Hva Skjer-Kalenderen gir en oversikt over alle kurs/konkurranser/workshops/utstillinger som er rapportert inn til foto.no. Foto.no gir nå tilgang til de som arrangerer kurs/workshops eller driver utstillingslokaler å publisere selv rett til denne oversikten. Kontakt redaksjonen på desk@foto.no for å finne ut mer.
Når: 14.06 - 24.06
Så var det tid for å finne sine favorittbilder igjen. Bli med og stem.
Les mer »
Sted: SAGA GALLERI - INDERØY
Når: 08.06 - 19.08
Kan fotografi oppleves som musikk?
Les mer »
Når: 01.06 - 01.07
Temaet i konkurransen "Månedens bilde" denne gangen er Sommer. Nå kan du sende inn bidrag.
Les mer »
Når: 30.05 - 15.08
I sommar arrangerer Sjøfartsdirektoratet igjen ein fotokonkurranse der fritidsbåtar står i fokus. Alle som ønskjer kan delta i konkurransen.
Les mer »
Sted: oslo
Når: 31.05 - 24.06
Fotografiens Hus inviterer til utstillingen «Hjørnet på Oslo S – å komme til seg selv» av fotograf Kjersti Botnedal. Utstillingen åpner 31. mai kl 18:00 og varer frem til 24. juni.
Les mer »
Sted: Galleri Eirik Jeistad
Når: 02.06 - 01.07
Fotomagiker, kunstner og skogmann Aage Villy Skåret fra Tangen åpner utstillingen «Etterbilder II» på Galleri Eirik Jeistad, Hamar, lørdag 2. Juni 2018 kl. 14.
Les mer »
Kamera Trinn I - FotokursFotografering - Generell fotografering
Sted: Oslo
Når: 15.05 - 31.08
Kom deg bort fra den "grønne" Autoknappen, og lær innstillingene på ditt kamera. Lær å ta spennende bilder med nok lys, uskarp bakgrunn og fang motiv i bevegelse. Lær å ta spennende bilder.
Les mer »
Når: 21.06 - 24.06
Lær bokbinding på SAGA denne sommeren og skreddersy album, fotobøker, portfolio mapper og esker til dine bilder.
Les mer »
Sted: Allmuenbistro (Periferien)
Når: 20.02 - 20.08
Photographs by Frank Wammen. The infinite cycle of nature and humanity's endless creation and destruction, life and death, giving and taking.
Les mer »
Når: 15.01 - 30.06
Lær fotografering og bildebehandling i ditt eget tempo! Jeg holder kurs for enkeltpersoner og små grupper i fotografering, Lightroom Classic og Photoshop.
Les mer »

Lifestylebilder & miljøportrettFotografering - Generell fotografering
Når: 27.06
Sammen med en profesjonell fotograf og modell kan du få lære å lage spennende og energiske bilder i vakre naturmiljøer.
Les mer »
Fotokurs i "kardemommebyen" Villajoyosa, SpaniaFotografering - Generell fotografering
Sted: Villajoyosa
Når: 13.10 - 17.10
Kurset holdes i den vakre lille kystbyen Villajoyosa en halv time fra Alicante, en herlig “kardemommeby”. Byen er veldig sjarmerende med smale gater, gamleby, fin strandpromenade og en deilig lang strand. Byen har lite turister og omtales gjerne som “den siste Spanske” byen langs kysten.
Les mer »
Sted: Safari i Tanzania og miljø på Zanzibar
Når: 16.10 - 27.10
Med et autentisk afrikansk miljø i fiskelandsbyen Mlingotini som kulisse og inspirasjonskilde viser journalist og fotograf Bjørn Moholdt deg hvordan du utformer tekst og bilder til en interessant og spennende historie.
Les mer »
Når: 23.11 - 27.11
During this 5 day intensive workshop we will teach you how to make stellar photographs of Norwegian landscape and the spectacular Aurora Borealis. We take you to the most interesting scenes and to some of the hidden gems in the Tromsø area. Ole Christian Salomonsen and Bjørn Joachimsen are experienced photographers who know this area like their own pockets. [Tromsø, November 23.–27. 2018]
Les mer »
Sted: Vodice, Kroatia
Når: 18.09 - 20.09
Bryllupsfotografering i Kroatia: Fotografene Henrik Beckheim inviterer bryllupsfotografer til en workshop fullpakket med inspirasjon, læring og opplevelser. [Vodice, 18.–20. september 2018.]
