Hva Skjer-Kalenderen gir en oversikt over alle kurs/konkurranser/workshops/utstillinger som er rapportert inn til foto.no. Foto.no gir nå tilgang til de som arrangerer kurs/workshops eller driver utstillingslokaler å publisere selv rett til denne oversikten. Kontakt redaksjonen på desk@foto.no for å finne ut mer.
El Torcal de Antequera - med fokus på landskapFotografering - Generell fotografering
Sted: Andalusia, El Torcal de Antequera
Når: 06.05.19 - 11.05.19
Vi har funnet et fantastisk sted ved foten av El Torcal-fjellet. Et utsøkt lite boutique-hotell med 11 rom, nyoppusset og lekkert, som vi får helt for oss selv. Landskapet rundt er fullt av foto-motiver og på denne årstiden er det blomstrende valmueåkre og bugnende grønt over alt. Det blir også turer til nærliggende landsbyer som Almogia og Antequera.
Les mer »
Kontemplativ HelgFotografering - Generell fotografering
Sted: Oslo
Når: 15.06 - 17.06
Er det mulig å fotografere kontemplativt i byen? Klart det! Bli med på denne helgeworkshopen i Oslo som handler mer om å ta imot enn å fange bildene. Passer for deg som er nysgjerrig på hva kontemplativ fotografering egentlig er, hva det kan gi og hvordan en slik tilnærming kan åpne nye dører. Om du er en fersk eller dreven fotograf har mindre betydning. Utvid din fotografiske horisont og legg til nye nøkler på nøkkelknippet ditt!
Les mer »
Oslo DiaryFotografering - Generell fotografering
Når: 10.09 - 15.09
Bli med på en intens uke med fotografi og faglig utvikling! Danny Wilcox Frazier og Linda Bournane Engelberth skal holde en workshop i Oslo 10-15 september 2018. Om du vil utvikle et prosjekt og lære mer om hvordan du kan komme et skritt nærmere menneskene du fotograferer, vil dette være noen for deg.
Les mer »
Når: 27.07 - 30.07
Lær å bli en bedre konsertfotograf på Månefestivalen i Gamlebyen i Fredrikstad i slutten av juli. En intens og lærerik weekend i flotte omgivelser, og med spennende artister på scenen.
Les mer »
Når: 16.08 - 18.08
Har du lyst til å lære hvordan ta bedre konsertbilder og samtidig få fotografere Dimmu Borgir, Watain og vikinger, bør du melde deg på konsertfotoworkshopen på Midgarsblot i august.
Les mer »
Fotosafari på prærieøya SmølaFotografering - Landskap
Sted: Smøla - havgapet
Når: 07.09 - 10.09
Spennende fotosafari på Nordmøre, Smøla er en av norges største og mest særegne øygrupper. Du vil oppleve den dramatiske skjærgården, fiskevær hvor tiden har stått stille, værbitte fyr, vindmølleparken på prærien, de særegne Tustnafjellene, det helt unike "prærielandskapet" og det magiske lyset.
Les mer »
Når: 15.06 - 17.06
Lær å få bedre kontroll på kamera, bevisste valg av eksponering og andre viktige innstillinger, samt et kreativt blikk på motivet. Vi har fokus på prosessen fra ide frem til ferdig sluttbilde.
Les mer »
Når: 16.07 - 21.07
For 8. år på rad arrangeres det jazzfotoworkshop under årets jazzfestival 16. 21juli. Workshopen inkluderer pressekort og opplæring i Photoshop Lightroom.
Les mer »
Sted: Hackney, London
Når: 12.07 - 16.07
London fotografene Jørn Tomter og Nina Rangøy, som tilsammen har rundt 50 års fartstid som fotografer i storbyen, inviterer til en fotoworkshop der det fortellende portrettet står i fokus. I den lokale bydelen Hackney i London skal du ta regi på bildet ditt, lære deg å tenke både journalistisk og konseptuelt, mens du har kontroll på det tekniske, det innholdsmessige og det mellom-menneskelige. Under workshopen vil vi ha et persongalleri klare til fotografering for deg, men du vil samtidig bli utfordret til å finne ditt eget prosjekt som forteller historier om stedet og menneskene du møter her.
