Dette innlegget tilhører DENNE tråden.
+/-
Øyvind H.
Jason Lanier er uenig, han kropper aldri i etterkant.
#1
#1
Geir B.
Han kan gjøre akkurat som han vil for meg. Jeg foretar ofte noen små justeringer av utsnittet i etterkant, for det er ikke alltid man vil ha 3:2 (eller 4:3 eller 5:4 eller 16:9 etc som kameraet kan by på ).

Hvem er forresten denne Jason Lanier som vi absolutt må kopiere? :-)

MVH

Geir
Walter S.
Geir B skrev:

...Hvem er forresten denne Jason Lanier som vi absolutt må kopiere? :-)

Hei Geir!

Jason Lanier er bare enda en av de hundrevis av "Ekspert"-fotografer på YouTube, som har solgt sjela sin til et kameramerke (tror det er Sony nå - var Nikon før ...). Det er vel Sony som betaler mest for hans "uavhengighet" ...!

Mvh,
Walter

Her er hans "uavhengighet":
http://www.youtube.com/watch?v=7wM_5nROeaw&t=159s"A picture a day, keeps the shrink away"
Geir B.
2
Hei Walter,

Takk for denne opplysningen.

Greit nok at vi har en hærskare med selvoppnevnte eksperter på YouTube. Mange av dem har sikkert litt å bidra med.
Men hvorfor man skal bruke akkurat denne karen som sannhetsvitne, det skjønner jeg ikke. Jeg trodde det var opp til hvert enkelt av oss å utvikle vår egen måte å gjøre tingene på. Jeg tror ingen av oss her på dotten trenger en Jason Lanier eller en Ken Rockwell for å fortelle oss hvordan vi skal ta bildene våre. Det høres nesten ut som om denne Jason er en slags Messias. :-)

MVH

Geir
Helge B.
For ikke å snakke om alle ekspertene på foto.no :-))
Geir B.
1
Hehe. Men da snakker vi jo om virkelige eksperter. Ikke selvoppnevnte liksom-eksperter. :-)
Egil J.
#2
#2
Thomas W.
1
Jeg tenker at han kropper aldri er en liten overdreven spesielt hvis han er en «proffesjonelt» fotograf. Sikkert kan en jobbe på hvert bilde å lå det mer eller mindre fungerer i kameraformat men det finnes mange motiver som fungerer bedre i kvadrat eller panorama eller ... . Han ha også sikkert kunder som trenger et vist format.Jeg mener hvis en fotograf bare benytter format sin kamera leverer setter en seg selv begrensninger som er unødvendig og , ja jeg sier dette, er stupid.
Prinsipielt vill jeg sier at å fotografere med hensikt hva andre sier er bra på starten men på lengre sikt lager en bare fotografier som denne en hører på - og fra denne bilder finnes nok rund omkring. Start å vise din egen sikt på livet helt uavhengig hvilken kamera en benytter, om det er farge eller s/v, beskjæred eller ikke og så videre fordi akurat dette skiller en fra den andre.
#3
#3
Egil J.
Jeg har sett en del videoer av Janson Lanier, og jeg har store problemer med å ta denne mannen seriøst. I mine ører, så sier den mannen så mye vås, at jeg lurer på om det egentlig ganger Sony. Vil tro at en ambassadør bør ha et snev av troverdighet, Lanier overdriver så ekstremt, at i mine ører så grenser det til ironi.

Da synes jeg faktisk at "The Angry Photographer" er morsommere (selv om han også sier mye vås), og han er definitivt ikke betalt av Nikon.
Helge B.
Jeg personlig tar alle uttalelser fra oss menige med en stor klype salt. Vi har en tendens til å «hate» alt man ikke er enige i, eller på det som på en måte trurer vår egen «ekspertise» Dette et visst mennskelig, så egentlig lite man kan gjøre med.
Det finnes mange Youtubere som sikkert både er betalt eller ikke, som man må ta med en klype salt. Jeg pleier å se på bildene deres, liker jeg dem så hører jeg på dem selv om de er betalt eller ikke.
Alle proffkamera system kan uansett gi samme kvalitet, så man kan selvfølgelig aldri basere sitt eget valg på en youtuber selv om han/hun er betalt eller ikke. Men å se hva de gjør med utstyret og høre på hvorfor de gjør det, det kan være interessant anyway.
Åpne uskalert versjon i eget vindu