Dette innlegget tilhører DENNE tråden.
+/-
Egil J.
Jeg tror jeg ville ha prøvd et annet objektiv. Når du skriver manglende smell, tenker jeg på kontrast og skarphet, og dette er faktorer som relateres mer til objektivet enn selve kamerahuset.

Så jeg ville se meg om etter et nytt/brukt objektiv. Dessverre så er det i mine øyne ikke så mange gode APS-C objektiver fra Nikon. De har en mengde med billige middelmådige kit-zoomer som gir middelmådig resultat.

Nikon har noen få gode APS-C objektiver, men de er meget dyre. Jeg ville ha sett på Sigma sine APS-C objektiv.

Hvis du kjenner noen som har Nikon APS-C eller fullformat som har gode objektiver, så ville jeg ha spurt om å få teste dem litt. Jeg tror du vil få en liten overraskelse.

Etter det jeg har forstått, er D300s et meget habilt kamera. Så jeg har mer tro på at det er optikken som ikke holder mål.

Generelt vil jeg anbefale å investere i optikk framfor kamera. Hvis du senere har lyst å oppgradere kameraet, tar du optikken med deg. God brukt optikk har også mye høyere bruktverdi enn et brukt kamera.

Har du middelmådig optikk, så har du ingen nytte av å bytte til et dyrere kamera. Bildene blir jo bare like flate.
#1
#1
Agnar H.
Egil J skrev:
Jeg tror jeg ville ha prøvd et annet objektiv. Når du skriver manglende smell, tenker jeg på kontrast og skarphet, og dette er faktorer som relateres mer til objektivet enn selve kamerahuset.

Så jeg ville se meg om etter et nytt/brukt objektiv. Dessverre så er det i mine øyne ikke så mange gode APS-C objektiver fra Nikon. De har en mengde med billige middelmådige kit-zoomer som gir middelmådig resultat

Etterbehandling av bildefil vil jeg påstå er vel så viktig som objektivet. Der kan mye gjøres med å få mer smell i farger, skarphet og kontrast.

Er heller ikke med på at Nikon ikke har så mange gode APS-C objektiv. Ser at trådstarter har et 18-200mm. Vet ikke om det er Nikon, men deres er helt OK. Har også gode erfaringer med Nikon sitt 16-85mm.

Ellers er D300S fortsatt et godt kamera, selv om det er digert og tungt.
Åpne uskalert versjon i eget vindu