Les mer »
Når: 27.03.19 - 05.04.19
Har du sett verdens vakreste fugl? Har du våknet opp i en hytte midt inne i en sky skog med et yrende dyreliv på utsiden? Bli med på en fotoreise med Øyvind Martinsen til høylandet i Panama.
Les mer »
Når: 06.08 - 13.08
Har du sett soloppgangen på en øy i Stillehavet? Eller fotografert endemiske arter på et sted som er på UNESCO's verdensarvliste for biologisk mangfold? Bli med på denne foto turen i vakre Panama.
Les mer »
Når: 29.07 - 05.08
Har du hørt lyden av brøleaper i regnskogen? Eller sett noen av verdens vakreste fugler? Bli med på en fotoreise til regnskogen.
Les mer »
Lær å mestre Adobe LightroomBildebehandling - LightRoom
Når: 02.11 - 04.11
Lær å mestre Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.
Les mer »
Lær å mestre Adobe LightroomBildebehandling - LightRoom
Når: 12.10 - 14.10
Lær Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.
Les mer »
Lær å mestre Adobe LightroomBildebehandling - LightRoom
Når: 24.08 - 26.08
Lær Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.
Les mer »
Lær å mestre Adobe LightroomBildebehandling - LightRoom
Når: 23.05 - 25.05
Lær Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.
Les mer »
"Det estetiske fotografiet"Fotografering - Portrettfoto
Når: 13.09 - 17.09
VELKOMMEN PÅ WORKSHOP PÅ VAKRE ANDØYA! Tema: LYS, LOCATION, KOMPOSISJON
Les mer »
Lær å mestre Adobe LightroomBildebehandling - LightRoom
Når: 15.06 - 17.06
Lær Adobe Lightroom på 3 dager.
Les mer »
Sted: Profil Data as, Stanseveien 4
Når: 22.05 - 23.05
Dette er en to dagers spesialworkshop. Målet er å lære deltagerne å oppnå perfekte printer i sorthvitt og farger fra digitale bildefiler. Du lærer hvordan du behandler digitale bilder, velger fargerom, justerer skjerm, velger riktig fargeprofil – og skriver ut på en moderne fotoskriver med arkivbestandig blekk og på kunstpapir.
Les mer »
Portrett, natur og eventyrFotografering - Generell fotografering
Når: 02.06 - 03.06
2 dager hvor kreativitet og inspirasjon står i sentrum Dette er workshop som passer både den erfarne og den litt mer uerfarne fotografen, og målet er at du skal hente ny inspirasjon som løfter og inspirerer deg, og kanskje prøve på noe nytt eller bare lande i det du trives med. Fotografering er spennende !
Les mer »
Når: 31.07 - 05.08
Vi inviterer til workshop i platinum printing på SAGA i august. Platina utskrifter er de mest holdbare av alle fotografiske prosesser, og gir et dypere og mer delikat print enn tradisjonell sort/hvit. Uavhengig av om du arbeider med analoge eller digitale foto-prosesser kan du lage Platina utskrifter.
Les mer »
Når: 03.07 - 08.07
Lær en ny tilnærming til akt fotografering med den internasjonalt kjente fotografen Connie Imboden. Vi bruker lokale modeller og fotograferer i landskap og i vann.
Les mer »
Når: 26.06 - 01.07
Få en grundig innføring i Våt Plate Collodion denne sommeren fra en av USA mest erfarne og anerkjente fotografer innen historiske foto prosesser, Jill Enfield. Tidligere deltakere og nye velkommen!
Les mer »
Når: 21.06 - 24.06
Lær bokbinding på SAGA denne sommeren og skreddersy album, fotobøker, portfolio mapper og esker til dine bilder.
