Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Portrettkurs i sjarmerende "kardemommeby" i Spania

Portrettfotokurs med spanske modeller, både barn og voksen modell. Smart opplegg for “hjemmestudio” for fotografering av barn med enkle hjelpemidler og naturlig lys. Forelesninger, fotografering av modeller under veiledning, bildevisning og tilbakemelding på bildene.
Fotokurs i "kardemommebyen" Villajoyosa
18-22. oktober 2018
Vi vil fordype oss i portrett/People, hvor vi skal fotografere både barn og en spansk modell. Videre landskaps/byfotografering med fokus på riktig utnyttelse av lyset.
Du vil lære å sette opp et “hjemmestudio” for fotografering av barn med enkle hjelpemidler og naturlig lys. Fotografering under veiledning av spanske barn.
Portrettfotografering under veiledning i vakkert kveldslys med voksen, nydelig modell.
Videre skal vi opp i fjellene til en “uberørt” landsby og se hvordan dagliglivet leves der. Her vil vi se byen våkne og dagen vil også ha fokus på “storytelling” – lag en historie med bildene dine.
Bildevisning, felles middager og sosialt samvær hører selvsagt med.

Foreløpig program (tider og innhold vil kunne endres noe):
Dag 1 – Ankomst og tid på egen hånd. Kl. 19 Infomøte, deretter felles middag langs strandpromenaden.
Dag 2 – Forelesning fotografer ditt barn som en proff, fotografering barn i “hjemmestudio” med enkle hjelpemidler og naturlig lys. Bildeutvelgelse og bildevisning. Felles middag i gamlebyen.
Dag 3 – Forelesning lys og lyssetting, hvordan utnytte naturlig lys. Fotografering under veiledning i gamlebyen i Villajoyosa, hvordan finne og få de gode motivene. Fotografering modell i det fine kveldslyset på stranden/klippene. Felles middag, kanskje tapas?
Dag 4 – Soloppgang på landsbygda. Vi reiser tidlig avgårde og får med oss soloppgangen over en liten landsby. Fotografering under veiledning. Gruppeoppgave. Lag “storytelling” i bildene dine. Bildeutvelgelse. Bildevisning og tilbakemelding på dine bilder. Oppsummering. Felles middag.
Dag 5 – Frokost. Matmarkedet – kjøp med olivenolje, serranoskinke og manchego ost. Tid på egenhånd. Hjemreise.

Hvem passer kurset for?
Kurset passer for deg som har vært på fotokurs tidligere, eller deg som har tilsvarende kunnskaper (du kan stille inn lukker, blender, iso mv.)Fotograferer du i jobb-sammenheng passer kurset veldig bra – her lærer du mye på få dager; portrettbilder - samt lys og lyssetting med naturlig lys og litt landskapsbilder.
Vi tar initiativ til felles middag i gamlebyen eller på strandpromenaden hver kveld. Middagene er veldig hyggelige, gjerne på langbord med prat om foto og annet i hyggelig selskap. Middagen er frivillig og ikke inkludert i kursprisen.

Tilbakemelding fra tidligere kursdeltakere:
“- Veldig bra. Forklarer godt hva vi skal gjøre. Spennende “studiofotografering” med barn, og en utrulig opplevelse å få fotografere de voksne modellene ute. Lærte også mye om lys – både sol og kunstig lys. Terningkast 6.” Sissel Isaksen, Drøbak

“- Flott kurs, har lært mye. Flott at man kan spørre om flere ting utenom det som er satt opp i kursplanen. God veiledning i praksis og lærerike tilbakemeldinger på bildevisning. Flott hotell og bra beliggenhet. Terningkast 5.” Renate Jensen, Harstad

Villajoyosa: Kurset holdes i den vakre lille kystbyen Villajoyosa en halv time fra Alicante, en herlig “kardemommeby”. Området har veldig fine fotomuligheter med sin beliggenhet ved stranden/klippene - og ikke minst i den idylliske gamlebyen og oppover i øverbyen hvor det ikke finnes turister.

Vi bor på et flott 4 stjerners hotell midt på strandpromenaden. Alle får balkong og sjøutsikt. Invitasjon til felles middag hver kveld. Ypperlig mulighet for også å nyte strandliv, gå/-sykkelturer, turer m.m. Mulighet for rimelige ekstradøgn i for- eller etterkant av kurset.

Kursledere: Fotograf Tone Haugerud og Solveig Grande. Tone og Solveig har hatt kurs i Villajoyosa siden 2013, og får veldig gode tilbakemeldinger fra deltakerne. Begge er prisbelønte; Haugerud ble årets fotograf NFF i 2016 og 2017, Grande er kåret til en av landets beste bryllupsfotografer.
Kurspris kr. 8950 inkludert kurs, overnatting i dobbeltrom og frokost. Kurspris A-Kort kunder: kr. 7950. Øvrige måltider er ikke inkludert.

Flyforslag: Både Norwegian og SAS flyr til Alicante fra flere flyplasser i Norge.
Transfer Alicante flyplass – Villajoyosa: www.mariannetours.no, mail@mariannetours.com, ca. kr. 350 t/r.Mer info: tone.haugerud@online.no tlf. +47 970 64131 eller solveig.grande@gmail.com tlf. +47 934 03073
Grandefoto - Fotoshoot i gamlebyen med modell
Fotoshoot i gamlebyen med modell
Grandefoto
Grandefoto - Fotoshoot i
Fotoshoot i "hjemmestudio" med barnemodeller
Grandefoto
Grandefoto - Gamlebyen ved soloppgang
Gamlebyen ved soloppgang
Grandefoto

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu