Dette innlegget tilhører DENNE tråden.
+/-
Thomas W.
1
Ingen av denne.
Kjøp en Ricoh GR og blir ferdig med saken hvis du søker kamera for street.
#1
#1
Terje K.
Mye enig med Thomas. Men på tross av det store utvalget av kameraer vi har å velge mellom i dag er det ikke ett eneste ett der ute jeg synes er interessant nok (som gatefoto-kamera) til at jeg gidder å vurdere å bytte med det jeg allerede har.

Hvis det kom en Ricoh GR III med
- søker
- 24mm ƒ:1.8 (på APS-C)
- stabilisator
- 20MP eller mer
- og værtettet, da ville det vært hyper-interessant!

Audun S.
Da ville jeg også vurdert GR igjen, 18mm ble for kort og for ensidig for meg, så jeg solgte GR Limited.
Min XF 23/2 er blitt mitt normalobjektiv på X-E2/X-T10 Har Gariz halfcase på mine Fuji, det hjelper mot ufrivillig betjening av knappene på baksida av kamera.
Thomas W.
Værtettet stå veldig høy også på min liste. I tilleg vill være fint curved sensor med 30+ Mpix men 18mm. Jeg benytter nå ekstremt ofte 28/35/50 knapp på min GR men på 50 blir det lit i minste lag med oppløsning. Greit til web og skjerm men bare brukbart til print.
Hvis det er mulig å integrere en optisk søker (som på Canon G9, ...) på venstre side av kamera vil det være perfekt. Blende er greit som det er nå men kan blir bedre hvis gestalt av kamera ikke endrer seg.
#2
#2
Pål M. S.
GR burde selvfølgelig stått på lista, men den blir for vid til mitt bruk. Hvis du ser hva jeg hovedsakelig fotograferer, så er der en del gateportrett. Har ikke lyst og måtte gå for nærme, og som du ser de er nokså tett på.
Thomas W.
Men hvis det er hovedsakelig portrait du ta - søk ikke etter en «gatemaskin».
Anbefaler å ser på GX8 (ikke 80!) som er etter min mening kommer så nært som mulig til en «urban-allround-camera» hvis du ikke vill investere i Pen F, Leica CL eller M.

PS: GR kan også stilles med en trykk på knapp til tilsvarende 35 og 50 mm på magical vis ;-)
Pål M. S.
Kan vel presisere det til fotografering av de objekter jeg finner mens jeg går langs gatene i byen:-)

Har GR digital konverter, eller er det en form for crop?
Thomas W.
Jeg må påstå at jeg ikke har sjekket hvordan det fungerer fordi det fungerer bare. Mange forskjellig antagelser på nett fra crop, over digitalt zoom in til noen magisk/mystisk støv som ligger inne i objektivet på en plass ;-))).
Jeg anta at det er en crop som tilsvarer pikseldimensjoner for 35 og 50mm på sensor. Kvalitet er alltid den samme om en fotograferer med 28 eller 50 men antal piksler er mindre. Her er en som har set litt bedre til dette. http://www.waloszek.de/gr_crop_e.php
Må bare påstå at å lege funksjonen på F1 button fungerer mye bedre for meg.

PS: hvis en er interessert - en klikk på GR på hovedmeny bringer en til tekniske betraktning av kamera. Han har gjørt en bra job med å belyse alt mulig på GR.
Åpne uskalert versjon i eget vindu