Les mer »
Når: 30.05 - 03.06
Bli med på en 4,5 dag intensiv workshop med den Emmy vinnende videografen Bob Sacha. Workshopen passer for alle som vil mestre videoproduksjon for nettbruk.
Les mer »
Fotokurs Marrakech og EssaouiraFotografering - Generell fotografering
Sted: Marrakech - Essaouira, Marokko
Når: 03.11 - 10.11
Bli med på en «tidsreise» til Marokko og opplev en helt annerledes verden med et eldorado av fotomotiv. Vi vil ha fokus på bildeinnhold, og hvordan lage en god bildefortelling. Gatefoto, actionfotografering, portrettfotografering med amatørmodeller - bildevisning og tilbakemelding på dine bilder samt tips og råd underveis.
Les mer »
Fototur til Moskva, 23 - 27. august 2018Fotografering - Generell fotografering
Sted: Moskva
Når: 23.08 - 27.08
Kjære fotovenner, Jeg inviterer dere til en fantastisk tur til en av verdens flotteste og største byer - Moskva. Vi skal tilbringe 5 dager og 4 netter i en av mine favorittbyer, utstyrt med kamera og stativ. Moskva byr på utallige fotomuligheter og jeg skal vise fram de beste av dem til dere. Det blir gatefoto, mye flott historisk og moderne arkitektur og bylandskap på sitt vakreste. Vi skal ha kurs i portrettfoto. Vi skal være med på workshop i undervannsfoto ledet av en anerkjent russisk fotograf med undervannsmodeller. Du trenger ikke spesialutstyr, siden fotografering skal forekomme i et unikt studio der bildene skal tas gjennom et vindu i bassenget. God mat og drikke er det garantert i Moskva. Moskva har etter min mening en av verdens vakreste metro. Vi besøker og tar bildene av de fineste metrostasjoner. Det blir også en båttur gjennom Moskva i kveldssol der vi kan nyte middagen om bord. Det er kun plass til 12 deltakere! Bli med på en opplevelse! http://alinapettersen.wixsite.com/alinapettersenfoto/single-post/2018/02/20/Fototur-til-Moskva-23---27-august-2018
Les mer »
Når: 29.01.19 - 12.02.19
La din amerikanske foto-drøm bli virkelighet! Gi deg selv 14 dager med fotografering og naturopplevelser i kremen av USAs nasjonalparker; Bryce, Zion, Arches, Canyonlands samt Monument Canyon og Antelope Canyon!
Les mer »
Når: 30.05 - 31.05
Fine Art and Fashion Photographer, Bella Kotak will be having a 2 day fine art and retouching workshop here in Oslo. Hosted by Cole Studios.
Les mer »
Sted: Jebel Zaghro-fjellene, Marokko
Når: 03.11 - 10.11.19
Gjør klar vandreskoa, tøm minnekortet og bli med på denne fototrekkingen langt utenfor allfarvei i Marokkos ørkenfjell. Velkommen til vandring i Jebel Zaghro-fjellenes formsterke landskap, over vidstrakte sletter, gjennom fjellpass og små oaser. Dette er noen av Marokkos aller mest særegne og uberørte fjellområder. Forbered deg på å komme tett på et tradisjonelt levesett, mektig natur, flotte leirplasser og helt unike fotograferingsmuligheter!
Les mer »
Sted: Grimstad
Når: 31.05 - 03.06
Velkommen til «Tanker blir bilder». Denne workshopen traff en nerve blant mange da vi første gang lanserte den. Nå setter vi den opp igjen, og DU kan være med!
Les mer »
Fotokurs for nybegynnereFotografering - Generell fotografering
Når: 05.06 - 07.06
Fotokurs på Romerike tilpasset for nybegynnere! Med et speilreflekskamera har du muligheter til å ta fantastiske bilder! Men vet du hvordan? Si farvel til «Auto» og bli sjefen over kameraet.
