Dette innlegget tilhører DENNE tråden.
+/-
Egil J.
I det caset jeg refererte til, så vil jeg betrakte det som en bug eller dårlig håndverk fra Fujis side. En ting var at søkeren var mørk, vi fant jo ut at dette skyltes EVF. Men det som var kritisk, var at vi ikke fant ut av det, det var gjemt for langt ned i menyen. Det var ikke intuitivt å finne det ut i manualen heller. Selvfølgelig googlet jeg også, men det var ikke så mange treff på dette kameraet.

Det å få slike problem i felt, er noe annet enn å leke seg i sofaen. Stresset gjør at jeg absolutt sliter med å finne ut av ting. Og jeg vil tro at dette ikke bare gjelder meg. Kameraet kommer i veien mellom deg og motivet.

Er valget for dette plassert på en ikke-intuitiv plass, så er det fare for at man ikke finner det neste gang heller (hvis man benytter kameraet i studio noen få ganger i året).

Selv ville jeg ha laget en egen profil for studio (det har jeg på mine Nikon), der jeg har tunet kameraet til dette bruket. Det har spart meg for mange problemer. Men er man ikke så flink å lese manualer, så får man heller ikke til å lage profiler.

Personlig synes jeg eneste løsning er å knytte denne til blitssynkhastighet (ref min post nedenfor).

Jeg vil tro at hvis en person får for mange slike opplevelser med sitt kamera, så vil vedkommende miste tilliten til det, og bytte system. Hadde det funnet et bedre alternativ til mitt speilløse system, så hadde jeg faktisk byttet, rene og alene for et totalt idiotisk menysystem, som jeg tror aldri har vært i nærheten av en brukbarhetslab. Ellers er systemet utmerket.
Tips en venn
#1
#1
Geir B.
1
Hei Egil,

Jeg skjønner din frustrasjon veldig godt. Dette er den typen stress du absolutt vil helst unngå når du er ute på oppdrag. Jeg er enig i at Fujifilms menysystem ikke er intuitivt. Dette med EVF/LCD burde det kanskje ha vært en dedikert liten bryter for. Fuji er jo kjent for å ha mange brytere og knapper for lett tilgang til mye brukte funksjoner. Og det vi snakker om her er vel faktisk viktig nok til å rettferdiggjøre en egen knapp. Da ville man jo også mye lettere finne ut at denne muligheten finnes. Hvis man må programmere en tast for å ha denne funksjonen, da må du både vite at funksjonen finnes og så må du finne ut hvordan du programmerer knapper.

MVH

Geir
Åpne uskalert versjon i eget vindu