Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Digital fotografi i praksis - ny utgave!

Digital fotografi i praksis lanseres nå i tredje utgave. Salget har overgått all forventninger, og til nå er det solgt over 10 000 eksemplarer.
Boka har fått et solid fotfeste blant begynnere og entusiaster, og den velges av profesjonelle fotografer som går over fra film til digitalt. Den brukes også i utstrakt grad ved medier og kommunikasjon i den videregående skolen, og til foto- og medierelaterte kurs ved høyskoler og universiteter. Kort sagt har Digital fotografi i praksis slått an bredt i de aller fleste fotografiske leire i Norge, til positiv overraskelse for fotograf og forfatter Magnar Fjørtoft.

– Da første manuskript var så godt som ferdig, gikk det rett i søppelbøtta. Først da skjønte jeg at litteratur om digital fotografi trengte en skikkelig fornying – et helt nytt konsept. Jeg flyttet hovedfokus til fotografi og bilder, ikke datateknikk og utstyr. Så var det på’n igjen, med ytterligere halvannet års arbeid. Derfor var heller ikke denne boka først på markedet, forteller forfatteren.

Selv om det var mange konkurrenter på markedet, har boka hurtig funnet sin plass i fremste rekke blant litteratur om digital fotografi. Da andre utgave ble lansert, lå den en periode på ti på topp-listen blant bestselgere innenfor generell litteratur, og den klatret en måned opp på en meget respektabel tredjeblass (kilde: bokbarometeret, publisert i Dagbladet).

Boka nøyer seg ikke med å forklare det digitale fotografiets egenart. Her settes det digitale fotografiet i en bildemessig sammenheng. Dette er nødvendig for å oppnå fullgod forståelse for digital bildebehandling, mener forfatter, fotograf og spesialist på fagfeltet, Magnar Fjørtoft. Den nye utgaven er allerede i salg i bokhandelen og mange fotoforretninger.

Med en vekt på over 1,5 kilo er det god tyngde i boka, ikke bare i papirvekt, men også i innhold. Boka er utvidet fra 336 til 360 sider, prisen er den samme, og den inneholder nå noen flere praktiske eksempler på bildebehandling og komposisjon. All tekst er grundig bearbeidet, og beskrivelser og forklaringer er blitt enda tydeligere. Boka har også fått et innholdsregister, som hjelp til hurtigere å finne informasjon om ønsket emne.

Boka tar for seg fotografering med digitale kameraer. Den veileder grundig i prosessen videre når bildene skal behandles i datamaskinen, hvor man virkelig får nærkontakt med det digitale fotografiet. Egenskaper ved fotografiet som det er viktig å være klar over ved bildebehandling er grundig forklart, likeså temaer som farger og fargekorreksjon, justering av toner, retusj – og naturligvis også inngripen i bildeflaten for å skape bilder med et innhold som aldri har eksistert i omgivelsene våre.

– Når det er snakk om digital bildebehandling tenker de fleste straks på mulighetene for forfalsking. Dette er viktig, men ikke et hovedtema i boka, og på datamaskinen hjemme er alt tillatt. Likevel handler digital fotografi kanskje vel så mye om å kunne gjengi motivene så realistisk som et fotografi er i stand til. Derfor er det grunnleggende meget grundig forklart, påpeker forfatteren, som mener at boka formidler kunnskaper nok til å kunne arbeide digitalt på et profesjonelt nivå. Den vil også ha appell til profesjonelle fotografer som ønsker å arbeide digitalt.

– Digital bildebehandling er ikke så vanskelig. Det dreier seg om relativt enkle og oversiktlige prinsipper. Når grunnforståelsen er på plass, kan utøveren fly videre på egne vinger, påpeker forfatteren. Derfor også de to fuglene i flukt mot mørk bakgrunn. De er blitt to, også for å markere at dette er 2. utgave. – Det å skape gode bilder med innhold som appellerer til andre krever mye mer enn digital teknikk alene, derfor er også det bildemessige grundig omtalt.

– Det er en stor glede å kunne presentere denne boka. Manuskriptet til første utgave ble totalt omarbeidet for å sette digital fotografi i en bildemessig sammenheng. Nå er boka forbedret på en rekke punkter, og mye nytt er kommet til. I likhet med forrige utgave, går heller ikke denne utgaven ut på dato med det første. Boka handler om de grunnleggende prinsippene, og disse vil ikke forandre seg på mange år, påpeker forfatteren, som også er fotograf for boka.
Forfatteren, Magnar Fjørtoft, er utdannet innen journalistikk og fotografi, og har høyere kunstutdannelse innen fotografiske og digitale medier. Han underviser også i medier og kommunikasjon i den videregående skolen, og han har utgitt flere fagbøker.

ISBN 82-7780-052-5 336 sider, panoramaformat 24,5 x 22,5 cm, stivbind m/overtrekk, uts. kr 428,–

Sagt om 1. utgave av Digital fotografi i praksis:

Denne boka går ikke ut på dato, fordi den handler om de grunnleggende og etablerte prinsippene for digital fotografi. Andre bøker om digitalfoto handler mest om datamaskiner og utstyr som er på markedet akkurat nå.