Les mer »
Sted: Hackney, London
Når: 12.07 - 16.07
London fotografene Jørn Tomter og Nina Rangøy, som tilsammen har rundt 50 års fartstid som fotografer i storbyen, inviterer til en fotoworkshop der det fortellende portrettet står i fokus. I den lokale bydelen Hackney i London skal du ta regi på bildet ditt, lære deg å tenke både journalistisk og konseptuelt, mens du har kontroll på det tekniske, det innholdsmessige og det mellom-menneskelige. Under workshopen vil vi ha et persongalleri klare til fotografering for deg, men du vil samtidig bli utfordret til å finne ditt eget prosjekt som forteller historier om stedet og menneskene du møter her.
Les mer »
INSPIRERENDE KURS I PORTRETTFOTOGRAFERINGFotografering - Portrettfoto
Når: 26.05 - 27.05
Med fokus på kommunikasjon, teknikk, lyssetting og etterbehandling av bilder er dette et lærerikt og inspirerende kurs for deg som ønsker å ta bedre portretter!
Les mer »
Fotoworkshop «LYS» i SkagenFotografering - Generell fotografering
Sted: Skagen, Danmark
Når: 27.05 - 29.05
Skagenmalerne var tiltrukket av det intense lyset og de vakre fargene. Det er vi også. Vi vi derfor fordype oss i lys, lys og mer lys. I tillegg til lyset er kulissene de beste, vi fotograferer både modeller og landskapet i det helt særegne lyset i Skagen.
Les mer »
Sted: Oslo
Når: 06.06
Dette er et rent praktisk fotokurs over en kveld som handler om å finne og bruke det eksisterende LYSET der du er, naturlig lys eller kunstig lys – som portrettlys. I dette tilfellet det eksisterende lyset langs gata i byen.
Les mer »
Sted: Oslo
Når: 05.06 - 07.06
Dette er et rent praktisk fotokurs i Makrofotografering over to kvelder. Bli med inn i et spennende univers der man glemmer tid og sted!
Les mer »
Sted: Rygge i Østfold
Når: 26.05 - 27.05
Bli med på spesialkurs i makrofotografering i Rygge, med Øyvind Martinsen og Zizza Gordon.
Les mer »
Sted: Dovrefjell
Når: 12.09 - 16.09
Foto Workshop på Dovre med Øyvind Martinsen
Les mer »
Fotoworkshop "Lys" i SkagenFotografering - Generell fotografering
Sted: Skagen
Når: 27.05 - 29.05
Skagenmalerne var tiltrukket av det intense lyset og de vakre fargene. Det er vi også. Vi vi derfor fordype oss i lys, lys og mer lys. I -tillegg til det nydelige lyset er kulissene de beste, vi fotograferer både modeller og det herlige landskapet i det helt særegne lyset i Skagen.
Les mer »
Sted: Sintra
Når: 24.05 - 27.05
Kurset for den reiseglade som ønsker å utnytte omgivelsene og lyset til å ta gode portretter samme hvor de befinner seg.
Les mer »
Når: 03.08 - 07.08
Bli med fotograf Arnfinn Johnsen til opplevelsesøya Senja og få del i hans kunnskaper på hans hjemlige trakter. Her kan du oppleve et Norge i miniatyr, med levende fiskerisamfunn, og dramatisk Senjanatur. Denne workshopen passer for deg som har en del erfaring og som behersker bruk av kamera og bildebehandlingsprogram. Du ønsker å ta steget til å kunne finne ditt personlige uttrykk som fotograf og møte deg selv i en kreativ prosess. Workshopen passer både for amatørfotografer med speilreflekskamera eller speilløst systemkamera og profesjonelle fotografer.
Les mer »
Workshop Fuglefjell FinnmarkFotografering - Natur og dyr
Når: 07.06 - 13.06
7 dagers workshop / fotokurs på Alta folkehøgskole, Alta, Norge, med 3 dagers tur til fuglefjellet på Loppa øy og 2 dager med havsule og ørn på 71 grader N. Vi vil gi deg spennende, lærerike og avkoblende dager under midnattsola!
Les mer »
Åpne uskalert versjon i eget vindu