Hva Skjer-Kalenderen gir en oversikt over alle kurs/konkurranser/workshops/utstillinger som er rapportert inn til foto.no. Foto.no gir nå tilgang til de som arrangerer kurs/workshops eller driver utstillingslokaler å publisere selv rett til denne oversikten. Kontakt redaksjonen på desk@foto.no for å finne ut mer.
Når: 13.04 - 24.05
Stem på dine favorittbilder i konkurransen vår
Les mer »
Sted: Bok og Blueshuset
Når: 09.04 - 22.04
Åpning av utstilling mandag 9.april kl 18.00 i Bok og Blueshuset. Utstillingen blir hengende i to uker, så har du ikke mulighet til å få med deg åpningen så har du likevel muligheten til å se bildene videre utover, i Bok og Blueshusets åpningstider.
Les mer »
Når: 03.04 - 03.05
På grunn av påskeavvikling begynner ny konkurranse først i dag. Temaet er makro
Les mer »
Praktisk MørkeromskursBildebehandling - Annet
Når: 16.04 - 30.04
Lyst til å lære mer i mørkerommet om sølvbasert analog fotografering, filmfremkalling og forstørre/kopiering på papir? Eller bare lyst til å selv oppleve magien ved å oppleve hvordan bildene blir til?
Les mer »
Sted: Grünerløkka
Når: 11.04 - 13.06
Mange kommer på workshop og sier nærmest unnskyldende at de bare tar bilder av familien sin. Men hvilke bilder er viktigere enn dem? Kameraet er et nysgjerrighetsinstrument som hjelper deg til å studere dine nærmeste grundigere, oppdage sammenhenger som kanskje er skjult for vårt daglige vanebefengte blikk. Og ikke minst kan bildene bli en skatt som både du og andre familiemedlemmer vil sette pris på i årevis fremover. Denne workshopen er for deg som ønsker å bruke kamera for å utforske ditt eget familieunivers.
Les mer »
Kamera Trinn I - Lær å bruke ditt kameraFotografering - Generell fotografering
Sted: Oslo
Når: 15.03 - 22.05
Fotokurs for deg som liker å ta bilder, og vil lære å bruke ditt kamera. Smarte innstillinger, ta kontroll over lukker og blender, motiv i fokus og uskarp bakgrunn, fart i bildet - få motivet skarpt. Skap spennende bilder!
Les mer »
Sted: OSLO
Når: 26.02 - 25.04
Foto.no inviterer til Canon-kurs med Lars V. Askheim på Canon Canon 6D og6D Mark II.
Les mer »
Sted: OSLO
Når: 06.02 - 25.04
Foto.no inviterer til Canon-kurs med Lars V. Askheim på Canon 5D Mark IV
Les mer »
Sted: Allmuenbistro (Periferien)
Når: 20.02 - 20.08
Photographs by Frank Wammen. The infinite cycle of nature and humanity's endless creation and destruction, life and death, giving and taking.
Les mer »
Sted: Abecita Kons Museum Borås, Sverige
Når: 16.01 - 20.05
Utstillingen, Existens, er nå åpen på Abecita Konst museum i Borås i Sverige. Den står fram til 20. mai.
Les mer »
Når: 15.01 - 30.06
Lær fotografering og bildebehandling i ditt eget tempo! Jeg holder kurs for enkeltpersoner og små grupper i fotografering, Lightroom Classic og Photoshop.
Les mer »
INSPIRERENDE KURS I PORTRETTFOTOGRAFERINGFotografering - Portrettfoto
Når: 21.04 - 22.04
Med fokus på kommunikasjon, teknikk, lyssetting og etterbehandling av bilder er dette et lærerikt og inspirerende kurs for deg som ønsker å ta bedre portretter!
Les mer »
Fotokurs "Bildet" med Terje Skåre 10/4Fotografering - Generell fotografering
Sted: Oslo
Når: 10.04 - 22.05
- Innhold/Komposisjon/Kreativitet - Et fotokurs med det visuelle i fokus der målet er økt bevissthet rundt motivet og visualiseringen fram til det ferdige bildet. Et kurs for den som vil komme et steg videre i prosessen med å ta bedre bilder.
Les mer »
Grunnkurs Foto med Terje Skåre 11/4Fotografering - Generell fotografering
Sted: Oslo
Når: 11.04 - 23.05
Fotograf Terje Skåre starter nytt grunnkurs i fotografering i Oslo Kamera Klubb, og vil gjennom kurset gi deg nyttig inspirasjon og kunnskap - teknisk og visuelt - for å kunne skape bedre bilder! Kurset passer for deg enten du er nybegynner eller har fotografert en del.
