Dette innlegget tilhører DENNE tråden.
+/-
Thomas W.
Du skriver at de er «mye mer avansert og brukertilpasset» i din store innlegg til Egil. Kan du gi meg en eksempel til mer avansert og en for mer brukertilpasset?
Også har din utsagn at kamera krever tid å sette seg in i menyer og lerne kamera, 2 sider som fører til at mobilkamera ta mer og mer over. Etter min mening må grensesnitt for standardinnstillinger være enkelt som for eks. på Fuji eller, ja jeg sier det, Leica M. Å installere mer og mer funksjoner som ingen trenger hele tiden eller ikke trenger i det hele er den falske veg.
#1
#1
Helge B.
Thomas W skrev:
Du skriver at de er «mye mer avansert og brukertilpasset» i din store innlegg til Lasse. Kan du gi meg en eksempel til mer avansert og en for mer brukertilpasset?
Også har din utsagn at kamera krever tid å sette seg in i menyer og lerne kamera, 2 sider som fører til at mobilkamera ta mer og mer over. Etter min mening må grensesnitt for standardinnstillinger være enkelt som for eks. på Fuji eller, ja jeg sier det, Leica M. Å installere mer og mer funksjoner som ingen trenger hele tiden eller ikke trenger i det hele er den falske veg.


Dette tror jeg at jeg har gjort før Thomas :-)

Men for å ta et par ting angående brukertilpasset...... Man har for det første muligheter til å velge nærmest hva hver eneste knapp på kameraet skal gjøre. Nesten det samme med hjulene. I tillegg kan man gjøre dette forskjellig på hver eneste "My-set" valg.....hvis man vil, men man MÅ ikke. Brukerpanelet på skjermen kan også tilpasses akkurat de funksjonene DU bruker mest. Siden vi er så ekstremt forskjellige, er denne muligheten genial. En ingeniør fra Asia skal ikke få bestemme hvordan jeg vil ha kameraet til mitt bruk og mine hender.

Når det gjelder avansert har jeg i alle fall tidligere snakket om dette. Eksempler er valg på hvordan man ønsker søkeren skal være. Helt tom og svart, litt informasjon eller svært mye informasjon. Speilrefleksens optiske søker ser ut akkurat slik den gjorde for 30 år siden, men noen liker det slik. Så har man sebrafunksjoner, fokuspeaking, automatisk forstørrelse av fokuspunkt ved manuel fokus, større tilpassing av autofokusfunksjoner, større område for autofokus å jobbe i (hele søkeren), mange flere fokuspunkt, stille lukker, eller mekanisk lukker, mange flere videomuligheter med tilpassing av all verdens gamma innstillinger etc, livetime fotografering, pro-capture opptak, innebygget fokus stacking og pixelshift for å nevne det jeg kommer på i farten.

Du avslutter innlegget ditt med noe som styrker min antagelse at du ikke forstår hvorfor disse kameraene er geniale og ikke har behov for slike kamera som dette. En mobiltelefon kan aldri overta fotograferingen for min del, fordi jeg må ha knapper og hjul samt en søker å legge øyet inntil. Dessuten vil jeg skifte objektiv.
Så innrømmer du selv at for din del så må grensesnitt og standardinnstillinger være så enkelt som mulig ;-) Dermed er det som jeg antar, et slikt avansert kamera ikke noe for deg.
Men av den grunn....kan du ikke si at "å installere mer og mer funksjoner som ingen trenger hele tiden eller ikke trenger i det hele er den falske veg".....det blir jo helt feil.
Fordi DU ikke trenger det slik, så er det mange andre som vil ha det slik. Det er jo derfor kameraprodusentene lager slike kameraer, fordi folk vil ha det. Og det er noe vi må forstå.....fordi noe virker idiotisk for deg selv, kan det virke genialt for en annen. Det er ikke vanskeligere enn dette :-)


Richard T.
1
En mulighet som jeg bruker er faktisk å programmere kameraet mitt (OMD- EM1) til å deaktivere knapper.

Typisk når andre i familien bruker huset, så blir det fort tukkel om en kommer borti en knapp som gjør noe. For meg så fungerer det da veldig bra at knapper ikke har noen funksjon. Setter bare bryteren i Mode 2, og så er klart for de som ønsker "Grønn Innstilling". Så jeg må si jeg er for valgfriheten.
Helge B.
Smart :-) Jeg bruker det noe i likhet. For eksempel bruker jeg Back button AF hele tiden. Men når en i familien skal låne kameraet er de som mange andre vant til at fokuseringen gjøres når de trykker utløser halvt ned, noe annet er helt uforståelig for dem ;-)
Da har jeg gjort det enkelt ved at bryter i Mode 1 er mitt oppsett, og så setter jeg bryteren i Mode 2 når jeg gir kameraet til en annen.
Thomas W.
Først må jeg sier at antakelse din at jeg ikke forstå hvorfor er denne «genialt» helt falsk. Jeg har fotografert og fotograferer fortsatt med mange forskjellige kamera først som dokfotograf for flere pressebyrå og senere som proffesjonelt tester for alle kameraprodusenter (utenom Pentax og Leica). Dine utsagn at enkle bare ikke forstå og ikke er villig å sette seg in hva kameraer tilbyr er helt i grenseland av hva jeg kan aksepterer fra en voksen man. Tenk litt over før du trykker på «Legg til svar».
Alle fotografer (pro) jeg er fortsatt i kontakt med snakker om at muligheter er veldig bra med nyere kamera men betjening av kamera i henhold til menyer blir dårligere med tiden. Dette er mestendels fotografer som fortjener sin levebrød med sine kamera. Da finnes ikke en eneste som er fullt lykkelig med grensesnitt. Kanskje du er i mindre lag?
Du snakker om mange funksjoner som er implementert i speilløst men mange av denne finnes også i DSLR? Spørsmål for en fotograf nå han kjøper en kamera skal være - få jeg noen til med en kamera som jeg ikke få til med en annen - og ikke hvilken har de fleste funksjoner. I dine innlegg (angående speilløst/speilrefleks) ser det alltid sån ut at funksjoner er en mål i seg selv for deg og dette er en helt annen tilnærmelse en jeg har.
Angående min spørsmål om brukertilpasset ser jeg nå at du mener mulighet til brukertilpassning som er en helt annen ting.
Åpne uskalert versjon i eget vindu