Vernissage IDAG: Nærsyn - Arne Strømme

I fjor ble Arne Strømme kåret til Fotografen 2016. Fredag 29. september er det klart for vinnerutstillingen på Cyan :galleri på Grûnerløkka. Velkommen!
I dag er det klart for nok en Arne Strømme-utstilling, en utstilling med en av landets dyktigste amatørfotografer. Han er velkjent blant Foto.no-medlemmer, og det er heller ikke første gang han går til topps i Fotografen-konkurransen.

- Fotografi for meg er en tilstand. Jeg vet ikke hvor det kommer fra, men lysten og trangen er der, hele tiden. Jeg fotograferer ikke like ofte som før, men jeg er mer målrettet. I utgangspunktet har jeg ingen begrensinger i valg av motiv, men jeg tenker mer helhet og prosjekt enn tidligere. Jeg jobber gjerne med smale temaer for lettere å kunne fordype meg i motivets mindre åpenbare kvaliteter. Men uansett tema ønsker jeg å tilføre bildene mine en signatur, dvs. en detalj eller en «motstand» som pirrer øyet. Når jeg er i siget tar jeg bilder som irriterer.

Dette var ordene til Strømme da han gikk til topps i Fotografen 2016. Siden den gang har han jobbet med vinnerutstillingen, en utstilling som har fått tittelen ’Nærsyn’.

- Jeg ser innover mer enn utover denne gangen, forteller Arne. - Nå har jeg muligheten til å vise en annen side ved mitt fotografiske uttrykk. Jeg skifter fokus - på flere plan.

Mange kjenner godt til Strømmes fotografier av mennesker og miljø i fjerne himmelstrøk. Men nå har han hentet inspirasjon og motiver fra sitt eget nærmiljø.

- Det er lett å bli «blind» for det dagligdagse, det vi registrerer i forbifarten, men ikke «ser». Fotografi handler nettopp om å se - ikke minst i mellomrommene og bak det åpenbare. Hvordan «ser» jeg mine omgivelser i dag? Er det forandring å spore i min tilnærming til motivene?

Jo mer Arne tenkte på denne idéen, jo mer fristende ble utfordringen. Og resultatet vises i utstillingen ’Nærsyn’ på Cyan :galleri 29. september til 1. oktober. Utstillingen åpnes av Olav Løkke.

Arne Strømme har tidligere blitt kåret til Årets fotograf 6 ganger av bladet Fotografi, og 7 ganger av svenske Foto. Han er tilknyttet bildebyrået Samfoto/Scanpix NTB, har holdt en rekke utstillinger og har vært involvert i flere bokprosjekter.

Vernissage er fredag 29. september kl. 18-23 på Cyan :Galleri, Jens Bjelkes Gate 13a-15, Oslo. Det er også åpent lørdag og søndag fra 13-18.

Fotografen 2016 er et samarbeid mellom Foto.no, Japan Photo og Galleri CYAN. Vi takker Japan Photo som hovedsponsor for konkurransen.


Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.
 -

Varsle Foto.no
Tips en venn
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Arne S.
Hjertelig takk Roar og Christian. Nå er det like før det braker løs. Håper vi sees! Arne
29.9.2017
Roar B.
Så flott. Gleder meg til å se bildene dine Live !
21.8.2017
Chr. G.
"Unsharpness is a gorgeous concept" ved bevisst bruk, og det er det vel liten tvil om når den stadig tilbakevendende Fotografen Arne Strømme står bak - gratulerer!
21.8.2017
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu