Dette innlegget tilhører DENNE tråden.
+/-
Geir B.
Hei Stein,

Nettopp. Akkurat sånn er det. Hvis du leser alle innleggene rundt omkring her så vil du oppdage at det er noen som kun bryr som om fotograferings-øyblikket. Opplevelsen av å fange et motiv i en optisk søker som er så stor og lys som mulig.
Som pragmatiker er det selvfølgelig umulig å forstå dette, men sånn er det her i verden: Man kan ikke forstå alt. :-)

MVH

Geir
Tips en venn
#1
#1
Lasse S.
Det blir som fluefiske. Lese omgivelsene, velge riktig flue, presentere denne korrekt ved hjelp av optimalt utstyr og perfekt timing. Målet er en vakker fisk, men går den ikke på er selve opplevelsen fantastisk i seg selv.
Geir B.
1
En meget god analogi. Noe som en tråler-skipper sikkert ikke skjønner, men hvis man er engelsk lord med sansen for vestlandske lakse-elver er det akkurat det det dreier seg om. :-)

#2
#2
Magnar W. F.
Vi har vel alle opplevelser og forventninger når vi skal bruke kameraet, mens vi fotograferer, i etterkant når bildene behandles, og til sist når de nedslående eller oppmuntrende resultatene foreligger. Det å konkurrere om hvem som har den riktigste, beste eller dypeste opplevelsen, bryr jeg meg ikke om, like lite som jeg tror at mitt eget valg av fotoutstyr skaper magi hos alle andre. ;-)
Geir B.
Vi bør vel alle finne ut hva som passer best for oss selv. Siden intet system er perfekt er det jo ganske greit å ha én fot i hver leir. Fuji-X er et system jeg for min del er veldig fornøyd med. Jeg får veldig høy treffprosent av bilder der fokus sitter som det skal. Ingen problemer med komposisjon til tross for flimrete EVF. Hvis man ikke tåler å kikke inn i en EVF vil man vel ha problemer med å se på TV også. Godt at det fortsatt finnes kinosaler.
Men jeg har glede av Nikon DSLR også, med utrolig god bildekvalitet og detaljrikdom, men der i gården er det litt problemer med kalibrering av autofokus.
Når Nikon kommer med et speilløst kamera med en 80 Mpixel sensor (2020 eller 2021 kanskje) og 20 fps hurtigserie blir det nok vanskelig å holde igjen.

MVH

Geir
Magnar W. F.
2
He he, utstyrsfeber er vel grunnlaget for at diskusjoner som denne kan gå ei kule varmt. Selv nøyer jeg meg med et relativt begrenset system, og prøver heller å finne litt kreative omveier om nødvendig. Det kan også være tilfredsstillende. ;-)
Lasse S.
Der har du et godt poeng, Magnar! Meget tilfredsstillende.
Åpne uskalert versjon i eget vindu