Bilder fra en veranda

- Jeg trenger ikke dra på lange ekskursjoner for å lage et fotoprosjekt som dette. Det er kort og godt bilder tatt fra verandaen hjemme.
Jeg bor i et boligfelt i Molde, ca. 250 moh. Og utsikten mot fjord og fjell er ikke noe å si på. Moldepanoramaet strekker seg fra øst mot vest og man kan se 222 fjelltopper fra rett posisjon. De fleste toppene med høyde over 1000 meter. Store Vengetind er det høyeste i synsranda med sine 1852 moh.

I tillegg er dette et landskap med fjorder, øyer og holmer. Når en daglig titter ut vinduet er det stadige skiftninger i lys, farger, skygger og skyformasjoner. I tillegg kommer de naturlige skiftene med vår, sommer, høst og vinter. Hele tiden noe nytt, stadige skiftninger. Det er mye natur og mye vær på Nordvestlandet så det er en takknemlig oppgave å være hobbyfotograf.

Det er benyttet forskjellige brennvidder på bildene, alt fra vidvinkel til kraftig tele. Stort sett panorama, men også noen bilder der en kommer tettere på fjellformasjonene. De beste lysforholdene er gjerne tidlig morgen eller i skymingen om kvelden. Stativ er benyttet på flere av bildene. Jeg fotograferer for det meste i RAW og etterbehandler i Lightroom. Som hovedregel er justeringene av eksponering, kontrast, fargemetning, skygger, høylys, oppskarping og, om nødvendig, støyfjerning. Det er viktig å ikke justere for mye. Jeg er tilhenger av at bildene skal fremstå mest mulig naturtro.

Min interesse for foto startet på 70-tallet med innkjøp av den smått legendariske Olympus OM-1. Ikke mye elektronikk og automatikk den gangen. Fikk dermed elementær opplæring i betydningen av lukker, blender, dybdeskarphet og ISO.

For flere bilder se gjerne agnarharnes.foto.no. Bildene som er vist her og resten av serien, finner du i mappen «Utsiktsbilder hjemmefra».

Se bildene i stor versjon ved å trykke på fanen "Bildeserie" øverst på siden.


Tusen takk til Agnar for et flott bidrag.
Vi kan fortsatt ta imot nye fotoprosjekter, så hvis du har noe du ønsker å vise fram, ta en kikk her.
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Arild T.
Flott serie du presenterer her! Ja, man trenger ikke å gå langt hjemmefra for å starte et fotoprosjekt.

Hilsen Arild
11.3.2017
Hans Rich. A.
Veldig flott serie med bilder i prosjektet ditt Agnar! Enig med deg, man trenger ikke gå over bekken etter vann.
Mvh Hans Richard
11.3.2017
SveinM M.
En alle tiders flott presentasjon av nabolaget, dette! :)
9.3.2017
Asbjørn A.
Flott prosjekt! Å se mulighetene!
9.3.2017
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu