Digital fotografi i praksis

Dette er boken som gir en grundig og fullstendig innføring i de praktiske og tekniske aspektene ved digital fotografering
Med fjerdeutgaven av "Digital fotografi i praksis" fortsetter Magnar Fjørtoft å glede mange fotointeresserte med en grundig og pedagogisk lærebok i digital fotografi. Til nå har boken solgt rundt 24.000 eksemplarer og har et opplag på 30.000. Boken brukes av kursholdere innen mediefag på høgskoler og universiteter, og også ved mange videregående skoler som tilbyr medier og kommunikasjon. Boken anbefales stadig her på foto.nos diskusjonsforum. Og det med god grunn. I alle fall hvis du er nybegynner eller har holdt på en stund og ikke føler at brikkene riktig har falt på plass ennå. Fjørtoft forteller til foto.no at målgruppen er også profesjonelle som har arbeidet med film, og som nå ønsker å få grepet på det digitale. Boken sikter ikke mot de som allerede har solide kunnskaper og erfaringer innenfor fotografi og digital bildebehandling.

Temaer i ”Digital fotografi i praksis” er blant annet bruk av digitalkamera, verktøyer i bildebehandlingsprogrammet, tonekurver, farger og fargejustering, lag og masker, skanning av film og kalibrering av dataskjermen. Fjørtofts bakgrunn for å skrive denne solide læreboken i digital fotografi er mange års arbeid med mediumet, utdannelse innen journalistikk, fotografi og pedagogikk, og også kunstutdanning innen fotografiske og digitale medier. Dette gjenspeiler seg i en bok som favner bredt og ikke minst har en imponerende pedagogisk oppbygning. Emner som mange forklarer tungvint, forklarer Fjørtoft på en enkel, forståelig og ikke minst praktisk måte.

I fjerdeutgaven har Fjørtoft utført kosmetiske endringer. Han har blant annet finpusset presentasjon og språk, lagt til flere bilder og laget mer oversiktelig tekst.

Befinner du deg i bokens målgruppe, og du ikke har en tidligere utgave, er denne boken et "must".

Nedenfor kan du lese foto.nos anmeldelse av tredjeutgaven av Digital fotografi i praksis.
 -
Magnar Fjørtoft - Magnar på sitt lille forlagskontor
Magnar på sitt lille forlagskontor
Magnar Fjørtoft

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu