Dette innlegget tilhører DENNE tråden.
+/-
Tor H.
Kan du utdype dette.
Hva blir bedre på hvilken måte?
#1
#1
Helge B.
3
Hvor skal jeg begynne?

Kan starte med noen enkle ting.
Bedre dynamikk gir bedre toneomfang mellom høylys og skygger, og det gir mer rom for å hente inn eventuelle feileksponerte bilder.
Mindre støy gir bedre muligheter for å oppnå raske lukkertider ved dårlig lys eller bedre muligheter med å lykkes med rimeligere objektiv (les objektiv med mindre blender)
Høyere oppløsning, gir mer rom for mer detaljerte utskrifter, cropping ved feil komposisjon, eller nedskalering for mindre støy.
Raskere/bedre prosessor gir mulighet for bedre jpg bilder hvis man ønsker det.
Bedre autofokus gir muligheter for større treffprosent når ting går fortere.
Dette kommer jeg på i farten, og her kan man lett se forskjellen mellom kameraet trådstarter har og det han vurderer:
http://www.photonstophotos.net/Charts/PDR.htm#Nikon%20D30...on%20D7500
Jeg påstår også at et nytt kamera kan gjøre slik at man blir bedre. Hvis man trives med kameraet og det bringer nytt liv, så bruker man det mer. Når man bruker noe mer, så lærer man og bygger opp erfaring. Dette kan også trigge til å forsøke nye ting.


Erlend S.
Jeg tror du er inne på noe Helge, og at mye av effekten gjelder det kicket man får av noe nytt. Samtidig vil jeg ikke så for store forventninger, i og med at D300s er såpass moderne at det viktigste utviklingssteget allerede er tatt. Størst effekt oppnår man med å jobbe mye med rawfiler. Der ligger det største potensialet, og det trenger man ikke nytt kamera for å få til.
Åpne uskalert versjon i eget vindu