Audun S.
http://www.digital.pentax.co.jp/en/compact/optio-w30/feature.html
http://fotografi.no/wip4/undervanns-_kameraer_skuddet/d.e...?id=153191
Hviket av disse er best?
Begge har svak vidvinkel, finnes mer vidvinklede vanntette digitalkompakter? Eller kommer nye enda bedre modeller helst med vidvinkel før sommeren? Tåler de saltvann også?
Tips en venn
#1
#1
Anders F. R.
Kona mi har en Olympus my 770 SW (håper det ble riktig). Vi har ikke hatt den i vann ennå, men det står i bruksanvisningen at etter bruk i saltvann skal man skylle kameraet i ferskvann osv., så da mener de nok at det skal tåle det. Konstruksjonen virker solid, tett og god.

Bildekvaliteten er dessverre ikke helt på topp, men til å leve med for et kompaktkamera. Jeg har bl.a. sammenliknet med Ixus 950, og synes Ixusen klarte seg best på bildekvalitet under ulike forhold (motlys, store kontraster, dårlige lysforhold). På den annen side er det ikke tvil om hvilket av dem som ville gi best bilder etter en tur i sjøen.....

Pentax-en kjenner jeg ikke til, men tror ikke den tåler så mye vann og juling, bedømt ut fra spekk-en.

Jeg kjenner ikke til noen vanntette kameraer med bedre vidvinkel. Ser ut som vidvinkel jevnt over er lavt prioritert på kompakter. I det øyeblikket du putter kameraet i vann, snevres jo bildevinkelen enda mer inn, så de burde absolutt lage noe som gikk videre, mener jeg.

Mvh Anders F. R.
Audun S.
Takk for svar! Har fått med meg at Olympusen ikke er helt i topp mht bildekvalitet, sikkert grunnen til at jeg ikke allerede har anskaffet en.

Pentaxen vet jeg mindre om, men reklamen jeg viste til tyder på mange fine muligheter, særlig hvis ellers bildekvaliteten holder (gjerne også i relativt dårlig lys).

Har hittil hatt topp erfaring med konas Fuji F30, men den tåler jo ikke vann, og jeg har lyst på et eget og vanntett kompaktkamera før sommerens badesesong.
Toralf S.
De fleste kompaktkameraer er typiske godværskameraer, dvs. de trenger mer lys enn DSLR-kameraene. Med godt lys tar Olympus SW-kameraene helt OK bilder.
Audun S.
Takk for svarene, Mju-en virker mest solid, og brukererfaringene ang Pentaxen setter reklamen litt på plass. I badesesongen i nordnorge er det oftest bra lys untatt sent på dagen (he he) om høsten.

Det kommer kanskje også noe nytt vanntett og kompakt for 2008?
Toralf S.
Jeg kan ikke sammenligne Mjuen (som jeg har testet, både den og SW 770) med Pentaxen, men jeg vet iallfall at Olympus nå har ute SW 790, det er den fjerde modellen i serien på under to år. Jeg tviler på om markedet blir uten slike kameraer til sommeren.

Toralf

Audun S.
Fint, det jeg kunne tenke meg var noe som gav bildevinkler tilsvarende 28-80mm eller 30-90mm på småbildefilm.

Har ikke funnet test av Mju SW 790, men disse kompaktkameraene blir jo ikke dåligere for hver ny versjon hvis de ikke presser det magiske MP-tallet for høyt opp da.
Audun S.
Har forstått det slik at Mju 790 SW tåler litt mindre dybde (3 mot 10m) enn Mju 770 SW og også litt mindre trøkk enn 770 SW fra Olympus sin infor på nettet. Om det er andre forskjeller mellom de særlig med tanke på bildekvaliteten (forbedringer på 790 SW?) skulle vært artig å vite noe om (790 SW er sikkert egentlig tøff nok).
Audun S.
Hvis andre skulle være interessert kan de sikker finne en del interessant lesning om Mju 770 SW og 790SW i linkene under.
770 SW: http://alatest.no/Olympus_Mju_770_SW/Digital_Compact_Came...64040,147/
790 SW: http://alatest.no/Olympus_mju_790_SW/Digital_Compact_Came...17131,147/
Toralf S.
Kona mi har også en sånn, dvs. en 720 SW. Den er brukt både i fersk- og saltvann, uten det minste problemer. Etter at hun forliste et annet kamera som lå i lommen da hun gikk gjennom isen på ski, ville hun ha noe vanntett. Hun klarte seg bedre enn det kameraet som lå i lommen og ikke var vanntett, kan man si ;-)
#2
#2
Audun S.
Noen tilbakemeldinger fra brukere...
.. i tilfelle andre måtte være interessert:
http://www.amazon.co.uk/Pentax-Waterproof-Digital-Compact...merReviews
http://www.amazon.co.uk/Pentax-Waterproof-Digital-Compact...merReviews

Andre brukererfaringer?
#3
#3
Dag T.
Du må ikke spørre sånne spørsmål her om hvilket som er best .-)

Realiteten er at svært få har prøvd begge så grundig at det finnes noen som kan sammenligne.

Familiens gamle forløper for Pentax´en fungerer utmerket, også i saltvann, men man oppdager fort at dslr er noe annet når lyset er vanskelig. På den annen side er den robust nok til at jeg ikke er bekymret når guttene løper rundt med kameraet, noe som ikke er fullt så trygt når de får tak i en speilrefleks.
Audun S.
Skal prøve å huske det....

Takk for svar! Du har jo et bra test-team. :)
#4
#4
Audun S.
Flyter de, eller må de utstyres med flytelegeme hvis en beveger seg på mer enn 3 meters dyp?
Dag T.
Pentaxen flyter ihvertfall ikke...
Toralf S.
Ikke Olympusen, heller. Kjøp en passende kork og fest i kamerastroppen, så synker den ikke.
Audun S.
Takk for svar, flytekork må nok til hvis en skal i sjøen med et kamera som synker.
Anders F. R.
Synker som en stein!

afr.
#5
#5
Fredrik T.
Jeg ville vurdert ett undervannshus til F30'en då får du både i pose og sekk :) Se http://tinyurl.com/3cnh8m
Anders F. R.
Vanlig kompaktkamera med undervannshus kan knapt sammenliknes med vanntett kompaktkamera. Jeg har UV-hus til mitt Powershot A95, kjøpt på billigsalg og mest for bruk i drittvær o.l.. Med dette på er kameraet absolutt ikke kompakt lenger, men en klump på størrelse med en speilrefleks. Ikke noe å ha i lomma på tur.

De vanntette kompaktene, derimot. Mindre enn A95-en UTEN UV-hus, rett i lomma uten veske, tåler røff bruk osv. Kan være med på alt, uten ekstrautstyr.

Dessuten koster bare et UV-hus nesten ike mye som et helt kamera, i hvert fall til Canon, rundt 2000 kroner til full pris. Jeg ga 500,-, da var det verdt det. Hadde ikke kjøpt det til full pris.

Mvh afr.
Audun S.
F30 skal være bra til undervannsfoto, men da blir jo kona fri for kamera, og jeg kunne egentlig tenke meg et slikt kompaktamera som tåler vann direkte. F30 med UV-hus blir jo også relstivt stort.
Åpne uskalert versjon i eget vindu