Les mer »
Når: 31.08 - 04.09
Naturfotoworkshop i Varanger – med Hans Strand, Bård Løken og Bjørn Joachimsen. Opplev det spektakulære kystlandskapet i Varanger – og fyll på med inspirasjon og fotokunnskaper!
Les mer »
Når: 02.07 - 06.07
Fotograf Olav Erik Storm tar deg med på 5 kreative fotodager med nytt tema hver dag. Det blir fotoutflukter til mange spennende lokaliteter, personlig oppfølgning, og mye nytt å lære.
Les mer »
Når: 29.06 - 01.07
Få kontroll på teknikken og lær hvordan små motiver kan gi deg store opplevelser. Makrofotografering åpner en ny og spennende verden, - bli med inn!
Les mer »
Workshop med Elena ShumilovaFotografering - Portrettfoto
Når: 02.08 - 03.08
Elena Shumilova, en av verdens mest ettertraktede fotografer. Hun har millioner av følgere, og holder workshops verden over. I august er hun tilbake i Norge igjen, for å dele av sin kunnskap, Det blir 2 dager med rein magi
Les mer »
Når: 04.03.19 - 15.03.19
Myanmars skjønnhet er vanskelig å forklare fordi den henger sammen med landets sjel, og må oppleves. Selv den bereiste har garantert ikke sett noe som ligner. Et buddhistisk rike hvor religionen er kultur og kulturen er religion. Her venter alt fra de monumentale gullbelagte pagodene til de små ruinene som allerede i århundrer har latt trær, planter og røtter vokse dem i stykker. Her venter vannveier, hus på påler, flytende hager. Og ikke minst, her venter bildene dine.
Les mer »
Sted: Sri Lanka
Når: 17.01.19 - 29.01.19
«Den flotteste øya i verden» sa Marco Polo. Velkommen til «India’s tåre», tidligere Ceylon, den lille frodige tropiske øya i det indiske hav. Sri Lanka har blitt kåret til det beste landet å reise til av Lonely Planet og mange andre reisemagasin de siste årene. Denne fotoreisen gir deg anledning til å skape varierte bilder gjennom et heftig spenn av opplevelser: Rester av kolonitid, fjellvandring, kultur og safari – både til lands og til vanns!
Les mer »
Sted: Kapp Verde-øyene
Når: 16.11 - 26.11
Fargerike landsbyer, øyhopping, hav og vill natur... Omlag 600 km ut vest for Senegal i Vest-Afrika finner vi øygruppen Kapp Verde. En perle, relativt uoppdaget, og et naturparadis. Her vil du møte varme, gjestfrie mennesker, vilt landskap, innbydende sandstrender, fargerike landsbyer og asurblått hav. Sammen skal vi oppleve hele fem øyer, alle forskjellige. Kom hjem med ny kunnskap og visuelle minner for livet!
Les mer »
Når: 07.11 - 11.11
Nordlyset i Finnmark er på sitt beste i oktober/november. På denne tiden kan flotte solnedganger skape et fantastisk fargespill over himmelen. I de mørkeste timene fyller ofte nordlyset himmelen. Med base i Alta drar vi på turer i regionen og oppsøker spennende natur og jakter på nordlyset! Statestikken for nordlys på disse kursene er 100%!
Les mer »
Sted: Karljohansvern
Når: 18.08 - 19.08
Preus fotomuseum arrangerer hver høst «Fotografiets dager» på Karljohansvern i Horten, med en lang rekke arrangementer. Deriblant blir det portfoliovisning. Hvis du vil sende inn bilder til det, bør du gjør det nå snart (OBS nå er det redusert påmeldingsavgift).
Les mer »
El Torcal de Antequera - med fokus på landskapFotografering - Generell fotografering
Sted: Andalusia, El Torcal de Antequera
Når: 06.05.19 - 11.05.19
Vi har funnet et fantastisk sted ved foten av El Torcal-fjellet. Et utsøkt lite boutique-hotell med 11 rom, nyoppusset og lekkert, som vi får helt for oss selv. Landskapet rundt er fullt av foto-motiver og på denne årstiden er det blomstrende valmueåkre og bugnende grønt over alt. Det blir også turer til nærliggende landsbyer som Almogia og Antequera.
Les mer »
Oslo DiaryFotografering - Generell fotografering
Når: 10.09 - 15.09
Bli med på en intens uke med fotografi og faglig utvikling! Danny Wilcox Frazier og Linda Bournane Engelberth skal holde en workshop i Oslo 10-15 september 2018. Om du vil utvikle et prosjekt og lære mer om hvordan du kan komme et skritt nærmere menneskene du fotograferer, vil dette være noen for deg.
