Anders L.
Hei, Jeg har en masse negativer, positive så vel som negative. Disse vil jeg ha over i digital form. Jeg forstår at det er store kvalitetsforskjeller på scannere. Er det noen som kunne tenke seg å leie en god scanner til meg en uke eller tre? En Plustek OpticFilm 8200i Ai for eksempel?
#1
#1
Roham R.
Har sett flere Epson V850 som ligger på finn til ukentlig utleie.
Denne feks : http://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=89166819
#2
#2
Per Arnfinn P.
Hva skal du bruke bildene til. Skal de vises på skjerm / web? Eller skal de printes ut på kvalitets fotoskriver med arkivbestandig papir ?
#3
#3
Jonny N.
1
Jeg vil foreslå at du kjøper en brukt skanner og selger den etter at du er ferdig. Sist jeg sjekket var Nikon Coolscan 9000 fortsatt referanse skanneren (for en overkommelig pris). Hvis du ikke trenger bruke mellomformat er Nikon Coolscan 5000 også bra. Disse er relativt dyre, men også etterspurte. Du kan naturligvis gå på en økonomisk smell hvis skanneren går i stykker før du får solgt den, men det vil jo også gjelde hvis du låner.
Per Arnfinn P.
Men er det nødvendig hvis bilder kun skal vises på skjerm !?
Jonny N.
Nei. En Epson er mere enn bra nok, men ettersom den ikke har autofokus slik som Nikon krever det litt egeninnsats for at resultatet skal bli best mulig. Man kan vel også leve med at fokus ikke er helt riktig, kommer an på hvilket nivå man vil legge seg på.
#4
#4
Bjørn T.
Hei
Jeg har en Plustec 8200 Ai scanner. Den fungerer utmerket, men er litt treg ettersom det er manuell inmating av hvert bilde. Jeg har etterhvert valgt å kun scanne bildene (dias) rått - for deretter å etterbehandle dem i PS, for å fjerne støv, riper og å fikse kanter i bildene. Det er en litt omstendelig prosess men resultatet blir meget bra. Hele prosjektet med å scanne alle bildene tilbake til 1970 tallet og min fars enda eldre bilder er dermed blitt et langtidsprosjekt som jeg holder på med litt til og fra. Når det gjelder negativer er disse enklere å behandle så her kan du klare deg med en enklere scanner (f.eks flatbed) om ønskelig.

Jeg vil foreslå at du kjøper en filmscanner og selger den når du er ferdig. Det er mulig de etterhvert 10 år eller eldre Nikon scannerene er helt fantastiske, men jeg tviler å om du vil se forskjellen på den eller enn annen moderne scanner til mellom 5000-10000 kroner?

Brg
BT#5
#5
Bjørn J.
Det er mulig å leie seg inn på Interfotos Hasselbladskanner men da snakker vi om timer ikke dager.
Åpne uskalert versjon i eget vindu