ståle h.
hei
Er det noen som har erfaring med Yashica electro 35 serien. Erfaringer, styrker og svakheter?
Nøkkelord:
#1
#1
SveinM M.
Her er ihvertfall en med kjennskap til "godsaken":
http://www.thephoblographer.com/2011/07/26/review-yashica...ngefinder/

Finner sikkert flere ved å Google...

smort57
#2
#2
Odd S.
ståle h skrev:
hei
Er det noen som har erfaring med Yashica electro 35


Hvis du tenker å anskaffe deg et, bør du sjekke at du har styring med tilgang til egnet batteri. Her er link til en mulig løsning: http://www.yashica-guy.com/document/battery.html

Jeg fotograferte med Yashica Minister III i flere år. Minister III har ikke batteri. En kamerat kjøpte oppfølgeren Minister D. Begger var helt ok og problemfrie kameraer.
Rasmus h.
Jeg har dette kamera og bruger det med tape og 4 små batterier.
ståle h.
tusen takk for innspill. Jeg undersøker litt ang et enkelt rammesøker til en billig penge. Det må kunne brukes manuelt, helst ikke batteri og selvsagt analogt.
Aksel N.
Om det skal kunne brukes mekanisk, manuelt og ha rammesøker må du litt opp i pris fra en Yashica. Canonet G-III 17 gir en del mer manuelle muligheter, Olympus 35 serien har versjoner som lever helt uten batteri, men du kan ikke kontrolere lukkertidene manuelt.
Du har også halvformatet i Olympus Pen serien med utskiftbar optikk og full manuell kontroll.
Selv ville jeg nok kikket på et Canon-P, I kombinasjon med Canon sine supre og billige ltm 50/1.8 eller 35/2.8 lander du en plass mellom 2-4k i pris og har alle muligheter og ingen elektroniske krykker, som jeg misstenker er hva du helst vil ha?

Zorki og FED er andre billigere alternativ, mindre søkere og mer knot men absolutt ikke så ille i bruk. Litt på siden - Rollei 35, S, T, SE er mekaniske men kun skalafokusering, eller hva med et Pentax MX med 40/2.8? Ja, det har speil men det er ikke stort større enn en Yashica er billig, helt mekanisk og supert i bruk under alle forhold ;)
Alexander Ruhme J.
Eeeeller kjøpe en Yashica Lynx 14! Hatt det, blitt frastjålet det, savner det.

Nydelig 45 mm f1.4, raskt å bruke og fin lysmåler (jeg brukte høreapparatbatterier som fungerte helt fint)
#3
#3
Alexander Ruhme J.
bildeJeg har en fire-fem liggende å slenge, ingen av de fungerer. Det ene, som jeg kjøpte på Dyrsku'n i 2005, fuslgte det med en fin-fin vidvinkelsøker og vidvinkeladapter til å skru på optikken.

Men det funka fint for spideman!
Åpne uskalert versjon i eget vindu