag

Informasjon om navn, adresse, telefon og e-post benyttes for å oppfylle kjøpsavtalen. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel Art 6 (b).

Der du har samtykket til det benyttes også opplysningene til å gi deg informasjon, tilbud og service via e-post, telefon og SMS. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss.

Der du har samtykket til det benyttes kjøpshistorikk og adferdsmønster til å gi anbefalinger og reklame spesielt tilpasset deg som bruker. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til slik bruk.

5 Personopplysninger til tredjepart

Foto.no vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i personvernerklæringen. Dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet eller får ditt samtykke. Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for Foto.no. I slike tilfeller inngås databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten, i tillegg vil Foto.no bestemme hvordan behandlingen av opplysningene skal foregå.

6 Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som Foto.no har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag i tråd med lovgivningen.

Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har.

Opplysninger skal utleveres/overføres på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.

Du kan når som helst trekke tilbake samtykke du har gitt oss. Samtykkene finner du på min side.

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

7 Sikring av personopplysninger

Foto.no har gode rutiner og omfattende tiltak for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger, og at behandlingen av data skjer i samsvar med kravene i gjeldende lovgivning. Eksempler på slike tiltak er risikovurderinger, implementering av organisatoriske og fysiske tiltak, tilgangsstyring og arkiveringsrutiner, samt rutiner for håndtering av data og oppfølging av forespørsler vedrørende retten til innsyn, retting og sletting.

Du kan være trygg på at Foto.no lagrer dine personopplysninger på en sikker måte.

8 Endringer i erklæringen

Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Vi oppfordrer deg til å se igjennom erklæringen regelmessig. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter som f.eks. via e-post, eller på selskapets nettside eller sosiale medier.

9 Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personopplysninger kan du kontakte foto.no sitt personvernombud på e-post personvernombud@foto.no.

Ønsker du at Foto.no sletter dine opplysninger, eller du ønsker å få utlevert dine personopplysninger lagret av Foto.no, så ta kontakt med oss på e-post personopplysning@foto.no

Postadresse
Foto.no AS
Trelastgata 3
0191 Oslo

Besøksadresse
Foto.no AS
Dronning Eufemias Gate 12
0191 Oslo

Hovedkontor
Foto.no AS
Dronning Eufemias Gate 16
0191 Oslo

Butikker
Foto.no, avd. Barcode, Bjørvika
Dronning Eufemias gate 12
0191 Oslo

Foto.no, avd. Interfoto, Skøyen
Drammensveien 130 C-14
0277 Oslo

Kundeservice
info@foto.no
Telefon: 46 46 24 24

Redaksjonell nettside: https://www.foto.no
Nettbutikk: https://butikk.foto.no
Kurs: http://kurs.foto.no
Service: http://service.foto.no

Foto.no er stedet for alle som er interessert i foto, video, droner og print.

HØYDEPUNKTER

  • Nettbutikk med alt du kan drømme om av fotoutstyr
  • Redaksjonelt nettsted med fotoartikler og anmeldelser
  • Medlemssider for fotointeresserte med forum
  • To velfylte fotobutikker med dyktige kundekonsulenter

Hovedavdeling i Barcode
Rett ved Oslo S
Dronning Eufemias gate 12, Oslo
10:00 – 18:00 (man-fre)
10:00 – 16:00 (lør)

Proff-avdeling på Skøyen
Foto.no avdeling Interfoto
Drammensveien 130, Oslo
08:00 – 16:00 (man-fre)

Kontakt
info@foto.no
46 46 24 24

Nyttige lenker
Innlogging i nettbutikken
Pakkesporing
Regler for bruk av medlemssidene
Personvernerklæring
Om oss
Aktuelt
Tema

Gavekort

Gaven alle ønsker seg!
Bestill gavekort

Nyhetsbrev
Følg med på hva som skjer!
Meld deg på nyhetsbrevet

Opphavsrett © Foto.no 2020. Bilder tilhører de respektive fotografene. Foto.no etterstreber å følge Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.