Omtaler av første utgave:

VERD HVER KRONE!
Rett bok til rett tid ... Fjørtoft skuffer ikke ... selv om det er mye informasjon er den ikke vanskelig tilgjengelig ... boka er skrevet med både innsikt, kunnskap og ikke minst en forståelse for ditt fotografiske utgangspunkt ... Savner du en virkelig bra introduksjon til digital fotografi, er dette boka for deg ... den er verd hver krone.

Fotografi – Norges ledende fototidskrift

DEN BESTE PÅ NORSK
Gratulerer med den beste bok om fotografi som noen gang er utgitt her til lands!
Leif Preus

KANONBOK OM DIGITALFOTO
«Digital fotografi i praksis» har satt en heidundrende standard på sitt område x All kollektiv og egen kunnskap er samlet til ei bok som er uunnværlig for norske amatørfotografer som vil bevege seg inn i den digitale verden x Dette er sannsynlig den beste læreboka i fotografi som har utkommet på norsk på utrolig mange år x Forfatteren har klart å gjøre stoffet lett tilgjengelig for alle ... For den som ønsker en dypere innsikt i sin fotografering nøler vi ikke med å gjenta en gammel reklameoppfordring: Løp og kjøp!
Kjell Ove Hobølsvåg, fotojournalist Aura Avis

IMPONERENDE!
Boka er imponerende pedagogisk oppbygd, hvilket er en sjeldenhet for denne type litteratur ... forfatteren scorer stort på å sette digital fotografi i en bildemessig sammenheng ... med solide forklaringer hele veien ... og gode illustrasjoner ... alt dette kombinert med bevisst layout gjør det hele veldig lærevennlig. Kjell Arne Fridtun, fotosjef ØSTLENDINGEN

FOTOGRAFISK BOKPERLE
Boka «Digital fotografi i praksis» er kanskje den første som virkelig tar fotografen på alvor. På en svært pedagogisk måte tar de drøyt 260 sidene leseren gjennom prinsippene rundt fotografiet. Deretter krydres det hele med hvordan man på en konstruktiv måte utnytter digitale verkøy for å gjøre bildene bedre ... (Bokas forklaring om korrigering av fargestikk beskrives) ... Enkelt forklart, og særdeles nyttig. Denne måten å angripe problemstillinger på går igjen i hele boka ... Kombinert med en ytters behagelig layout som bevisst unnlater å bombardere leseren med informasjon, blir det hele svært så lesbart ... Kombinert med bokas mange gode og forklarende fotografier, er dette et blinkskudd av en publikasjon. Allan Klo, Finnmark Dagblad

EI BOK I SÆRKLASSE
Ikkje minst er det mykje som kan gjerast med bildeta etter at dei er lasta ned på datamaskinen. Det er først og fremst på dette området at boka er i ei særklasse. Her får lesarane ei svært omfattande innføring ... Desom ein er motivert for å lære meir om digital fotograi og «mørkeromsarbeid» basert på den nye teknologien, er dette ei fin bok. Jan Nik. Hansen

BØKER TIL REDAKSJONEN
I avisa Vesterålen var de så fornøyde med boka at de umiddelbart bestilte et sett til redaksjonen.

EN KVALITETSBOK FULL AV NYTTIG INFORMASJON
En kvalitetsbok full av nyttig informasjon. Boka er mye mer enn en teknisk bruksanvisning for digital fotografering.

ANBEFALES AV COMPUTERWORLD
Blant årets hete og utvalgte produkter anbefaler Computerworld boka «Digital fotografi i praksis» under juletreet!

BOKEN GÅR UTENPÅ ALLE ANDRE
Jeg er bare nødt til å skryte litt av boka Digitalfotografi i praksis. Jeg har sikkert ti bøker om emnet, men denne går utenpå alle de andre. :-) Virkelig flott layout, lettfattelige forklaringer. Boka er en ENER i sin sjanger.
Jeg skryter vilt her oppe, og har anbefalt mine medstudenter å kjøpe boka (jeg tar nå tredje semester i nettjournalistikk på HiO/NKS).

Vennlig hilsen Wenche Jensen

FOR EN BOK!
Jeg har i dag tilfeldigvis kommet over boka Digital fotografi i praksis.
For en bok! Så oversiktlig, så informativ – fra det helt enkle til det som går langt, lang ut over mine kunnskaper (og jeg har jobbet med digital fotografi i snart 6 år). Jeg synes det er så beroligende å få en bok hvor man ikke har «beefet» opp fargemetningen til svimlende regnbuer. Tusen takk. Jeg gleder meg virkelig til å lese den videre. Skal studere den mange helger i tiden framover. Boka som ligger foran meg viser super kvalitet!

Vennlig hilsen Ivar Lein-Mathisen, lektor som også driver bildeagentur


http://www.abraforlag.no/digitalfoto.html
 - Digital fotografi i praksis
Digital fotografi i praksis

Varsle Foto.no
Tips en venn
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu