Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Øyvind D.
Sort-hvitt og andre JPG effekter er en ypperlig måte å nærme seg et motiv på selv om kun RAW brukes.
25.6.2010
Biffen B.
Hei Geir, takk for god og saklig beskrivelse av Pentax K7, jeg er veldig enig med det meste av det du skriver her. Har K7 sjøl og har hatt K20. Har aldri testa de to fast objektivene du har brukt her, men har et 43mm f1.9 sjøl, dette er et fantastisk objektiv:)
14.6.2010
Audun S.
Jeg har satt opp min K-7 slik at blender generelt er på fronthjulet, ISO på bakhjulet og +/- i kombinasjon med +/-knappen og bakhjulet ved flere av programvalgene.Stort sett fungerer dette helt greit for meg.
13.6.2010
Geir B.
To hjul er selvsagt bedre enn ett, men det er tre ting jeg liker å ha direkte kontakt med: Blender, ISO og kompensasjon. Med tre hjul kunne jeg ha konfigurert kameraet slik at hver av disse fikk hvert sitt. Dette er en generelt innvending jeg har, og gjelder ikke bare for K7.
13.6.2010
Gunnar S.
"Personlig skulle jeg gjerne hatt et eget dedikert hjul for ISO-innstillingen. Det ville gjort innstillingsmuligheten mye mer intuitiv og direkte".

De to hjulene kan konfigureres på mange måter, også slik at man kan kontrollere ISO-verdien med ett av dem. Da slipper man å benytte
13.6.2010
Geir B.
Ja, Alexander, Pentax fortjener så absolutt et Skråblikk ... :-)

Hyggelig å høre at artikkelen er interessant og at bildene er gode, det er oppmuntrende.

Jeg sier ikke at Pentax har havnet i bakleksa digitalt, men at de har virket litt spake med å presentere sine løsninger. K7 står frem på en helt annen (og mye mer selvstendig) måte, ikke minst fordi det har latt være å etterape N og C (slik jeg oppfattet at K10D i stor grad gjorde).
12.6.2010
Alexander Rex E.
Flott å se at Pentax også får et skråblikk :)

Som vanlig interessant lesning og gode bilder.

Pentax har forresten en eldre 14mm f/2.8, men denne er stor så klart (420 gram), men ca. 1.000 kr billigere enn 15mm f/4.

Men jeg er uenig i at Pentax har havnet i bakleksa digitalt. Dette var kanskje rett før K10D kom, men K10D holdt helt flott følge med de andre i klassen (Nikon D200 og Canon EOS 30D) på alt bortsett fra skuddtakten (3 FPS). Byggekvaliteten var upåklagelig og grepet (på K20D også som var helt likt) som selvsagt er en smakssak var utrolig bra. At de ikke er så store som de to største er en sak, men kameraet stod ikke tilbake for noe annet i klassen.

Håper på et skråblikk om K-x også :) Det henger ikke mye bak K-7 i ytelse, men selvsagt i byggekvalitet da det er laveste kameraklasse det er snakk om
12.6.2010
Geir B.
Takk - rettet !
11.6.2010
Svein Magne B.
Topp-lcd på K-7 har nå vel _grønt_ baklys? Ganske sterkt er det også.
11.6.2010
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu