Geir B.
1


Heisann,

Laget meg en Instagram-konto her forleden.

Alle bilder man laster opp blir croppet til kvadratisk format.

Har googlet litt rundt og der står det at man kan "tappe" på bildet for å se det i originalt utsnitt. Det funker ikke på min iPhone i hvert fall. Det står også noe om en grå pil i nedre venstre hjørne som man kan klikke på. Jeg har ennå til gode å se noen slik pil.

Det ser ut til at man må late ned en spesiell app (photo grid) for å kunne få bildene til å se ut som originalen.

En annen ting er man ikke kan laste opp bilder til Instagram fra en datamaskin, bare fra mobile enheter.

Og vi som klager på BK her på foto.no. Instagram er jo bortimot ubrukelig. :-)

Er det noen som har funnet noen løsning på dette?


MVH

Geir

P.S. Fant ikke noen passende kategori for denne tråden, så det ble diverse - diverse. Hva med å ha en kategori for sosiale medier?


Nøkkelord:
#1
#1
Tor B.
bildevelkommen til 2012
ok, ferdig med mobbinga. :D

ja det skal være et ikon med to piler nede til høyre når du skal laste opp et bilde fra telefonen din. (dette fungerer ikke om du tar bilde med instagram)
hvorfor det ikke kommer fram på din telefon har jeg ikke peil på. Denne funksjonen kom vel ifjor eller forfjor.

merk: om du får dette til, så er maks bildeforhold 4:5.

er en kjent sak at man ikke kan laste opp fra datamaskin. Dette har de gjort med vilje.
jeg bruker resilio sync for å laste over bilder fra pc-en til telefonen for å poste på instagram. kan også bruke f.eks dropbox eller hva enn du foretrekker for å overføre fra pc til telefon.

legger ved screenshot hvordan det ser ut hos meg når jeg skal laste opp bilde fra telefonen (Android)- - - - - - - - - - - - - - -
Geir B.
Hei Tor,

Hehe. Jeg vet jeg har vært treg i sessen med å komme meg på Instagram.

Jeg trodde at den pilen kunne brukes når man betrakter bildet, men skjønner nå at dette gjelder kun ved opplastingen. Jeg fant pilen nå, og det hjelper bitte litt, men ikke så mye hvis der er panorama man vil laste opp. Jeg skal prøve den appen jeg nevnte og se om det kanskje blir bedre.

MVH

Geir
Tor B.
man kan lage "panoramabilder" ved å laste opp i album. Fins apper som deler opp bildet. her har jeg gjort det http://www.instagram.com/p/BZWjMS6l6CR/?taken-by=tiboine
var litt vanskelig å forklare hehe. funker best på mobil.
Per Inge Ø.
Tor B skrev:

er en kjent sak at man ikke kan laste opp fra datamaskin. Dette har de gjort med vilje.
jeg bruker resilio sync for å laste over bilder fra pc-en til telefonen for å poste på instagram. kan også bruke f.eks dropbox eller hva enn du foretrekker for å overføre fra pc til telefon.


For å overføre bilder eller andre data fra PC til telefon - eller for den saks skyld fra telefon til PC - er den aller beste løsningen å ha en telefon med minnekort.

Når du skal overføre bilder fra PC til telefon, tar du minnekortet ut av telefonen, putter det i en kortleser og plugger kortleseren i PC'en og overfører de flotte bildene du har tatt med systemkameraet. Deretter er det bare å sette minnekortet inn i telefonen igjen, og vips så har du bildene i telefonen.

Det er ganske meningsløst å måtte gå veien om Dropbox eller andre nettbaserte tjenester for å kunne overføre data/bilder fra en enhet til en annen, når det kan gjøres langt enklere mellom egne enheter via et lagringsmedium som et micro SD-kort.