Les mer »
Når: 19.04 - 22.04
Foto Workshop i spektakulære Romsdalen med Øyvind Martinsen!
Les mer »
Grunnkurs i digital fotograferingFotografering - Generell fotografering
Når: 20.04 - 22.04
MØT VÅREN PÅ VAKRE SENJA OG BLI EN BEDRE FOTOGRAF Bli med fotograf Arnfinn Johnsen til opplevelsesøya Senja og få del i hans kunnskaper på hans hjemlige trakter. Her kan du oppleve et Norge i miniatyr, med levende fiskerisamfunn og dramatisk Senjanatur. Senja er et Norge i miniatyr og blir ofte omtalt som både eventyrøya og opplevelsesøya. Naturen på øya spenner seg fra stupbratte fjell som går rett i havet til det rolige landskapet med strender, skog og åser. Senja byr på uendelige fotomuligheter!
Les mer »

Lær å mestre Adobe LightroomBildebehandling - LightRoom
Når: 02.11 - 04.11
Lær å mestre Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.
Les mer »
Lær å mestre Adobe LightroomBildebehandling - LightRoom
Når: 12.10 - 14.10
Lær Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.
Les mer »
Lær å mestre Adobe LightroomBildebehandling - LightRoom
Når: 24.08 - 26.08
Lær Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.
Les mer »
Lær å mestre Adobe LightroomBildebehandling - LightRoom
Når: 25.04 - 27.04
Lær Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.
Les mer »
Lær å mestre Adobe LightroomBildebehandling - LightRoom
Når: 23.05 - 25.05
Lær Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.
Les mer »
"Det estetiske fotografiet"Fotografering - Portrettfoto
Når: 13.09 - 17.09
VELKOMMEN PÅ WORKSHOP PÅ VAKRE ANDØYA! Tema: LYS, LOCATION, KOMPOSISJON
Les mer »
Lær å mestre Adobe LightroomBildebehandling - LightRoom
Når: 15.06 - 17.06
Lær Adobe Lightroom på 3 dager.
Les mer »
Sted: Profil Data as, Stanseveien 4
Når: 22.05 - 23.05
Dette er en to dagers spesialworkshop. Målet er å lære deltagerne å oppnå perfekte printer i sorthvitt og farger fra digitale bildefiler. Du lærer hvordan du behandler digitale bilder, velger fargerom, justerer skjerm, velger riktig fargeprofil – og skriver ut på en moderne fotoskriver med arkivbestandig blekk og på kunstpapir.
Les mer »
Portrett, natur og eventyrFotografering - Generell fotografering
Når: 02.06 - 03.06
2 dager hvor kreativitet og inspirasjon står i sentrum Dette er workshop som passer både den erfarne og den litt mer uerfarne fotografen, og målet er at du skal hente ny inspirasjon som løfter og inspirerer deg, og kanskje prøve på noe nytt eller bare lande i det du trives med. Fotografering er spennende !
Les mer »
Portrett som uttrykksform del 1&2Fotografering - Portrettfoto
Sted: Bergen
Når: 14.06 - 15.06
Denne workshopen handler om portrett som uttrykksform og vil dekke en rekke aspekt av portrettering.I løpet av disse to dagene i juni vil du være gjennom både planlegging, gjennomføring av opptak og etterarbeid veiledet av Bjørn Opsahl og hans dyktige lærerassistent.
Les mer »
Når: 31.07 - 05.08
Vi inviterer til workshop i platinum printing på SAGA i august. Platina utskrifter er de mest holdbare av alle fotografiske prosesser, og gir et dypere og mer delikat print enn tradisjonell sort/hvit. Uavhengig av om du arbeider med analoge eller digitale foto-prosesser kan du lage Platina utskrifter.
Les mer »
Når: 03.07 - 08.07
Lær en ny tilnærming til akt fotografering med den internasjonalt kjente fotografen Connie Imboden. Vi bruker lokale modeller og fotograferer i landskap og i vann.
Les mer »
Når: 26.06 - 01.07
Få en grundig innføring i Våt Plate Collodion denne sommeren fra en av USA mest erfarne og anerkjente fotografer innen historiske foto prosesser, Jill Enfield. Tidligere deltakere og nye velkommen!
