Morten E.
Har sett litt på profoto, og liker at batteriet er inkludert i selve blitzlyset.
Noen som har anbefalinger?

Morten Eriksen
Canon 5DSR
#1
#1
Bjørn R. P.
1
Bruker selv Godox Witstro AD600 Pro TTL. Er godt fornøyd med den. Fin pris har den også.

Mvh Bjørn
#2
#2
Egil J.
1
Det jeg vil anbefale er et system der blitshodet er adskilt fra selve aggregatet. I tillegg må du vurdere om du har behov for High Speed, noe jeg vil anbefale.

Det at blitshodet er adskilt er meget viktig. Da har du minst mulig vekt på stativ/arm, noe som gjør det lettere å holde samt at skaden blir mindre hvis noe skulle tippe (penga er på bakken -aggregatet, ikke høyt oppe på et stativ når det tipper).

High Speed gir deg mer fleksibilitet, spesielt i sterkt sollys. Vil selvsagt også anbefale at utstyret også kan tåle en støyt.
#3
#3
Bjørn R. P.
Dersom man vil skille lampen fra kroppen, man man investere i en slik: http://www.japanphoto.no/godox-ad-h600b-håndholdt-forlen...ien-(600w)
#4
#4
Andre K.
1
Har god erfaring med Profoto B1 og kan anbefale den, koster litt, men har TTL og HSS.
Har kjøpt etpar sandsekker som jeg legger på stativet og det står godt.

Mye lettere å ha med å gjøre enn Elinchrom Ranger RX Speed som jeg hadde tidligere, den var tung og jeg likte ikke å måtte styre med kabler. som jeg hadde tidligere.
Har et Elinchrom Quadra sett som backup, men liker best å ha alt i en enhet.
Morten E.
Profoto b1 er vel de minste, 250 w?
Morten E.
Eller glem det, ser det er 500 w :)
Tor Einar K.
Hvordan man bruker utstyret er avgjørende for om man foretrekker alt i en enhet eller løst hode med egen batteri/kontrollenhet.
Kabler er noe herk, så om man alltid kan kjøre helt frem til opptakstedet og ikke har noe bæring ville jeg hatt alt i en enhet. Da er det ikke noe problem med 10 kilo ekstra i et kraftig stativ og ballast.

For min fotografering blir det mye bæring, så valget falt på Quadra.
Jeg bruker ofte lysutstyret montert på boomarmer som blir holdt av meg selv eller assistent. Da er det genialt at hodet bare veier noen hundre gram og at hovedenheten går i innerlomma på fotovesten.

Jeg bruker aldri sandsekker på location. Et handlenett og noen tomflasker eller en vannsekk veier lite. Det er alltids en kran, fontene eller bekk hvor de kan fylles opp.
Åpne uskalert versjon i eget vindu