Les mer »
Når: 27.07 - 30.07
Lær å bli en bedre konsertfotograf på Månefestivalen i Gamlebyen i Fredrikstad i slutten av juli. En intens og lærerik weekend i flotte omgivelser, og med spennende artister på scenen.
Les mer »
Når: 16.08 - 18.08
Har du lyst til å lære hvordan ta bedre konsertbilder og samtidig få fotografere Dimmu Borgir, Watain og vikinger, bør du melde deg på konsertfotoworkshopen på Midgarsblot i august.
Les mer »
Fotosafari på prærieøya SmølaFotografering - Landskap
Sted: Smøla - havgapet
Når: 07.09 - 10.09
Spennende fotosafari på Nordmøre, Smøla er en av norges største og mest særegne øygrupper. Du vil oppleve den dramatiske skjærgården, fiskevær hvor tiden har stått stille, værbitte fyr, vindmølleparken på prærien, de særegne Tustnafjellene, det helt unike "prærielandskapet" og det magiske lyset.
Les mer »
Når: 16.07 - 21.07
For 8. år på rad arrangeres det jazzfotoworkshop under årets jazzfestival 16. 21juli. Workshopen inkluderer pressekort og opplæring i Photoshop Lightroom.
Les mer »
Sted: Hackney, London
Når: 12.07 - 16.07
London fotografene Jørn Tomter og Nina Rangøy, som tilsammen har rundt 50 års fartstid som fotografer i storbyen, inviterer til en fotoworkshop der det fortellende portrettet står i fokus. I den lokale bydelen Hackney i London skal du ta regi på bildet ditt, lære deg å tenke både journalistisk og konseptuelt, mens du har kontroll på det tekniske, det innholdsmessige og det mellom-menneskelige. Under workshopen vil vi ha et persongalleri klare til fotografering for deg, men du vil samtidig bli utfordret til å finne ditt eget prosjekt som forteller historier om stedet og menneskene du møter her.
Les mer »
Når: 27.03.19 - 05.04.19
Har du sett verdens vakreste fugl? Har du våknet opp i en hytte midt inne i en sky skog med et yrende dyreliv på utsiden? Bli med på en fotoreise med Øyvind Martinsen til høylandet i Panama.
Les mer »
Når: 06.08 - 13.08
Har du sett soloppgangen på en øy i Stillehavet? Eller fotografert endemiske arter på et sted som er på UNESCO's verdensarvliste for biologisk mangfold? Bli med på denne foto turen i vakre Panama.
Les mer »
Når: 29.07 - 05.08
Har du hørt lyden av brøleaper i regnskogen? Eller sett noen av verdens vakreste fugler? Bli med på en fotoreise til regnskogen.
Les mer »
Lær å mestre Adobe LightroomBildebehandling - LightRoom
Når: 02.11 - 04.11
Lær å mestre Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.
Les mer »
Lær å mestre Adobe LightroomBildebehandling - LightRoom
Når: 12.10 - 14.10
Lær Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.
Les mer »
Lær å mestre Adobe LightroomBildebehandling - LightRoom
Når: 24.08 - 26.08
Lær Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.
Les mer »
"Det estetiske fotografiet"Fotografering - Portrettfoto
Når: 13.09 - 17.09
VELKOMMEN PÅ WORKSHOP PÅ VAKRE ANDØYA! Tema: LYS, LOCATION, KOMPOSISJON
Les mer »
Når: 31.07 - 05.08
Vi inviterer til workshop i platinum printing på SAGA i august. Platina utskrifter er de mest holdbare av alle fotografiske prosesser, og gir et dypere og mer delikat print enn tradisjonell sort/hvit. Uavhengig av om du arbeider med analoge eller digitale foto-prosesser kan du lage Platina utskrifter.
Les mer »
Når: 03.07 - 08.07
Lær en ny tilnærming til akt fotografering med den internasjonalt kjente fotografen Connie Imboden. Vi bruker lokale modeller og fotograferer i landskap og i vann.
Les mer »
Når: 26.06 - 01.07
Få en grundig innføring i Våt Plate Collodion denne sommeren fra en av USA mest erfarne og anerkjente fotografer innen historiske foto prosesser, Jill Enfield. Tidligere deltakere og nye velkommen!