Les mer »
Når: 21.06 - 24.06
Lær bokbinding på SAGA denne sommeren og skreddersy album, fotobøker, portfolio mapper og esker til dine bilder.
Les mer »
Når: 30.05 - 03.06
Bli med på en 4,5 dag intensiv workshop med den Emmy vinnende videografen Bob Sacha. Workshopen passer for alle som vil mestre videoproduksjon for nettbruk.
Les mer »
Fotokurs Marrakech og EssaouiraFotografering - Generell fotografering
Sted: Marrakech - Essaouira, Marokko
Når: 03.11 - 10.11
Bli med på en «tidsreise» til Marokko og opplev en helt annerledes verden med et eldorado av fotomotiv. Vi vil ha fokus på bildeinnhold, og hvordan lage en god bildefortelling. Gatefoto, actionfotografering, portrettfotografering med amatørmodeller - bildevisning og tilbakemelding på dine bilder samt tips og råd underveis.
Les mer »
Fototur til Moskva, 23 - 27. august 2018Fotografering - Generell fotografering
Sted: Moskva
Når: 23.08 - 27.08
Kjære fotovenner, Jeg inviterer dere til en fantastisk tur til en av verdens flotteste og største byer - Moskva. Vi skal tilbringe 5 dager og 4 netter i en av mine favorittbyer, utstyrt med kamera og stativ. Moskva byr på utallige fotomuligheter og jeg skal vise fram de beste av dem til dere. Det blir gatefoto, mye flott historisk og moderne arkitektur og bylandskap på sitt vakreste. Vi skal ha kurs i portrettfoto. Vi skal være med på workshop i undervannsfoto ledet av en anerkjent russisk fotograf med undervannsmodeller. Du trenger ikke spesialutstyr, siden fotografering skal forekomme i et unikt studio der bildene skal tas gjennom et vindu i bassenget. God mat og drikke er det garantert i Moskva. Moskva har etter min mening en av verdens vakreste metro. Vi besøker og tar bildene av de fineste metrostasjoner. Det blir også en båttur gjennom Moskva i kveldssol der vi kan nyte middagen om bord. Det er kun plass til 12 deltakere! Bli med på en opplevelse! http://alinapettersen.wixsite.com/alinapettersenfoto/single-post/2018/02/20/Fototur-til-Moskva-23---27-august-2018
Les mer »
Når: 29.01.19 - 12.02.19
La din amerikanske foto-drøm bli virkelighet! Gi deg selv 14 dager med fotografering og naturopplevelser i kremen av USAs nasjonalparker; Bryce, Zion, Arches, Canyonlands samt Monument Canyon og Antelope Canyon!
Les mer »
Lundefugl på RundeFotografering - Natur og dyr
Sted: Runde
Når: 27.04 - 06.05
Et av mine favorittsteder på Nord-Vestlandet er fuglefjellene ute ved Runde. Fantastisk flott natur – og ikke minst Lundefuglene. Ønsker du å være med på en spennende workshop?
Les mer »
Sted: Bergen
Når: 13.06 - 17.06
Kreativ Foto Bergen arrangerer 13-17 juni 2018, en fotofestival på Fana Folkehøgskule. Festivalen vil ha fokus på workshoper av ulike tema, noen foredrag, og som tidligere med flere internasjonalt kjente kursholdere.
Les mer »
Sted: MYSEN
Når: 05.05
Lær spennende fototeknikker. Hvordan lage svevebilder eller spøkelsesbilder? Utnytt lyset best mulig og lag spennende komposisjoner.
Les mer »
Når: 30.05 - 31.05
Fine Art and Fashion Photographer, Bella Kotak will be having a 2 day fine art and retouching workshop here in Oslo. Hosted by Cole Studios.
Les mer »
Sted: Jebel Zaghro-fjellene, Marokko
Når: 03.11 - 10.11.19
Gjør klar vandreskoa, tøm minnekortet og bli med på denne fototrekkingen langt utenfor allfarvei i Marokkos ørkenfjell. Velkommen til vandring i Jebel Zaghro-fjellenes formsterke landskap, over vidstrakte sletter, gjennom fjellpass og små oaser. Dette er noen av Marokkos aller mest særegne og uberørte fjellområder. Forbered deg på å komme tett på et tradisjonelt levesett, mektig natur, flotte leirplasser og helt unike fotograferingsmuligheter!
