Dette innlegget tilhører DENNE tråden.
+/-
Helge B.
1
Noen ganger, og dessverre relativt ofte, må man ty til ord som setter ting på spissen for å oppnå håp om forståelse. Derfor kaller jeg det "eder og galle" selv om det kan virke som om man skyter spurv med kanon.

Jeg kan ikke se at du annet enn indirekte
svarer på hva du ønsker å oppnå med de to punktene du nevner videre, bortset fra å styrke antagelsen om egen tilfredstillelse over å få rette pekefingeren.

Slike innlegg som startet denne lille diskusjonen, bringer jo absolutt ingen ting nytt inn, eller hjelper trådstarter overhodet.

Du sier selv her at du dessverre ikke har noen gode råd å gi trådstarter da du ikke har erfaring fra Canon 5D, og da burde du vel holde deg borte fra å legge inn innlegg i det hele tatt?

Jeg kommer i det minste med en erfaring fra nettopp Canon 5D og flere objektiver til dette, og sammenligner det med et nyere kamera (et like nytt kamera som trådstarter har). At dette tilfeldigvis er et Sony kamera, og at jeg også tidligere er aktive i flere tråder der dette også er blitt nevnt, trenger vel ikke være ufint eller negativt. Jeg kunne selvfølgelig satt"xxx" i stedet for navnet på kameraet hvis det hadde tilfredstilt bedre? Men da er vi virkelig inne på kverulering....ikke sant?

Jeg forsøker videre å begrunne hvorfor jeg mener at f4-f5,6 optikk kan være like godt egnet på et slikt nytt kamera i forhold til en generasjon eldre kamera. Dette på grunn av at ISO egenskapene lett har blitt ett til to trinn bedre. Og da har jeg en erfaring å henge dette på, siden jeg nettopp har hatt en eldre generasjon av kameraet som trådstarter har. Forteller da hvilke brennvidder/blender på optikk jeg vil anbefale. At du velger å tolke dette som unødvendig kritikk til det eldre 5D MkIII kameraet jeg uttrykkelig nevner, eller at det er lett å tolke at 5D MkIII oppfører seg helt likt som 5D MkVI, det må du nesten gå i deg selv for å vurdere. Du kan ikke kalle andre lite elegant eller rette pekefingeren som en moderator fordi du er uenig. Dette til tross for innrømmelsen om at du ikke har kjennskap til det trådstarter spør om.

Det er som du sier ikke mer enn det, men nok til å kunne skape et forsuret forum. Og vi trenger ikke å kverulere mer om dette, jeg har egentlig fått svar på mer enn jeg forventet. Du sier jo selv at du har fått oppfylt hensikten med få en heftig reaksjon, dog en heftigere enn antatt. Med andre ord er du godt fornøyd :-)

EDIT: Ser forøvrig at trådstarter har redigert innlegget sitt og takker for alle innspill. Hun er nå på objektivjakt. Jeg respekterer det og lar dette bli mitt siste innlegg. Hvis du ønsker å fortsette videre kritikk til måten jeg skriver innlegg på, så anbefaler jeg at du lager en egen tråd.
#1
#1
Geir B.
Å bruke gode ISO- eller DR-egenskaper som begrunnelse for å velge bort god lysstyrke er (etter min vurdering ... og erfaring ... ) et fotografisk villspor !

PS
Man behøver selvsagt ikke ha erfaring med 5D for å komme med generelle forslag til optikk på 24x36mm-formatet.
Åpne uskalert versjon i eget vindu