Hans Christian H.
Jeg kom over dette bildet i lokalavisen i dag. Det var ironisk nok bildet (thumbnail på forsiden) som fikk meg inn på selve artikkelen, men det var fordi det var noe rart med det. Bildet ble på min skjerm av en slik type at det ser ut som at kirketaket og gavlveggen nærmest svever i løse luften, på grunn av tildels utbrent himmel og hvit murvegg. Ellers så er jo komposisjonen med løvtaket osv ikke så værst.
En litt mørkere eksponering, og heller løfte skyggene litt hadde kanskje gjort seg. Så hadde det muligens blitt en ørliten kontrast mellom vegg og himmel, og kanskje litt detaljer i veggen også.
Men, dette er kanskje et resultat av Reuters sitt forbud mot RAW, og at pressebilder skal være JPG rett fra kamera? ;)

http://g.acdn.no/obscura/API/dynamic/r1/ece5/tr_1080_555_...chk=B42DA8

http://www.laagendalsposten.no/hedenstad/svene/konfirmasj...-64-358051
Nøkkelord:
#1
#1
Tor B.
nja. er ikke noe mer enn fotograf som ikke kan det grunnleggende innen mobilfoto.

- - - - - - - - - - - - - - -
Øystein S.
Hvordan vet du at det er et mobilfoto?

Se forresten på komposisjonen. Det er ingen nybegynner som har komponert bildet. Horisonten er rett, stien opp til kirken er en diagonal som leder blikket inn mot kirken. Kirken og kirkegården er innrammet av bladene fra trærne. Gravsteinene kunne riktignok ha vært komponert bedre, men der igjen har man en repeterende komposisjon av gravsteinene. Posisjonen er nok ikke feilvalgt her.

Men jeg undrer meg litt over hvor grønt gresset er.. Dette bildet virker som at det har blitt etterbehandlet. Relativt feil også, synes jeg.
Helge B.
Enig...

Kan det være at fotografen bare har gitt fra seg bildet, så har mottaker rett og slett ødelagt bildet i en form for etterbehandling?
Øystein S.
Det er jo en mulig forklaring.
Bjørnar P.
Det er dessverre ikke uvanlig at et bilde redigeres på avisredaksjonen av folk som ikke burde gjort det.
Dette gjelder nok spesielt små lokalaviser der de ansatte gjør mange ulike oppgaver.
Kan være så enkelt at fotografen har fotografert i RAW og bevisst har eksponert for å få et maksimalt kontrastomfang. Da blir det uredigerte bildet ofte veldig lyst, men helt fint i en redigert versjon der eksponeringa er dratt ned.
Dersom bildet ikke blir redigert, blir resultatet naturlig nok veldig dårlig.
Åpne uskalert versjon i eget vindu