Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Uro - Arne Strømme

Vi inviterer til utstillingsåpning med Arne Strømme, Årets fotograf 2011, på Cyan :galleri 24. august. Åpning ved Morten Krogvold.
24-26. august arrangeres utstillingen "Uro" på Cyan :galleri i Oslo. Utstiller er Arne Strømme, som ble kåret til Årets fotograf 2011 på foto.no.

Utstillingen berører fotografens inntrykk etter terrorangrepet på Cafe Leopold i Mumbai i 2008, der Strømme ble skutt og hardt skadd.

- Dette er min første utstilling etter Mumbai og temaet uro ble et naturlig valg. Eller for å si det slik, jeg hadde i bunn og grunn ikke noe valg. Det er ikke mulig å flykte fra seg selv når man har gjennomlevd en så traumatisk hendelse. Utstillingen fungerer som en ventil og uttrykker noe som preger og berører meg, forteller Arne Strømme.

Utstillingen markerer en tilnærming mot et mer abstrahert uttrykk for fotografen som tidligere har fokusert primært på dokumentar- og reportasjefotografi. I en serie sort/hvitt-bilder der de fleste motivene er hentet fra India, har Strømme tatt i bruk digital “støy” og bevegelse for å underbygge utstillingens tema.

- Jeg ønsker å formidle den uro som vi alle kan kjenne på av og til. Ikke bare de store hendelsene, men også de små utfordringene.

Arne Strømme har tidligere blitt kåret til Årets fotograf 6 ganger av bladet Fotografi, og 7 ganger av svenske Foto. Han er tilknyttet bildebyrået Samfoto/Scanpix NTB, har holdt en rekke utstillinger og har vært involvert i flere bokprosjekter. Separautstillingen på Cyan :galleri er en del av hovedpremien i Årets fotograf-konkurransen på foto.no.

Åpningstider: Vernissage 24. august kl.18-23 (åpent for alle). Åpning ved Morten Krogvold.
Åpent 25. og 26. august kl. 12-18.
Adresse: Cyan :studio, Jens Bjelkes gate 13, 0562 Oslo

Arne Strømme vil være til stede i galleriet hele utstillingsperioden.

Meld deg gjerne på Facebook-eventen her.

Årets fotograf 2011 ble arrangert av foto.no i samarbeid med Nikon, Epson, Adobe og Cyan :galleri.

Velkommen!
 -

Relaterte artikler Relaterte artikler:
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu