Dette innlegget tilhører DENNE tråden.
+/-
Geir B.
1
Vi vet jo ikke hva TS legger i "godt nok".

Men det er sikkert lurt å starte med Elements, og når man er blitt dreven der kan man jo avansere til Elements Pro.

mvh

Geir
Tips en venn
#1
#1
Vegard T.
Kan en redigere rawfiler på denne (5D III) ?
Geir B.
Vegard T.
Premiere Elements (som du anbefalte) !
Geir B.
Premiere Elements er for video-redigering. Når du snakker om rawfiler, da mener du vel foto?
Vegard T.
Trodde det var RAW fil på video, og at en kunne redigere direkte på den, og jeg ;-) Trenger ihverfall å kunne redigere hviteballanse, farver, klippe både inn og av film, lyd og bilde (flere spor), fade in and out, fjerne/legge på lydfil, musikk, og ev tekst !

Lar dette seg gjøre på premiere elements ?
Thomas W.
Avhengig av kamera du benytter kan du også oppta i RAW men da snakker vi om helt annen programvare som for eks. DaVinci resolve og/eller Finalcut pro eller Premiere.
Jeg leger vet noen linker om video for å ser hva er mulig med hvilken innsats av midler.
http://philipbloom.net/blog/
http://noamkroll.com
http://www.eoshd.com
http://johnbrawley.wordpress.com
http://nofilmschool.com
http://www.thehurlblog.com
http://filmmakeriq.com (Little special But good)
http://blog.vincentlaforet.com/the-educational-page/filmm...ials-tips/ (Vincent har mye bra tutorials)

Hilsen
Thomas
Geir B.
Hei Vegard,

Jeg regner med at den type video-redigering du snakker om her lar seg gjøre i Premiere Elements.

Det finnes sikkert web-sider som sammenligner Premiere Elements og Premiere Pro side om side. Da får du en fullstendig oversikt.

Video fra 5D mkIII lagres i en .MOV-fil. Det er ikke råformat, så vidt jeg vet. For å få video i råformat må du nok ha et profft video-kamera. Dette kan jeg ikke så mye om, så vi får se om det er noen video-eksperter her.

MVH

Geir
Vegard T.
så videoopptak (og videoredigering) i RAW format fra dette kamera er mao. problematisk, og mindre aktuelt ?
Thomas W.
Vegard T.
Oppfattet ihvertfall en av linkene dine, dithen ?
Vegard T.
Ja, er det ikke det linken du la ut, sier...
Thomas W.
Har du ikke lest hva han skriver? Å arbeide med RAW er en likestor forskjell på video en på fotografi med jpg og raw. Dette er helt uavhengig av kamera, også om det er en dedikert videokamera eller DSLR/speilløst. Jeg hadde lengre opp lagt til mange linker film/video at du kan finner ut om muligheter med video. Denne tilbyr en bra oversikt over forskjellige systemer.
Personlig finner jeg dette ikke tungvint men alt er avhengig hva du vill gjøre og ikke hva andre mener.
Vegard T.
Ja, er vant til å arbeide med RAW på stillbilde, og ønsker i utgangspunktet også å kunne ha denne fleksibiliteten for redigering og opptak på og av video også... I hvilken grad er en "nødt for" å ta i bruk "magic lantern" på kamera, eller hvordan kjører en RAW på og fra dette, uten installering av dette ?

Ok., da var det bare jeg som oppfattet kamera som helt ubrukelig på video RAW. Er vel lite trolig at en kan redigere RAW filer på adobe premiere elements, windows moviemaker mfl. Hvilke alternativ har en ev på andre programmer på markedet mht. å redigere video RAW fra dette kamera ?
Thomas W.
1
Hvis du vill arbeide med RAW må du være klar over hva dette betyr med video. Fordi du har lest denne linker gå jeg ut fra at du har tilstrekkelig hardware for redigering og nok lagringsplass i tilleg til ekstrautstyr som hdmi rekorder fordi 64GB SD kort holder til omtrent 11-12 minutter HD opptakk med 24fps.
Som andre og jeg skrivet tidligere er her DaVinci resolve veien å gå for å prøver seg ut. Finnes både for Windows, Linux og Mac. Men du må også tenker på at du må recode/transcode RAW fra camera. Jeg personlig benytter (har benyttet) FinalCut X fordi denne benytter seg av alle kjerner fra Mac (og er eneste program som kan arbeide direkt på DNG (Cinema DNG)). Her har Resolve en litt veg å gå og Premiere enda lengre.
Jeg anbefaler å lese lit på Wolfcrow sin side. Her finner du alle svarene du trenger. Best er å starte med Basic editing og Data Wrangling. Så leser du nest hva han har skrivet om din valgte program og gå så videre til de forskjellige Workflow (RAW, Cinema, Compression, Audio).
http://wolfcrow.com/post-production-workflows/
Vegard T.
Skal sjekke opp datakapasitet, og gå grundigere gjennom linkene du har funnet (viser til)
Takk for nyttige linker og tips
;-)
Thomas W.
PS: Hvis du mener denne setning
In this article I mentioned that using the 5D mark III as a RAW camera is not suitable for productions with bigger budgets as the workflow will slow you down and it is not laid out for professional production.
må jeg sier at det vill være ingen problem for deg fordi utgående fra dine spørsmål tenker jeg du har ikke jobbet med video før og jeg tenker derfor at det er veldig usannsynlig at du vill lage en kinofilm med dine kamera. Les denne linker jeg lå ut for deg og kommer tilbake hvis du ha endå mer konkrete spørsmål.
Tor B.
du får prøve deg fram, så finner du ut om det er problematisk.
Vegard T.
Ja, kunne en ha gjort (men da hadde en ikke vært inne på dette foraet og spurt)..
Noen andre som har problemer med å filme/redigere RAW opptak fra dette kamera (5D III) ?
Vegard T.
#2
#2
Geir B.
Jeg mente vel å si:

Men det er sikkert lurt å starte med Elements, og når man er blitt dreven der kan man jo avansere til Premiere Pro.
Åpne uskalert versjon i eget vindu