Les mer »
Fotokurs Marrakech og EssaouiraFotografering - Generell fotografering
Sted: Marrakech - Essaouira, Marokko
Når: 03.11 - 10.11
Bli med på en «tidsreise» til Marokko og opplev en helt annerledes verden med et eldorado av fotomotiv. Vi vil ha fokus på bildeinnhold, og hvordan lage en god bildefortelling. Gatefoto, actionfotografering, portrettfotografering med amatørmodeller - bildevisning og tilbakemelding på dine bilder samt tips og råd underveis.
Les mer »
Fototur til Moskva, 22 - 26. august 2019Fotografering - Generell fotografering
Sted: Moskva
Når: 23.08 - 27.08
Kjære fotovenner, Jeg inviterer dere til en fantastisk tur til en av verdens flotteste og største byer - Moskva. Vi skal tilbringe 5 dager og 4 netter i en av mine favorittbyer, utstyrt med kamera og stativ. Moskva byr på utallige fotomuligheter og jeg skal vise fram de beste av dem til dere. Det blir gatefoto, mye flott historisk og moderne arkitektur og bylandskap på sitt vakreste. Vi skal ha kurs i portrettfoto. Vi skal være med på workshop i undervannsfoto ledet av en anerkjent russisk fotograf med undervannsmodeller. Du trenger ikke spesialutstyr, siden fotografering skal forekomme i et unikt studio der bildene skal tas gjennom et vindu i bassenget. God mat og drikke er det garantert i Moskva. Moskva har etter min mening en av verdens vakreste metro. Vi besøker og tar bildene av de fineste metrostasjoner. Det blir også en båttur gjennom Moskva i kveldssol der vi kan nyte middagen om bord. Det er kun plass til 12 deltakere! Bli med på en opplevelse! http://alinapettersen.wixsite.com/alinapettersenfoto/single-post/2018/02/20/Fototur-til-Moskva-23---27-august-2018 NB! Det er selvsagt mulig å reise til Moskva tidligere og bli lengre, enn varigheten på Fototuren.
Les mer »
Når: 29.01.19 - 12.02.19
La din amerikanske foto-drøm bli virkelighet! Gi deg selv 14 dager med fotografering og naturopplevelser i kremen av USAs nasjonalparker; Bryce, Zion, Arches, Canyonlands samt Monument Canyon og Antelope Canyon!
Les mer »
Sted: Jebel Zaghro-fjellene, Marokko
Når: 03.11 - 10.11.19
Gjør klar vandreskoa, tøm minnekortet og bli med på denne fototrekkingen langt utenfor allfarvei i Marokkos ørkenfjell. Velkommen til vandring i Jebel Zaghro-fjellenes formsterke landskap, over vidstrakte sletter, gjennom fjellpass og små oaser. Dette er noen av Marokkos aller mest særegne og uberørte fjellområder. Forbered deg på å komme tett på et tradisjonelt levesett, mektig natur, flotte leirplasser og helt unike fotograferingsmuligheter!
Les mer »
Sted: Hackney, London
Når: 12.07 - 16.07
London fotografene Jørn Tomter og Nina Rangøy, som tilsammen har rundt 50 års fartstid som fotografer i storbyen, inviterer til en fotoworkshop der det fortellende portrettet står i fokus. I den lokale bydelen Hackney i London skal du ta regi på bildet ditt, lære deg å tenke både journalistisk og konseptuelt, mens du har kontroll på det tekniske, det innholdsmessige og det mellom-menneskelige. Under workshopen vil vi ha et persongalleri klare til fotografering for deg, men du vil samtidig bli utfordret til å finne ditt eget prosjekt som forteller historier om stedet og menneskene du møter her.
Les mer »
Sted: Dovrefjell
Når: 12.09 - 16.09
Foto Workshop på Dovre med Øyvind Martinsen
Les mer »
Når: 03.08 - 07.08
Bli med fotograf Arnfinn Johnsen til opplevelsesøya Senja og få del i hans kunnskaper på hans hjemlige trakter. Her kan du oppleve et Norge i miniatyr, med levende fiskerisamfunn, og dramatisk Senjanatur. Denne workshopen passer for deg som har en del erfaring og som behersker bruk av kamera og bildebehandlingsprogram. Du ønsker å ta steget til å kunne finne ditt personlige uttrykk som fotograf og møte deg selv i en kreativ prosess. Workshopen passer både for amatørfotografer med speilreflekskamera eller speilløst systemkamera og profesjonelle fotografer.
Les mer »
Åpne uskalert versjon i eget vindu