Dette innlegget tilhører DENNE tråden.
+/-
Geir B.
Mulig du bruker din tidligere beskrevne taktikk her - altså: Du sette på spissen for å skape diskusjon ... uansett ønsker jeg å komme med en avklaring.

Jeg har mange ganger påpekt at for meg er det opplevelsen FØR jeg trykker ned utløseren som er det viktigste for meg ... vel og merke NÅR jeg fotograferer. På det punktet har du rette: Jeg fotograferer for fotograferingsøyeblikkets skyld.

Altså: Det eksisterer ikke noe fysisk "sluttprodukt", men det eksisterer i høy grad en prosess som (i seg selv) er like reell som f.eks. et print. I denne fasen kan du gjerne kalle meg purist.

Når jeg er ferdig med fotograferingen så kommer neste fase. Den er (i mitt tilfelle) i høy grad løsrevet fra den forutgående prosessen.

Da er målet å finne frem til "bildet i bildet" gjennom en søkende fremkallingsprosess for å komme frem til noe som jeg vet vil fungere som print. Jeg søker altså etter noe som kan kalles "et best mulig sluttresultat". I denne fasen kan du gjerne kalle meg pragmatiker.

Den ene prosessen er ikke viktigere enn den andre når de måles opp mot hverandre, men sluttresultatet er bare av og til i mine tanker når jeg fotograferer og eksponeringsprosessen er kun en sjelden gang "present" når jeg fremkaller og printer.

Man kan altså både være purist og pragmatiker, selv om det kan være lurt å unngå at man er begge deler samtidig ... :-)


Tips en venn
#1
#1
Geir B.
Alt i orden, kjære navnebror. Du kjenner meg. Diskusjonen ble veldig seriøs og litt småpirkete her rundt dette om hva man ser og ikke ser i OVF og EVF. Så en liten provokasjon var på sin plass, fant jeg ut. Det hele er bare for moro skyld, så det må ikke tas altfor alvorlig. For meg er foto.no underholdning. Litt moro for å sprite opp hverdagen.
Det er en veldig grei avklaring du kommer med her med en beskrivelse av hele prosessen fra komposisjon i søkeren (OVF, må vite) til det ferdige print.
Takk for avklaring.

MVH

Geir
Åpne uskalert versjon i eget vindu