Per Inge Østmoen
#2
#2
Pål M. S.
Når det gjelder løsninger for Instagram, så fant jeg en grei måte som fiksa det meste. Sletta hele kontoen..... Ble for mye mas, tull og vas:-)

Men dog, men seg enda var der, så fant noen fix en kunne gjøre.
Du kan velge format, når du laster opp bildet. Blir vel kvadratiske i "hjemmesiden", men får riktig format i feeden.
På Mac, kan en vist gjøre en innstilling i utviklemenyen, slik at Instagram tror den er iPad. Tror jeg så en artikkel om dette på PetaPixel og DP for en tid tilbake."Pande"
"Still learning after all these years"
Geir B.
Hei Pål.

Din løsning høres ut som det enkleste. Det er i hvert tydelig at Instagram ikke er laget for landskapsfotografer. Kanskje de som laget Instagram var flasket opp med 6x6.

MVH

Geir
Pål M. S.
Gikk inn med et åpent sinn, og hadde klare tanker om hvordan jeg skulle gjøre ting.
Men fant vel ut etterhvert at ting druknet i mengden, ikke minst det/de jeg ville jeg ville se. Og så dette maset med useriøse følgere, follow you follow me/like me and i like you greiene. Rett og slett overfladisk. (Er ikke på FB heller, av de samme grunnene)

Egentlig litt synd med Insta, for der er noen virkelig flinke folk, når en bare finner dem i kaoset:-)
#3
#3
Ole-Inge N.
Hei Geir. Jeg bruker en app som heter No Crop Pic til opplastning av bilder til Instagram. Da slipper en 1:1 crop. Denne er riktignok til Android, men finnes nok til iPhone også :)
#4
#4
Rasmus h.
Hmm
To fingre på billedet på første skærm. Så kan du “zoome” ud til det kommer i bred format, dette har været muligt i lang tid mu.
Instagram har meget flott foto!
Per Inge Ø.
Jeg synes også at Instagram fungerer godt for å spre bilder.

Per Inge Østmoen
Geir B.
Hei Rasmus,

Takk for tips. Det funket. :-)

MVH

Geir
#5
#5
Jørn S.
Du kan poste bilder direkte fra lightroom. I libary modulen/publish services.
Geir B.
Hei Jørn. Takk for tips. Jeg fant en LR-plugin som publiserer til Instagram. Den funker prikkfritt, og bildet blir ikke croppet. Kjempebra.

MVH

Geir
#6
#6
Shahriar N.
Kom meg omsider på instagram selv, og bruker et program som heter Gramblr til å laste opp fra laptop / stasjonær datamaskin til instagram. Funker helt fint!

)

http://gramblr.com/uploader/#home
#7
#7
Dag T.
1
Etter å ha prøvd med diverse programmer endte jeg med det enkleste:
På Mac'en har jeg en egen katalog for bilder som legges på Instagram, og som synkroniseres med bilder på iPhone'en. Når det skal legges ut bruker jeg ganske enkelt Instagrams egen app og trykker på knappen nede til venstre for at den skal ta med hele bildet.

I samme slengen legger jeg bildene fra den katalogen på nettsiden min, for kvaliteten på Instagram når du ikke skal se på en telefon er ikke speselt bra.

http://thrane.name
Geir B.
1
Hei Dag,

Takk for tips.

Jeg laget meg et album i Apple-programmet Bilder (Photos). Dermed har jeg synk mellom Mac og iPhone. Jeg lastet opp et par bilder, og det funker bra. Også panoramabilder kommer frem som de skal.

MVH

Geir
#8
#8
Geir B.

Hallo igjen,

Takk for alle velvillige svar.

Bare for å runde av denne tråden:

Jeg har nå, takket være Rasmus, Jørn og Dag funnet to metoder for å laste opp bilder til Instagram som passer meg.

1. Directe fra Lightroom vha plug-in'en LR/Instagram (http://www.lrinstagram.com)

2. Vha. Apple's program Bilder (Photos). Jeg laget meg et album for dette formålet. Jeg kan legge bilder inn i albumet fra en Mac og finne dem igjen på iPhone eller iPad. Så er det bare å laste opp til Instagram fra iOS (iPhone, iPad).

Med begge metoder blir hele bildet bevart (altså ingen beskjæring).

MVH

Geir

Amatør med interesse for landskap.
Åpne uskalert versjon i eget vindu