Natalia Pipkina

Det er stort sett mennesker det handler om når russiske Pipkina fotograferer.
Hvor lenge har du vært medlem av foto.no?

- Siden desember 2009

Kan du fortelle litt om bakgrunnen din som fotograf?

- Jeg har vært glad i fotografering hele mitt livet. Husker meg selv i mørkerommet sammen med bestefar da jeg var 5 år. Men foto var ikke noe mer enn hobby. For fem år siden fikk jeg Canon 5D i 30 års gave og etter 4 måneder kom min datter til verden. Da fikk jeg god tid til å lære meg Photoshop og prøve meg som fotograf på min beste modell - min datter.

- Etter hvert ble ting litt mer avansert og kreativt. Jeg fylte på med kurs og samarbeidsprosjekter med noen av Norges flinkeste frisører og make-up artister. Alt jeg kan til nå kommer fra egne erfaringer og prøv-og-feil metoden.

Hvordan vil du selv beskrive deg som fotograf?

- I barndommen drømte jeg om gå på kunstskole, men vi flyttet fra by til by (far jobbet i militæret), og dette var umulig. Nå føler jeg at jeg landet på et sted mellom maleri og fotografi. Det føles veldig bra.

Hva inspirerer deg som fotograf?

- De gamle mesternes malerier, spesielt fra opplysningstiden. Det kryr også av kreative og vakre bilder fra andre fotografer, både når det gjelder teknikk og ideer. Og det viktigste av alt - mennesker.

Hvilke ambisjoner har du som fotograf?

- Jeg får glede av mitt arbeid og det viktigste for meg er at de som er involvert på mine bilder er glad. Å se gleden i øynene på mennesker som ser på seg selv (og sine nærmeste) i mine bilder setter jeg fortsatt høyere pris på enn publisering.

Hvilke fotografer inspirerer deg?

- jeg kan bli inspirert av et bilde tatt av en fotograf som er helt ukjent. Og jeg kan se på berømte fotografers arbeider helt uten følelser.

Hvor mye tid bruker du på å fotografere?

- Den ene uken kan det bli fotoshoot hver dag, neste uken (eller flere) går til redigering. Det er en fin avveksling mellom det å planlegge og legge opp til kreative oppgulp, og det å se på nye detaljer.

Har du noen fotoprosjekter du planlegger eller ønsker å jobbe med i fremtiden?

- “Metamorfose” vil jeg gjøre mer av. I dette prosjektet ønsker jeg å vise at vi alle er unike. Jeg forsøker å finne hver enkelt sin stil, noe som kan overraske både modellen og menneskene rundt. Vi kan diskutere mye rundt feminisme, men jenter det er jenter, og vi setter pris på komplimenter og oppmerksomhet. Jeg er glad når jeg opplever at en kunde får mer enn bare bilder, at han eller hun også får bedre selvtillit.

Kan du fortelle litt om hvordan du jobber med et konkret fotoprosjekt (eller bilde) fra ide til ferdig resultat?

- Det er veldig vanskelig for meg å planlegge fotoprosjekt, og uansett hvor mye jeg går gjennom detaljer vil som oftest humøret den dagen avgjøre mye. Det er både positivt og negativt, men man prøver jo alltid å få det beste resultatet.

- Hodet mitt er fullt av ideer, men vanligvis må de ligge på vent. Det er ikke alltid så lett å få alt til å klaffe for å sette ideen ut i livet: sted, modell, klær, smykke, sminke, frisyre, vær og så videre. Det kan gå måneder uten at det skjer noe, og så plutselig dukker det opp noe spennende.

Hvilket fotoutstyr bruker du og kan du fortelle litt om ditt forhold til utstyr?

- Min venn de siste to årene er en Canon 5D Mark II. Kameraet passer meg perfekt, men planlegger å kjøpe en Mark III i tillegg. I studio bruker jeg Canon 24-105mm eller 70-200mm. Favoritten til utefotografering er Canon 200 mm 1.8.

Kan du fortelle litt om ditt forhold til det digitale fotografiet?

- Det er helt fantastisk at vi lever i den digitale tiden. Mange muligheter ble åpnet med digitalt fotografi. Bare tenk at vi får se resultatet umiddelbart på skjermen. Digitalt fotografi åpnet nye horisonter i min fotografering. Det motiverer til å bli kreativ. Samtidig er det så lett å få se hva andre fotografer og kunstnere rundt om i verden gjør.

- I vår digitale tid er det selvfølgelig mye enklere å bli fotograf. Jeg kunne nok ikke blitt fotograf i ”gamle” dager. Jeg liker også redigeringsbiten veldig godt: leke med fargetoner, tegne, klippe, lime, skjære...hehe….med Photoshop fikk jeg en leke, som gleder meg hver gang.

Har du et bilde du har tatt som du er spesielt godt fornøyd med og kan du fortelle litt om bakgrunnen for bildet?

- Jeg elsker alle mine bilder, men det varer stort sett bare opp til 3 uker. Etter det begynner jeg å se små ting som kunne ha blitt bedre. Hver fotoshoot er som et lite steg fremover. Det er enkelt å se de beste bilder i nuet og man blir helt betatt av hvor fantastiske de ble. Men etter hvert kommer altså lysten på mer og bedre.

Kan du beskrive den selvvalgte portfolioen du har valgt?

- Takket være fotografi, har jeg lært meg å se skjønnhet i hvert enkelt menneske uansett kjønn og alder. Det som gir mest glede er portretter. Du vil ikke se hollywood-smil på mine bilder, men hvert av de har en bit av menneskets sjel.

Har foto.no på noen måte hjulpet deg til å bli en bedre fotograf?

- foto.no har gitt meg mulighet å vise frem mine bilder til deres publikum. Jeg husker hvordan jeg ble lei meg noen ganger om jeg fikk kritikk. Men dette stimulerte meg til å ta bedre bilder, til å se mer på detaljer og helheten, lære meg lyssetting og nye teknikker. Samtidig kommer alltid fine ord, som gir et ønske om å prøve mer fordi det er viktig å føle at noen liker hva du gjør.

Hvordan kan foto.no bli et bedre nettsted for fotografi i fremtiden?

- Jeg vil gjerne se “Dagens bilde” hos dere. Jeg kunne tenke meg en del i galleriet som samlet alle dagens bilder. Ellers er jeg veldig fornøyd med å være på foto.no. Jeg har prøvd forskjellige nettsteder, men det er foto.no jeg har holdt ut på.
Natalia Pipkina -
Natalia Pipkina
Natalia Pipkina -
Natalia Pipkina
Natalia Pipkina -
Natalia Pipkina
Natalia Pipkina -
Natalia Pipkina

Brukere Brukere:
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Kirsten H.
Flotte portretter! Gratulerer med et interessant intervju!
Mvh Kirsten
15.11.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu