Fotografi Utgave 4 - 2024 Bladet Fotografi

Fotografi Utgave 4 - 2024

Bladet Fotografi

129,-
15+ stk. Nettlager
  • 0Billingstad
  • 0Butikklager, Bergen
  • 0Butikklager, Stjørdal
  • 15+Hovedlager

I årets siste utgave av Fotografi kan du blant annet møte Andres Serrano som i høst er aktuell med utstilling på fotofestivalen Oslo Negativ. Du kan også få et innblikk i noen av avgangsprosjektene ved landets fotoskoler.

Møt Ikram Abdulkadir som har gjort seg bemerket i vårt naboland, både med sine portretter og moteserier. Hun hadde ingen planer om å leve av fotografiet, men nå har hun funnet sin vei og sitt uttrykk. For henne handler fotografiet om å ta plass, dokumentere og spre glede.

I temaspalten i denne utgaven har vi sett på prosjekter fra avgangsutstillingene ved fotoskolene. Vi presenterer en fotograf fra hver skole og studentene du kan lese om er Paulina Zieba fra Oslo Fotokunstskole, Stine Moldfjell fra Oslomet, Malene Vikeså fra Fagskolen Kristiania og Dilan Rasol fra Norsk Fotofagskole.

Vi har også tatt en prat med Federico Estol som i år vant Preus museums Open call. Serien følger skopussere i La Paz og ble til gjennom et tett samarbeid med mellom fotograf og de avbildede i serien. Resultatet er et visuelt lekent prosjekt, og en serie som gir midler tilbake til miljøet han dokumenterte.

Erik Johansson har gjort en karriere på å skape fantasifulle tablåer som ofte opphever fysikkens lover. I høst er han aktuell med utstillingen «Echo Chamber» pa° Nobels Fredssenter i Oslo, hans første store utstilling i Norge. Vi tok en prat med den svenske fotografen før åpningen i hovedstaden.

I klassiker-spalten har vi denne gangen sett på et fotografi av Louis Daguerre. Dette første fotografiet av et menneske har vært gjenstand for mye oppmersomhet, blant annet i Karl-Ove Knausgårds roman «Nattskolen». Vi ser på noen passasjer i boken som omhandler dette historiske fotografiet.

I tillegg kan du lese våre faste spalter:

  • Essay: John Erik Riley deler teskten «Snø og aske»
  • Mitt utstyr: Pernille Sandberg viser hva hun har i kamerabagen
  • Fotobøker: Redaksjonen har sett på noen av årets fotobokutgivelser
  • Profil: Møt Cecilie Øien som er direktør på Preus museum
  • Mitt viktigste bilde Nina Strand deler et fotografi som har en personlig betydning
  • Ti spørsmål: Denne gangen er det Dagny Hay som har mottatt stafett-pinnen
  • Norges Fotografforbund: KI gjennomsyret Arendalsuka 2024 og Norges Fotografforbund var til stede

 

 

 

Produktinformasjon

Hovedkategori Litteratur
Merker Forlaget Fotografi AS
Produktkategori Magasiner
Produkttype Magasiner


Produsentens varenrfotografi_4-2024
100,-
Varenr147520
Leveres på bestilling
100,-
Varenr144976
Leveres på bestilling
100,-
Varenr145948
Leveres på bestilling