Thomas K.
Jeg har pr. i dag Elinchrom D-Lite RX4 (3 stk.), og trenger å utvide med flere lyskilder til større og mer omfattende prosjekter.
Vil Elinchrom BRX500 bli for lik, med tanke på effekt, å supplere med?
Jeg tenker det kansje ville være mer fornuftig å utvide med endten noe betydlig kraftigere, eller svakere for å være bedre utstyrt.
Eller vil det ha vesentlige fordeler å supplementere med 1x BRX500 pga. andre kvaliteter?
#1
#1
Egil J.
Har hatt D-Lite RX4, og har nå en HD1000

Men jeg kan si litt om forskjellene.
BRX500 er mer solid bygget, og tåler mer juling og belastning (bedre kjøling). Man kan si at BRX går mer på proffsegmentet enn det D-Lite serien gjør.

BRX500 er kraftigere (500Ws/J vs 400Ws/J)

BRX har kjappere blinketid enn D-Lite, og fryser bevegelser bedre (t0.5 BRX: 1/1558 vs D-Lite: 1/800)

Derimot kan D-Lite benyttes til HS, noe BRX ikke kan. Derfor angrer jeg faktisk på at jeg solgte mine D-Lite.
Thomas K.
Så du mener 1 stk brx500 kan være et nyttig tilskudd til rx4 da?
Den har litt mer kraft, så kan fungere bedre som hovedlys på større grupper blandt annet...
Egil J.
Den er litt kraftigere, så er den kjappere. At en blits er kjapp er viktig hvis modellen er i bevegelser (hopp, dans etc). Så har den bedre kjøling, dvs. at den tåler mer bruk før temperatursikringen slår inn.

Jeg vil betrakte BRX500 som en moderat oppgradering. Spesielt med tanke på at den nå er på tilbud:
http://www.japanphoto.no/elinchrom-brx-500-el-20441-76300...309673-007

Et annet alternativ er en Quadra som Tor referer til. Denne kan benyttes utendørs og i studio. Selv liker jeg å benytte Quadra i studio på grunn av at hodet er lite og gjør at vekten på utstyret som er montert på stativet blir mindre, spesielt på softbokser som benytter indirekte lys.


#2
#2
Erlend S.
1
Helt like lamper er greit, fordi da er som regel innstillingslyset passe proporsjonalt. Proporsjonalitet på innstillingslys bør tas med i betraktningen dersom du bruker innstillingslyset til å visuelt balansere lyset. Jeg aner ikke hvordan lampene du nevner forholder seg til hverandre.
Tor Einar K.
1
Innstillingslyset på begge disse lampene er vel 100w som blir for svakt til å annet enn å hjelpe autofokusen. Hos Elinchrom må man dessverre opp på toppmodellene for å få brukbart innstillingslys. Da har man også mulighet til å justere lampene slik at proporsjonalitet på innstillingslyset er riktig selv om man bruker 500Ws og 1000Ws hoder sammen.

Skal TS få noe som føles som en reel oppgradering og gir nye muligheter er disse to det som gir mest for pengene nå. En med kraft/hurtighet og en for mobilitet.

http://www.japanphoto.no/elinchrom-elc-pro-hd-500-el-2061...o_prisjakt

http://www.japanphoto.no/elinchrom-quadra---hybrid-living...o_prisjakt
Åpne uskalert versjon i eget vindu