Dette innlegget tilhører DENNE tråden.
+/-
Magnar W. F.
Og en halvtime, velvilje, med litt repetisjon, så burde hele menyen være rimelig bra tilgjengelig for de fleste av dagens komplekse kameraer.
Tips en venn
#1
#1
Egil J.
1
Jeg har brukt mye tid til å forstå autofokusen til mine Nikon-kamera (D4, D500 og D810). De fleste av valgene er tilgjengelig via gitargrep på selve kameraet, resten er tilgjengelig i en meny, som er relativt lett å finne. Ikke så ille.

Utfordringen med Nikons autofokussystem, er at man må forstå hvordan de virker for å kunne bruke dem skikkelig. Forstår man ikke hvordan kameraet tenker i de forskjellige autofokusmodus, så vil man ikke klare å utnytte disse. Finnes sikkert de som klarer dette på strak arm, men siden jeg ikke er medlem av mensa, er jeg redd at jeg ikke tilhører disse.

Men Nikon har vært så smart at de har laget en egen manual for actionfotografer, med bildeeksempler etc. Denne er et absolutt must for de som skal benytte autofokusen. Den er faktisk ganske god.

Denne manualen er gjemt på nedlastningssidene til D5 og D500. D5, D500 og D850 har samme autofokussystem. Men denne manualen ligger ikke på D850 sine nedlastningssider. Så eiere av D850 vil nemlig ha store problemer med å utnytte autofokusen til sitt kamera.

Her er så ett av problemene som jeg av og til har opplevd med Nikon. Det virker som om høyrehanda gjør godt arbeid, mens venstrehånda nærmest saboterer for den høyre. Hvilken idiot hos Nikon har bestemt at denne manualen ikke skulle tilpasses til Nikon D850 (som ikke ville ta så mange timer)? Så burde den vært lettere tilgjengelig. Burde også være en notis med i esken at denne manualen kan lastes ned fra den gitte URL.
Åpne uskalert versjon i eget vindu