Fotografen 2016 er kåret

Arne Strømme er vinneren av Fotografen 2016
Fotografen 2016 er et samarbeid mellom Japan Photo,Cyan :galleri og foto.no.

Med jurymedlemmer som Marcel Leliënhof, Pål Hermansen, Morten Qvale, Pål Henrik Ekern, Marie Helgesen og Elisabeth Nordeng Aanes har foto.no kåret Arne Strømme til Fotografen 2016.

Konkurransen har gått over 6 runder med følgende temaer: fritt, natur, portrett, sommer, ung i dag og mobilfoto.

Arne Strømme sanket poeng i fire av seks runder. Han fikk andreplass i 'ung i dag', tredjeplass i 'sommer', sjetteplass i mobilfoto og syvendeplass i portrett. Dermed sanket han 30 poeng totalt. På andreplass kom Jan Olav Bredesen med 24 poeng, mens tredjeplassen gikk til Maylen Teigen som fikk med seg 22 poeng.

Hyggelig overraskelse

- Wow, det var en hyggelig melding å få i en travel førjulstid, forteller Strømme når han får vite at han har gått til topps. - Jeg var på reise uten telefon- og nettforbindelse praktisk talt i hele november og visste ikke at jeg plutselig lå godt an etter nest siste runde. Det var med nød og neppe at jeg skaffet til veie et mobilbilde innen fristen. Mobilbilder er definitivt ikke min greie, så dette var en morsom overraskelse.

Selv om Strømme mener det nærmest er et lotteri når han skal plukke ut bilder til de forskjellige rundene, avslører han at han prøver å tenke originalitet, og gjerne bilder som utfordrer fantasien.

- Rundene med serier krever mer planlegging og er slik sett mer spennende å jobbe med. Også her er originalitet et stikkord. Mitt bidrag i årets runde «ung i dag» har kanskje ikke så originale enkeltbilder, men serien fra et annet kontinent viste seg likevel å være annerledes. Serien er ikke tatt spesielt for denne konkurransen, men det å få anledning til å publisere bilder man tar i egen regi er givende i seg selv.

Fotografi er en tilstand
Arne Strømme er en av landets dyktigste amatørfotografer. Han er velkjent blant foto.no-medlemmer og det er heller ikke første gang han går til topps i Fotografen-konkurransen.

- Fotografi for meg er en tilstand. Jeg vet ikke hvor det kommer fra, men lysten og trangen er der, hele tiden. Jeg fotograferer ikke like ofte som før, men jeg er mer målrettet. I utgangspunktet har jeg ingen begrensinger i valg av motiv, men jeg tenker mer helhet og prosjekt enn tidligere. Jeg jobber gjerne med smale tema for lettere å kunne fordype meg i motivets mindre åpenbare kvaliteter. Men uansett tema ønsker jeg å tilføre bildene mine en signatur, dvs. en detalj eller en «motstand» som pirrer øyet. Når jeg er i siget tar jeg bilder som irriterer.

Utstilling på Cyan
En av premiene som vinner av Fotografen 2016, er egen utstilling på Cyan galleri i 2017. Strømme er ikke helt sikker på hva han tenker rundt dette

- Ja, for å svare helt ærlig, og det skal man jo, har jeg blandete følelser. Forrige utstilling var jo helt spesiell for meg og har festet seg som en «once-in-the-life-time»-opplevelse. En reprise er ikke mulig. Jeg må i hvert fall stille med blanke ark og tilnærme meg utstillingen på en helt annen måte. Det er for tidlig å være konkret, men rent spontant ser for meg noe helt nytt. Litt sært. Kanskje poetisk. Definitivt ikke glansbilder.

Japan Photo XXL produserer utstillingen til en verdi på inntil 50.000 kroner.
Arne Strømme - Lady
Lady
Arne Strømme
7. plass i 'portrett'
Arne Strømme - Killing fields
Killing fields
Arne Strømme
6. plass 'mobilfoto'
Arne Strømme - Fra serien 'What are we waiting for'
Fra serien 'What are we waiting for'
Arne Strømme
2. plass i 'Ung i dag'

Varsle Foto.no
Tips en venn
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
SveinM M.
Godt levert, nok en gang! Gratulerer! :)
6.1.2017
Arne S.
Tusen takk også til Thorfinn og Stig.
4.1.2017
Stig W.
Gratulerer fra CYAN studio. Det blir spennende å jobbe sammen mot en ny utstilling!
2.1.2017
Thorfinn B.
Gratulerer Arne. Har hverken fulgt med eller sett de andre bildene, men kan ikke tenke meg annet enn at juryene hadde helt rett :-)
1.1.2017
Arne S.
Takker hjerteligst for gratulasjoner og fine ord.
31.12.2016
Roar B.
Med fotografisk snert imponerer du nok en gang. Imponerende og inspirerende. Gratulerer hjerteligst!
29.12.2016
Steinar Dahlen V.
Gratulerer so meget.... Som alle andre seier Velfortjent :)
29.12.2016
Pål M. S.
Gratulerer! Velfortjent og høy klasse over bildene.
28.12.2016
Jan Olav B.
Gratulerer så mye. Fortjent.
28.12.2016
Henning S. P.
Grautulerer! Jeg gleder meg til utstillingen.

Henning
28.12.2016
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu