Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

First Friday Exhibition med Åsne Eldøy

Uncertain States Scandinavia er glade for å åpne etter sommeren med en First Friday Exhibition:

"Minerale Relasjoner 2017 " av Åsne Eldøy
Å forholde seg til stein, er å forholde seg til verden. Det er ingen tvil om at stein har vært, og er fremdeles, helt essensiell for vår eksistens. Fra et geologisk standpunkt er stein ett av våre viktigste materiale for å forstå verden omkring oss og en evig kilde til nye oppdagelser og informasjon.

En fellesnevner for Eldøys kunstneriske undersøkelser er overgangen fra naturlige landskap til menneskeskapte miljø og postindustrielle ikke-steder. Motivene er relatert til stein og bergartenes betydning for sivilisasjonens utvikling. Med en fotografisk tilnærming vises en virkelighet hvor skillet mellom historiefortelling og dokumentasjon viskes ut.

I utstillingen Minerale Relasjoner 2017, som tar utgangspunkt i et bokverk med samme tittel, gjøres et forsøk på å se på steinens tilstedeværelse i begreper som urbanitet, hjem og tilhørighet. Et forsøk på å utfordre den konvensjonelle måten og se på det todelte forholdet mellom natur og kultur.

Åsne Eldøy (født 1987, Bergen) er utdannet med bachelorgrad i fotografi fra Kunst- og Designhøgskolen i Bergen og mastergrad i kunst ved Fakultet for Kunst, Musikk og Design, Universitetet i Bergen. Eldøy har bakgrunn fra fotojournalistikk og kunsthistorie, og har tidligere arbeidet i København. Nå er kunstneren basert i Bergen, hun har deltatt i ulike prosjekter og utstillinger. Eldøy arbeider innenfor medium som fotografi, publikasjon og installasjon.

Utstillingen åpner fredagen den 4. august kl. 19.00-22.00 og holder åpent Lørdag 5. august kl. 12.00-16.00 og Søndag 6. august kl. 12.00-16.00.
Åsne Eldøy -
Åsne Eldøy
Åsne Eldøy -
Åsne Eldøy
Åsne Eldøy -
Åsne Eldøy

Varsle Foto.no
Tips en venn
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu