Ikke gi bort bildene dine i fotokonkurranser

Fra tid til annen dukker det opp konkurranser hvis eneste formål er å skaffe gratis bilder. Senest nå fra Kvinnherad kommune. Tenk deg om to ganger før du deltar.

OKK - Norges største fotoklubb

Vi starter en serie der vi presenterer fotoklubber rundt omkring i Norge. Vi starter med den største av dem, nemlig Oslo kameraklubb.

En hobbyfotografs guide til Galapagos

Har du noen gang drømt om å dra til Galapagos? Her er noen gode tips

Fotoworkshop Fortet . Kreativ fotoworkshop i et mystisk gammelt festningsanlegg

Lær spennende fototeknikker. Hvordan lage svevebilder eller spøkelsesbilder? Utnytt lyset best mulig og lag spennende komposisjoner.

Fine Art Fashion Workshop with Bella Kotak

Fine Art and Fashion Photographer, Bella Kotak will be having a 2 day fine art and retouching workshop here in Oslo. Hosted by Cole Studios.

Leica CL – et drømmekamera?

Leica CL gir den gode Leica-følelsen – til under halve prisen. Selv om den er høy nok. Kamerablogg.no har prøvd kameraet.

Lys i mørket

Utstillere er Jon Johansen og Bjørn Ingar Pedersen - begge elever ved Skullerud VO. Der har vi jobbet med bildebehandling i Photoshop Elements.

Fototrekking i Jebel Zahgro, Marokkos ørkenfjell. Tett på tradisjonelt levesett og mektig natur

Gjør klar vandreskoa, tøm minnekortet og bli med på denne fototrekkingen langt utenfor allfarvei i Marokkos ørkenfjell. Velkommen til vandring i Jebel Zaghro-fjellenes formsterke landskap, over vidstrakte sletter, gjennom fjellpass og små oaser. Dette er noen av Marokkos aller mest særegne og uberørte fjellområder. Forbered deg på å komme tett på et tradisjonelt levesett, mektig natur, flotte leirplasser og helt unike fotograferingsmuligheter!

Tanker blir bilder – kontemplativ fotografering

Velkommen til «Tanker blir bilder». Denne workshopen traff en nerve blant mange da vi første gang lanserte den. Nå setter vi den opp igjen, og DU kan være med!

Ukens naturbilde

Denne uken lurer Roger Brendhagen på hva reven sier, og viser oss samtidig en rød variant.

Fotografér familien din!

Mange kommer på workshop og sier nærmest unnskyldende at de bare tar bilder av familien sin. Men hvilke bilder er viktigere enn dem? Kameraet er et nysgjerrighetsinstrument som hjelper deg til å studere dine nærmeste grundigere, oppdage sammenhenger som kanskje er skjult for vårt daglige vanebefengte blikk. Og ikke minst kan bildene bli en skatt som både du og andre familiemedlemmer vil sette pris på i årevis fremover. Denne workshopen er for deg som ønsker å bruke kamera for å utforske ditt eget familieunivers.

Fashion & Portrait Photography Workshop [Oslo]

Fotografene Oktawian Górnik og Bjørn Joachimsen er blant de mest aktive og produktive innen faget i Norge i dag – og i april holder de workshop i Oslo hvor de deler av sine kunnskaper innen fashionfoto, portrettfoto og lyssetting. Workshopen varer i 3 hele dager og er en mulighet for massiv inspirasjon og læring. Siste dag under workshopen får hver enkelt deltaker egen tid i studio med modell og med Oktawian og Bjørn som veiledere. [Oslo, 27.–29. April 2018]

Fujifilm med forrykende videomuligheter

Fujifilm hever lista og lanserer en ny toppmodell i en ny serie – X-H1 med bildestabilisator i huset. Vi har vært så heldige å få prøve det nye kameraet, og her er det vi har å fortelle.

