Dette innlegget tilhører DENNE tråden.
+/-
K. T.
Jeg sier ikke at det er noe galt med det. Jeg spurte om det var noen objektiv som passer bedre til dette enn standard som medfølger. Det er ofte noe dårligere lysforhold osv. Har som dere skjønner ikke veldig god peiling på objektiv osv, så det var bare for å forhøre seg. Vil jo at resultatet skal bli så bra som mulig.

Har lest litt om dette: http://www.japanphoto.no/canon-ef-50mm-f-18-stm-454929203...o_prisjakt

Eller tenker dere at det blir overflødig med nytt objektiv? Burde jeg bruke pengene på noe annet? Dette objektivet vil jeg sannshnligvis bare bruke denne dagen..
#1
#1
Runar G.
50mm f/1.8 er et veldig kurant objektiv å ha i en grunnpakke før man eventuelt går videre til 50mm f/1.4 etc.

Hvis du har testet at 50mm gir rett utsnitt i photoboothen, så gå for dette. Det slipper potensielt inn litt over åtte ganger så mye lys som 18-55mm på 50mm. Så du kan bruke vesentlig kortere lukkertider ved samme lysmengde. Men du må være oppmerksom på dybdeskarpheten.
#2
#2
Tor B.
18mm er fin til photobooth. da er fokuseringa mindre kritisk og.
50mm, særlig på et crop-kamera blir fort veldig trangt. (klart, avhenger jo helt på hvordan type bilder du vil ha)
Men det du vinner i lysstyrke taper du i eksponeringstid. (mer zoom = raskere lukkertid for å unngå bevegelsesuskarphet)

og om du kjører 50mm på 1.8 så må du være obs på å treffe fokus.

beste praktisk måten å kjøre en photobooth på er på rundt 18mm (crop) og F9 + en kraftig blitz. Men skjønner at en kraftig blitz ikke er aktuelt her.

Men over til spørsmålet ditt, så ville jeg nok gått for 18-55 i dette tilfellet :) en blitz eller to i paraply vil gjøre underverker.
Åpne uskalert versjon i eget vindu