Halden Cruise Night
Amerikanske biler - som det finnes mange av i Østfold - samles på Fisketorget i Halden hver onsdag ettermiddag, etter kl. 17:00 - noe som skjer nå hele sommeren, frem til slutten av august.
Ikke behandlet mye, annet enn rettet opp og dempet rødfargen i sørstats-flagget, samt bluret sjakkbrett-mønster og skriften i bakvinduet.
Bildet inngår i albumet Glansbilder - Bilder som bare jeg liker ...sterke farger, kontrast og med høy "glansbilde"-faktor!
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T10
  • Fujinon XF 16mm f/1.4 R WR
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/2.4
  • Lukker1/8500s
  • Nei
  • AnnetBlender f/2.46 = f/2.5
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1089715} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Roar K.
Fint, nå veit jeg hva jeg skal spørre etter for å finne rette plassen.
Mye snadder her ser jeg.

Roar
Per L.
Flott sted for bilinteresserte! Fint foreviget med god komp og gromme farger! Mvh Per
Olav Bjarte K.
Her er unge og eldre samlet i et av Haldens mest kjente miljø. Og, nesten som en nødvendighet, - burgersjappa er ikke langt unna. Fint!
vh, -bj.
Keshav N.
Da sier jeg meg bare enig med Per.
mvh Keshav
Christer M.
Fint bilde av gammel doning.
Pål M. S.
Raggerne har definitivt funnet sin plass over Norskegrensa:-)
Blir fin dokumentasjon av miljøet og stilen til disse folka. Var litt borti svenske raggere i min ungdom, og kom greit fra det...
Flagget er vel en del av gimmicken, der skikkelige rednecks fra sørstatene, og ikke den dårlige norske kopien, er de store heltene.
Flagget har hatt sin betydning i historien, og en del bruker det fremdeles til å forfekte en mening som nok ikke er politisk korrekt...
Men dog, de aller fleste av disse raggerne er nå stort sett greie folk, som dyrker miljøet og bilinteressen. Og de bør de nå få lov til så lenge det ikke går ut over noe eller noen!-)
Walter S.
Rebellens flagg (the Flag) brukes nok for å skape oppmerksomhet og for å flagge et syn av opprør (mot det eksisterende) og gir tilhørighet til en sosial gruppe. Langt de fleste utstillere av bilene på dette treffet, er familiefedre med barnebarn på fanget, har med seg hjembakt (ja, kaker altså!) og kaffetermos, som de koser seg med.

Takker for deltagelse med kommentarer til dette bilde, Roar Kneppen, Per, Olav Bjarte, Keshav, Christer og Pål!

Mvh,
Walter
Pål M. S.
Bare for og oppklare, Walter.
Flagget brukes, stort sett, som du sier og folkene er som oss andre, bare med en mer genuin interesse for miljøet og bilene. Har ikke et vondt ord å si om de jeg har møtt:-)

Men som det er med dette, og også det Norske flagget, blir det misbrukt, dessverre. Kanskje litt dumt av meg å blande dette inn, men det var tydeligheten av flagget i bildet som trigget meg til og sidekommentere.
Bare et utslag av mitt engasjement, på flere fronter, så beklager om det ble feil:-)

Okke som, en flott dokumentasjon fra miljøet!
Walter S.
Neida, Pål - bare slapp helt av. Tok det ikke ille opp i det hele tatt. Bare hyggelig å kunne "kommunisere" her også. Det jeg skrev var bare tilleggs-info til din kommentar til Sørstasflagget, og ikke annet, ikke noe jeg skulle "rette" på av det du har skrevet. Har for lengst skjønt at du bare har fredelige hensikter, Pål. Vi kan være u-enig i om haken skal være med i et portrett eller ikke, men innerst inne er vi enig om det meste her.

Kan vi ikke diskutere bilder i Forum - så kan vi jo (forum)-prate under bildene våres. Savner faktisk det av og til. Er ikke tilhenger av at det skal være så innmari (holdt på å skrive "jævla"!) stiv og upersonlig. Vi "kjenner" jo hverandre etter mange år her inne.

Ha en god helg med mange nye foto-muligheter!

Mvh,
Walter
Walter S.
Tilleggs-Info til Pål:
Grunnen til at jeg ramset opp utstillernes familieforhold - langt de fleste hadde ved siden av pondus, både grått og hvitt hår (eller lite av det siste)- var at jeg spurte arrangøren om hva den famøse TV-Serien "Wunderland" hadde å si for fremmøte av skuelystne og utstillere.

Svaret var at - "Denne TV-serien, vil vi (av forståelige grunner?) helst IKKE ha noe å gjøre med med AmCar-Klubben i Halden"

Mvh,
Walter
Pål M. S.
Nå er vi inne på en modell av bildekritikken jeg og flere har skissert, nemlig dialog mellom fotograf/betrakter eller betraktere seg imellom:-)

Haken ved bilder kan vi fint være enige/uenige om.
Liker tanken og kunne diskutere bildeinnhold, noe som er totalt fraværende på forumet. Der handler det mest om høytflyvende teknisk spissfindigheter.

Svaret fra Amcarklubben sier vel akkurat det samme som som jeg trodde/tenkte. Problemet er vel at mange blir lagt under samme planke, og dermed er like. Det har vi vel begge skjønt at ikke er tilfelle:-)

Har sine fordeler å "kjenne" hverandre her inne, og etterhvert utvikle et fotovennskap. Unngår mye misforståelser og unødig energi på "krangling"
Og så kan vi vel motbevise påstanden om at vi er "The grumpy old men", i alle fall ikke alltid...

Ha en fortreffelig helg, Walter!
Walter S.
@ Pål:
Bildekritikken er det VI gjør den til, vi som frekventerer plassen hver dag - ikke mer og ikke mindre.

Har merket meg Harald sitt "dilemma" i underteksten til http://foto.no/i/1089854 - hvor han selv lurer på om han / vi faste, virkelig legger ut FOR mange bilder. Det er det selvfølgelig mange meninger om. Det som er paradokset, er at de som har de sterkeste meninger om BK sin funksjon, er de som selv aldri, eller meget sjeldent legger ut bilder selv - men de vil ha "området" for seg selv!

Slike "samtaler" som vi nå har, skal jo EGENTLIG foregå i Forum. Her inne skal vi - i henhold til retningslinjene - bare snakke om selve bildet.

Men, vi er bare LITT utenfor så lenge vi snakker om motivet og samtidig forteller våre egne erfaringer / opplevelser med noe av det motivet viser, som her med amerikanske biler. Jeg føler meg trygg på at det kan tolereres, inn til noen klager ...


P.S.: Betegnende nok, så har denne lille "opprørs-tråden" det rette flagget å vise frem ...
;o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu