Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotoutstilling Øya Kultursti

Kunstfotograf morten NORMANN larsen viser fram sine fotografier som nylig ble utstilt i New York, USA. Denne gangen i mer hjemlige omgivelser langs kulturstien Øya, Vikersund. Utstillingen er i regi av Kunst Rett Vest.
Fotograf morten NORMANN larsen har nå tatt med seg utstilling han nylig hadde på Manhatten i New York med seg tilbake til bygda. Denne gangen stiller han ut enda flere bilder i sin serie som omhandler naturen og menneske, over 40 bilder vil man få muligheten til å se ute i naturen. I forbindelse med Kunst Rett Vest sitt arrengement så har fotgrafen valgt naturen som sitt utstillingssted, nærmere bestemt kulturstien Øya i Vikersund.

Bildeserien kan oppleves Lørdag 16 og Søndag 17 september fra kl 1200 til kl 1700. Lørdagen vil kunstneren henge opp bildene i skogen og langs elven på Øya, mens på søndagen vil han spre bildene utover et lengre turområde for de som ønsker å ha noe nytt og spennende å se på mens de går søndagsturen sin. Fotografen vil selv være tilstede under hele arrangementet.
Tidligere i år ble Normann spurt om å stille ut ved Artific gallery i New York, noe han selvsagt takket ja til. Galleriet ønsket å vise frem hans bildeserie omhandlende det nyfødte barnet og naturen. Disse bildene er for det meste tatt ute i norsk og islandsk natur, men enkelte av bildene er også hentet fra vakre landskap på Madeira, USA, Færøyene og Shetland.

Her er en kort beskrivelse av kunstprosjektet som fortsatt pågår:
Jeg har alltid vært nysgjerrig på forholdet mellom menneske og natur, mellom mennesket og mytologien som har formet den. Dette er et prosjekt som jeg har jobbet på siden min forrige store posjektutstilling i 2014. Jeg vil utforske våre følelser rundt det nyfødte og dets sårbarhet, eller heller vår egen sårbarhet. Jeg prøver derfor å isolere barnet, ta det bort fra den trygge moderne verden og se hva som skjer når jeg lar et barn være en del av naturen.
Jeg vil også reflektere over den nordiske mytologien og hvordan vi tidligere så på naturen som en representant for underjordiske skapninger og det overnaturlige. Det ble ofte antatt at underjordiske skapninger hadde stjålet nyfødt spedbarn fra vuggen og erstattet den med en underjordisk figur som tok form som et barn, en såkalt bytting.
I dagens samfunn blir barn sett på som uskyldige og noe vi må verne om. I den Norrøne tider hadde barna en annen status: Det nyfødte ble sett på som sterk, de kunne til og med være truende, de ble ikke sett på som et menneske før de var eldre. Barnet var med i familien, eller de kunne utelukkes, noe som kunne føre til at de ble ofret til gudene eller utgitt i naturen for å dø. Frem til 1800-tallet var de fleste drap i Norge spedbarnsmord.
I bildeserien ser jeg på hva som skjer med de barna som ble igjen i naturen? Et sovende barn i harmoni med miljøet, men samtidig som de er vakre, er det også noe litt skummelt om bildene.

morten NORMANN larsen - Fotoutstilling Øya, Vikersund
Fotoutstilling Øya, Vikersund
morten NORMANN larsen
Fotograf Normann holder en utendørs utstilling i Vikersund i helgen.
morten NORMANN larsen - Fields of Pumkins
Fields of Pumkins
morten NORMANN larsen
Et av fotografiene som vil bli vist på utstillingen.
morten NORMANN larsen - cold
cold
morten NORMANN larsen
Et av fotografiene som vil bli vist på utstillingen.

Varsle Foto.no
Tips en venn
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu