Pentax 17 Analogt Kamera Dark Silver Pentax 17 Analogt Kamera Dark Silver Pentax 17 Analogt Kamera Dark Silver Pentax 17 Analogt Kamera Dark Silver Pentax 17 Analogt Kamera Dark Silver Pentax 17 Analogt Kamera Dark Silver Pentax 17 Analogt Kamera Dark Silver Pentax 17 Analogt Kamera Dark Silver Pentax 17 Analogt Kamera Dark Silver Pentax 17 Analogt Kamera Dark Silver Pentax 17 Analogt Kamera Dark Silver Pentax 17 Analogt Kamera Dark Silver Pentax 17 Analogt Kamera Dark Silver Pentax 17 Analogt Kamera Dark Silver

Pentax 17 Analogt Kamera Dark Silver

6 699,-
7 stk. Totalt på lager
  • 0Billingstad
  • 2Butikklager, Bergen
  • 5Hovedlager

Pentax 17 er et unikt, nyprodusert analogkamera. Det har halvformat, der to bilder på 17 mm x 24 mm tas i en enkelt ramme i 35 mm-format (36 mm x 24 mm). Det har også en horisontal filmfremføringsmekanisme. Når kameraet er plassert på vanlig måte, tar det bilder i vertikalt format, som er identisk med de velkjente bildene som tas med smarttelefoner, som i dag ofte brukes til å ta bilder.

Manuell kamerabetjening som er unik for filmkameraer
Pentax 17 har en manuell filmspolingsmekanisme som er basert på mekanismene i Pentax' speilreflekskameraer. Filmfremføringsspaken lar brukeren nyte filmopprullingen og en opprullingslyd etter hver utløser. Det enkle ladesystemet er utformet for å forhindre feil ved filminnlasting, spesielt for førstegangsbrukere av filmkameraer. Kameraet har også andre mekanismer som er unike for filmkameraer, som manuell tilbakespoling av film ved hjelp av tilbakespolingssveiven, eksponeringskompensasjon ved hjelp av eksponeringskompensasjonshjulet og ISO-følsomhetsinnstilling ved hjelp av ISO-følsomhetshjulet.

Nyutviklet objektiv med fast brennvidde som kombinerer velprøvd optikk og den nyeste teknologien for objektivbelegg
Pentax 17 har et nyutviklet 25 mm F3.5-objektiv med fast brennvidde (tilsvarende et 37 mm-objektiv i 35 mm-format). Objektivet er basert på optikken i det anerkjente Pentax Espio Mini (markedsført i 1994), og har blitt redesignet slik at det passer perfekt i halvformat. Det er også behandlet med HD-belegg (High Definition) - et svært anerkjent flerlagsbelegg - for å optimalisere klarheten og skarpheten i bilder i halvformat. Objektivet som brukes i RICOH Auto Half (en bestselgende modell i halvformat som først ble lansert i 1962) er brukt som referanse, og synsvinkelen og brennvidden er valgt for å gjøre det enkelt og feilfritt å ta bilder i hverdagen.

Sonefokuseringssystem for å skifte fokusområde ved hjelp av enkle valg av sonemerker
Pentax 17s sonefokussystem er delt inn i seks fokussoner, fra nærbilder til lange avstander, og hver sone er markert med merker. Alt brukeren trenger å gjøre for å stille inn kameraets fokus, er å velge det merket som passer best for motivavstanden på sonefokusringen. I Makro-fokussonen kan brukeren ta et nærbilde fra ca. 25 centimeters avstand. Med håndremmen (som følger med som standardtilbehør) kan brukeren måle avstanden til motivet mer nøyaktig.

Lyssterk optisk søker for bekreftelse av motivbildet i sanntid
Den optiske søkeren på Pentax 17 har en lyssterk rammesøker av Albada-typen. Den leveres også med en kompensasjonsramme for nærbilde for å gjøre det enklere å komponere nærbilder. Det er mulig å kontrollere sonemerkene direkte gjennom søkeren.

Syv fotograferingsmoduser for å imøtekomme ulike bruksområder
Pentax 17 justerer automatisk eksponeringsinnstillingene basert på lysdataene som samles inn av målesensoren. I tillegg til Full Auto, der alle eksponeringsinnstillinger velges av kameraet, har det seks andre fotograferingsmoduser, blant annet Slow-speed sync, som er svært nyttig ved fotografering i skumringen, og Bulb, som er nyttig ved fotografering av nattlandskap og fyrverkeri. Pentax 17 har også en uavhengig eksponeringskompensasjonsratt, som gjør at brukeren raskt kan endre eksponeringsnivået for å tilpasse det til ulike typer motiver eller for å uttrykke brukerens kreative intensjoner.

Høykvalitetshus med omhyggelig oppmerksomhet på hver minste detalj
Pentax 17s kamerahus har en klassisk design som minner om det tradisjonelle utseendet til filmkameraer. Topp- og bunndekslene er laget av en solid, men lett magnesiumlegering for å optimalisere kamerahusets stivhet. Den 40,5 mm store filtergjengen gjør at brukeren kan montere en rekke filtre som er tilgjengelige på markedet. Pentax 17 er designet for å være en glede å eie, og hver eneste detalj er nøye gjennomtenkt.


 

Produktinformasjon

Hovedkategori Analogt
Merker Pentax
Produktkategori Analogt kamera
Produkttype Gjenbrukskamera


Produsentens varenr18926