Les mer »
Sted: Grimstad
Når: 31.05 - 03.06
Velkommen til «Tanker blir bilder». Denne workshopen traff en nerve blant mange da vi første gang lanserte den. Nå setter vi den opp igjen, og DU kan være med!
Les mer »
Når: 27.04 - 29.04
Fotografene Oktawian Górnik og Bjørn Joachimsen er blant de mest aktive og produktive innen faget i Norge i dag – og i april holder de workshop i Oslo hvor de deler av sine kunnskaper innen fashionfoto, portrettfoto og lyssetting. Workshopen varer i 3 hele dager og er en mulighet for massiv inspirasjon og læring. Siste dag under workshopen får hver enkelt deltaker egen tid i studio med modell og med Oktawian og Bjørn som veiledere. [Oslo, 27.–29. April 2018]
Les mer »
Workshop i Nice, Frankrike Fotografering - Generell fotografering
Sted: Nice
Når: 23.04 - 27.04
Galerie Depardieu og Øyvind Hjelmen inviterer til fotografisk workshop i vakre Nice, i perioden 23. - 27. april 2018.
Les mer »
Portrettfotokurs i naturlig lysFotografering - Portrettfoto
Når: 07.05 - 08.05
Dette er et portrettfotokurs for deg som ikke kan så mye innen fotografering – men som har lyst til å lære noen enkle og smarte triks for å få fine portrettbilder utendørs. Kurset går over 2 ettermiddager og på andre kurskveld får du tilbakemelding på bildene dine.
Les mer »
Fotokurs for nybegynnereFotografering - Generell fotografering
Når: 05.06 - 07.06
Fotokurs på Romerike tilpasset for nybegynnere! Med et speilreflekskamera har du muligheter til å ta fantastiske bilder! Men vet du hvordan? Si farvel til «Auto» og bli sjefen over kameraet.
Les mer »
Fotokurs for nybegynnereFotografering - Generell fotografering
Når: 24.04 - 26.04
Fotokurs på Romerike tilpasset for nybegynnere! Med et speilreflekskamera har du muligheter til å ta fantastiske bilder! Men vet du hvordan? Si farvel til «Auto» og bli sjefen over kameraet.
Les mer »
Sted: Hackney, London
Når: 12.07 - 16.07
London fotografene Jørn Tomter og Nina Rangøy, som tilsammen har rundt 50 års fartstid som fotografer i storbyen, inviterer til en fotoworkshop der det fortellende portrettet står i fokus. I den lokale bydelen Hackney i London skal du ta regi på bildet ditt, lære deg å tenke både journalistisk og konseptuelt, mens du har kontroll på det tekniske, det innholdsmessige og det mellom-menneskelige. Under workshopen vil vi ha et persongalleri klare til fotografering for deg, men du vil samtidig bli utfordret til å finne ditt eget prosjekt som forteller historier om stedet og menneskene du møter her.
Les mer »
Når: 27.04 - 29.04
Helgen 27- 29 april blir det fotokurs med gjennomgang av viktige kamerainnstillinger og praktisk fotografering ute i høyfjellet. Landskap- og portrett fotografering står på programmet. Bli med til fjells og få ny inspirasjon og fotoglede.
Les mer »
INSPIRERENDE KURS I PORTRETTFOTOGRAFERINGFotografering - Portrettfoto
Når: 26.05 - 27.05
Med fokus på kommunikasjon, teknikk, lyssetting og etterbehandling av bilder er dette et lærerikt og inspirerende kurs for deg som ønsker å ta bedre portretter!
Les mer »
Fotoworkshop «LYS» i SkagenFotografering - Generell fotografering
Sted: Skagen, Danmark
Når: 27.05 - 29.05
Skagenmalerne var tiltrukket av det intense lyset og de vakre fargene. Det er vi også. Vi vi derfor fordype oss i lys, lys og mer lys. I tillegg til lyset er kulissene de beste, vi fotograferer både modeller og landskapet i det helt særegne lyset i Skagen.
Les mer »
Sted: Oslo
Når: 06.06
Dette er et rent praktisk fotokurs over en kveld som handler om å finne og bruke det eksisterende LYSET der du er, naturlig lys eller kunstig lys – som portrettlys. I dette tilfellet det eksisterende lyset langs gata i byen.
Les mer »
Sted: Oslo
Når: 08.05
Dette er et rent praktisk fotokurs over en kveld som handler om å finne og bruke det eksisterende LYSET der du er, naturlig lys eller kunstig lys – som portrettlys. I dette tilfellet det eksisterende lyset langs gata i byen.
