Dette innlegget tilhører DENNE tråden.
+/-
Per Inge Ø.
Geir B skrev:
Hei Per Inge,

Til sitt bruk, slik du beskriver her, vil det sikkert ta en stund før speilløst blir pålitelig nok. Men at en optisk søker ikke bruker strøm overhodet er jeg ikke sikker på om stemmer. Tar du batteriet ut av en Nikon DSLR blir mattskiven mørk og grøtete. Så man trenger tydeligvis å sette en viss spenning på mattskiven for å slippe lyset gjennom. Den trekker sikkert ikke veldig mye strøm, men jeg tror det blir feil å si at en optisk søker ikke bruker strøm overhodet. I hvert fall i tilfellet Nikon.


Der er det ikke den optiske søkeren i seg selv som trekker strøm, men den filmen med et krystallsubstrat som ligger på mattskiven. At dette laget forsynes med kontinuerlig strøm så lenge batteriet er i kameraet uten at det forårsaker noe mer enn et nærmest umålbart forbruk, viser at denne faktoren har meget liten om noen betydning. Forskjellen mellom en elektronisk søker og en optisk søker har derimot betydning.

Per Inge Østmoen
#1
#1
Geir B.
Hei Per Inge,

Jeg mente ikke å si at en optisk søker i en DSLR trekker like mye strøm som et speilløst kamera, men siden dette krystallsubstratet inngår som en del av søkeren til en DSLR blir det ikke helt korrekt å si at søkeren overhodet ikke trekker strøm. Selv om det er kun er snakk om nanowatt, picowatt eller femtowatt, så er det større enn null. Men det er meget mulig at det har tilnærmet null betydning i praksis.

MVH

Geir
Åpne uskalert versjon i eget vindu