Workshop/grunnkurs i digital speilrefleks-fotografering - tema makro

Har du et speilreflekskamera og vil ha mer kontroll - komme deg vekk fra de automatiske innstillingene? Eller vil du videreutvikle deg som fotograf, tenke litt "utafor boksen" og våge å være litt annerledes? Da er dette for deg

Stem på månedens bilde

Avstemningen er i gang. finn ditt favorittbilde blant alle de innsendte actionbildene i månedens konkurranse.

Ny speilløs modell og ny entusiastkompakt fra Panasonic

GX9 gir deg et moderne kamera med god ergonomi og vippbar søker. TZ200 har nesten alt du kan ønske deg i et kompaktkamera.

De filmer profesjonelt med Olympus

Skal du ha et systemkamera til videofilming, vil du ofte tenke på Panasonic, Canon eller Sony. Men noen har også funnet skjulte kvaliteter i kameraene fra Olympus, og velger å bruke det.

Kommersielt innhold

Vi vil vise dere mer av det som skjer i butikken, arrangementer og andre aktiviteter som ikke nødvendigvis er redaksjonelle, og vil merke dette framover

Kamera Trinn I - Lær å bruke ditt kamera

Fotokurs for deg som liker å ta bilder, og vil lære å bruke ditt kamera. Smarte innstillinger, ta kontroll over lukker og blender, motiv i fokus og uskarp bakgrunn, fart i bildet - få motivet skarpt. Skap spennende bilder!

Workshop i Nice, Frankrike

Galerie Depardieu og Øyvind Hjelmen inviterer til fotografisk workshop i vakre Nice, i perioden 23. - 27. april 2018.

Portrettfotokurs i naturlig lys

Dette er et portrettfotokurs for deg som ikke kan så mye innen fotografering – men som har lyst til å lære noen enkle og smarte triks for å få fine portrettbilder utendørs. Kurset går over 2 ettermiddager og på andre kurskveld får du tilbakemelding på bildene dine.

Kreativ fotoredigering med mobil og nettbrett

Med mobiltelefon eller nettbrett og noen spennende foto-apper har du et flott kreativt verktøy med deg over alt. Bli med å oppdage mulighetene med fotoredigering med mobil-apps – her er det utrolige muligheter som mange ikke er klar over. Dette er noe mer enn leketøy, – og på dette kurset lærer du hvordan du kan skape fantastiske ting av bildene du har tatt med din mobil eller ditt kamera.

Grunnkurs i naturfoto [Vestfold]

Fotokurs i Vestfold: Her er kurset for deg som elsker å ta bilder ute i naturen og ønsker å utvide dine fotokunnskaper – for å få bilder som er like vakre som naturen selv. Opplegget passer for deg som er fersk innen fotografering – og føler at du har mye å lære.

Ukens naturbilde - Makrell

Ukens naturbilde fra Roger Brendhagen er makrell med havørn (middagstips?), eller flyvefisk, som Roger kaller det.

Hendig til håndveska

Olympus lanserer PEN E-PL9, et lite og lekkert kamera i klassisk Olympus stil. Nytt er blant annet bedre brukergrensesnitt, kraftigere prosessor, innebygd blits og 4k video.

Årets nordiske naturfotograf er kåret

Jostein Hellevik fra Dalen i Norge ble søndag kveld kåret som Årets nordiske naturfotograf. Knut Erik Alnæs fra Norge ble kåret som Årets unge nordiske naturfotograf. Alle vinnerbildene blir stilt ut utenfor butikken vår i Barcode fra onsdag 7. februar.

The Mentor Exhibit 2017/2018

Velkommen til NORDphotography's Mentorutstilling på Cyan Galleri i Oslo.

Ukens naturbilde (litt forsinket)

På grunn av inntrufne omstendigheter fikk vi ikke lagt ut ukens naturbilde fra Roger Brendhagen forrige uke. Så det kommer her i stedet.

Gratiskurs - Bli med på en hel dag med Skanning og Printing

Foto.no tilbyr, i samarbeid med Profildata, en dag med kurs i skanning, printing, kalibrering og fargestyring - helt gratis.
Åpne uskalert versjon i eget vindu