Dette innlegget tilhører DENNE tråden.
+/-
Thomas W.
:-))))
Sikkert men fotografen velger kamera han vill benytter.
Jeg ser gjerne på dokumentasjoner (foto) helt uavhengig av kameramerke. I de siste 10-15 år har jeg legt merke til at denne type av reportasjer blir mindre og mindre. Naturlig finner en fortsatt av og til en John Milton eller Thomas Stanworth men ikke like mye som i gamle dager og denne som finnes benytter i stor del Leica eller noen annen «uvanlig» merke. Kanskje vi som benytter rangefinder ha en punkt for denne type fotografering også hvis andre ikke kan ser denne (eller ikke gå til denne plasser).
#1
#1
Roar F.
For nettopp dokumentarjobbing kan jeg godt se at Leica er meget godt egnet. Lett å ta med seg og utpreget god fokus på nært hold ved relativt kort brennvidde. Synd de har blitt slike kult-objekter.
Thomas W.
Enda mer synd at mestendels denne som ikke fotograferer med Leica gjør dette som kultobjekt. Lykkeligvis gjør Leica en bra job å henge med på dagens digitalt utvikling.
Pål M. S.
3
Nå er det ikke min intensjon å rakke ned på hverken Leica eller fotografen, for her har begge gjort en veldig god jobb.

Mitt poeng, hvorfor skal en dra frem fotoutstyret i slike sammenhenger, for det er nå innholdet i bildet som burde ha det overordnede fokus. Kan vel se i en del sammenhenger, også her på forumet, at kamerautstyr blir diskutert til langt på natt, mens bildediskusjon er nærmest fraværende.

Når det er sagt, så skal Kjartan ha ros for å ha dradd frem denne reportasjen/serien:-)
Thomas W.
Jeg vet at dette er ikke din intensjon. Som jeg ha skrivet ovenfor er Steve Huff i det første et Leica review side derfor er det for meg helt normalt at her blitt fremhevet utstyr i blog og/eller innlegg. Hvis en ser på innlegg fra andre med Fuji/Sony/Hasselblad/... er også nevnt utstyr på samme måte som Leica. Jeg tenker at det er nå denne tiden at det for de fleste som leser denne type blog «viktig» å vite hvilken utstyr har blitt brukt. At en bruker Leica nå en Multiautomat-Telezoom-Highspeed-Kultur er standard (som også opptre med et vist kulturell ubehag angående en påtvingende maskinlogik som impliserer at det perfekt bilde oppstå fra seg selv) finner jeg bare forfriskende. Jeg tenker også at denne «ubehag» fører til at vi ser mye mer utstyrsdiskussjoner en om bilder. Mange ha alltid tanker i bakhode om tekniske limitering som eget kamera ha og dette fører til at denne limiteringer naturligvis må diskuteres og innkjøp av ny utstyr må forsvares. I gamle tiden ha vi sagt at hvis det ikke fungerer må vi jobbe rund problemet (workaround), i dag kjøper mange rund problemet (shoparound).
Men nå ha jeg kommet langt fra egentlig spørsmål ;-).
Åpne uskalert versjon i eget vindu