Les mer »
Sted: Oslo
Når: 05.06 - 07.06
Dette er et rent praktisk fotokurs i Makrofotografering over to kvelder. Bli med inn i et spennende univers der man glemmer tid og sted!
Les mer »
Sted: Rygge i Østfold
Når: 26.05 - 27.05
Bli med på spesialkurs i makrofotografering i Rygge, med Øyvind Martinsen og Zizza Gordon.
Les mer »
Foto Workshop i VansjøFotografering - Natur og dyr
Sted: Vansjø i Østfold
Når: 28.04 - 01.05
Bli med på en foto workshop i Østfold's største innsjø Vansjø med Øyvind Martinsen. Kanopadling, overnatting og fotografering!
Les mer »
Sted: Nissedal i telemark
Når: 18.05 - 21.05
Blir med på en foto workshop i Nissedal i Telemark med Øyvind Martinsen
Les mer »
Sted: Dovrefjell
Når: 12.09 - 16.09
Foto Workshop på Dovre med Øyvind Martinsen
Les mer »
Fotoworkshop "Lys" i SkagenFotografering - Generell fotografering
Sted: Skagen
Når: 27.05 - 29.05
Skagenmalerne var tiltrukket av det intense lyset og de vakre fargene. Det er vi også. Vi vi derfor fordype oss i lys, lys og mer lys. I -tillegg til det nydelige lyset er kulissene de beste, vi fotograferer både modeller og det herlige landskapet i det helt særegne lyset i Skagen.
Les mer »
Sted: Sintra
Når: 24.05 - 27.05
Kurset for den reiseglade som ønsker å utnytte omgivelsene og lyset til å ta gode portretter samme hvor de befinner seg.
Les mer »
Når: 03.08 - 07.08
Bli med fotograf Arnfinn Johnsen til opplevelsesøya Senja og få del i hans kunnskaper på hans hjemlige trakter. Her kan du oppleve et Norge i miniatyr, med levende fiskerisamfunn, og dramatisk Senjanatur. Denne workshopen passer for deg som har en del erfaring og som behersker bruk av kamera og bildebehandlingsprogram. Du ønsker å ta steget til å kunne finne ditt personlige uttrykk som fotograf og møte deg selv i en kreativ prosess. Workshopen passer både for amatørfotografer med speilreflekskamera eller speilløst systemkamera og profesjonelle fotografer.
Les mer »
Når: 20.05 - 25.05
Rethink landscape photography on NORDphotography's workshop in Iceland for 2018. Develop an engaging body of work through the exploration of new concepts, and through the expansion of your unique visual language.
Les mer »
Workshop Fuglefjell FinnmarkFotografering - Natur og dyr
Når: 07.06 - 13.06
7 dagers workshop / fotokurs på Alta folkehøgskole, Alta, Norge, med 3 dagers tur til fuglefjellet på Loppa øy og 2 dager med havsule og ørn på 71 grader N. Vi vil gi deg spennende, lærerike og avkoblende dager under midnattsola!
Les mer »
Sted: RUNDE
Når: 10.05 - 13.05
Bli med på en foto workshop på Runde med Øyvind Martinsen og Zizza Gordon.
Les mer »
Når: 10.05 - 13.05
Fotoworkshop i Kroatia – mai 2018: Bli med på fotoworkshop og opplev Kroatias middelalderbyer, gateliv, kulturminner, arkitektur og natur gjennom en 4 dagers workshop. Vi tar deg med til flere av de fineste fotostedene i Kroatia og gir deg tett oppfølging slik at du kan utvikle deg videre innen fotografering. Vårt mål er å inspirere deg til å ta mer spennende reisebilder og trene blikket ditt til å se motiv og fotomuligheter på nye måter.
Les mer »
Fagre Stryn – Fotoworkshop 10-13/5 2018Fotografering - Natur og dyr
Når: 10.05 - 13.05
Fagre Stryn – Fotoworkshop mellom fjord og fjell - i Kristi himmelfartshelgen. Fagre Stryn er et begrep som ikke har oppstått uten grunn. Naturen i Stryn er mektig, vakker og kontrastrik. Dette er en fotoworkshop der nettopp dette landskapet står i fokus – med Oppstryn som utgangspunkt.
Les mer »
Åpne uskalert versjon i eget vindu