Foto – og skrivekurs i Tanzania med Bjørn Moholdt

Med et autentisk afrikansk miljø i fiskelandsbyen Mlingotini som kulisse og inspirasjonskilde viser journalist og fotograf Bjørn Moholdt deg hvordan du utformer tekst og bilder til en interessant og spennende historie.

Synes du fullformat blir for lite?

Canon har utviklet en bildebrikke som er 40 ganger så stor – 20x20cm

Sony A7 III markerer et veiskille

Helt tilfeldig er nok ikke sammenfallet, men det er interessant at Sony lanserer sin første ‘folkemodell’ akkurat i det speilløse kameraer er i ferd med å ta over hegemoniet fra speilrefleksene. Sony A7 III har det meste for de fleste.

Ukens naturbilde - Moskus

Jeg liker både moskus og fullmånen – og for noen uker siden fikk jeg begge to!

Aurora and Polar Night Photography Workshop – Ole Christian Salomonsen & Bjørn Joachimsen

During this 5 day intensive workshop we will teach you how to make stellar photographs of Norwegian landscape and the spectacular Aurora Borealis. We take you to the most interesting scenes and to some of the hidden gems in the Tromsø area. Ole Christian Salomonsen and Bjørn Joachimsen are experienced photographers who know this area like their own pockets. [Tromsø, November 23.–27. 2018]

Workshop i bryllupsfoto med Henrik Beckheim og Bjørn Joachimsen

Bryllupsfotografering i Kroatia: Fotografene Henrik Beckheim inviterer bryllupsfotografer til en workshop fullpakket med inspirasjon, læring og opplevelser. [Vodice, 18.–20. september 2018.]

Stem på månedens bilde

Så var det tid for å finne sine favorittbilder igjen. Bli med og stem.

Fototur til Moskva, 22 - 26. august 2019

Kjære fotovenner, Jeg inviterer dere til en fantastisk tur til en av verdens flotteste og største byer - Moskva. Vi skal tilbringe 5 dager og 4 netter i en av mine favorittbyer, utstyrt med kamera og stativ. Moskva byr på utallige fotomuligheter og jeg skal vise fram de beste av dem til dere. Det blir gatefoto, mye flott historisk og moderne arkitektur og bylandskap på sitt vakreste. Vi skal ha kurs i portrettfoto. Vi skal være med på workshop i undervannsfoto ledet av en anerkjent russisk fotograf med undervannsmodeller. Du trenger ikke spesialutstyr, siden fotografering skal forekomme i et unikt studio der bildene skal tas gjennom et vindu i bassenget. God mat og drikke er det garantert i Moskva. Moskva har etter min mening en av verdens vakreste metro. Vi besøker og tar bildene av de fineste metrostasjoner. Det blir også en båttur gjennom Moskva i kveldssol der vi kan nyte middagen om bord. Det er kun plass til 12 deltakere! Bli med på en opplevelse! http://alinapettersen.wixsite.com/alinapettersenfoto/single-post/2018/02/20/Fototur-til-Moskva-23---27-august-2018 NB! Det er selvsagt mulig å reise til Moskva tidligere og bli lengre, enn varigheten på Fototuren.

Nancy Bundt – startet på nytt for kjærligheten

Karrieren ble igjen i USA da hun flyttet til Norge. Kreativiteten og skapertrangen derimot tok hun med seg.

Naturfotoworkshop i Varanger med Hans Strand, Bjørn Joachimsen og Bård Løken

Naturfotoworkshop i Varanger – med Hans Strand, Bård Løken og Bjørn Joachimsen. Opplev det spektakulære kystlandskapet i Varanger – og fyll på med inspirasjon og fotokunnskaper!

Gjøk, Cuculus canorus

Hvis en står under treet der gjøken galer så betyr det lykke – jeg var ganske lykkelig når jeg lå bak nabosteinen til gjøken…

Canon EOS M50 - Beste speilløse fra Canon til nå

Da vi testet Canon EOS M5 for litt over ett år siden, skrev vi at Canon endelig hadde tatt speilløse kameraer på alvor. Nå er EOS M50 her, mer avansert og til halve prisen!

To Canon-favoritter blir nye

Både 70-200mm f/2.8 IS og 70-200mm f/4 IS kommer i nye versjoner.

Ny RX100 superkompakt fra Sony

Sony bygger videre på suksessen med RX100-serien med 6. generasjon, men gjør denne gangen også endringer i objektivet med mer zoom men lavere lysstyrke

SOMMERUTSTILLING PÅ SAGA - Inderøy

Kan fotografi oppleves som musikk?

Nå har du råd til en Magnum-original

Magnum har sommersalg og selger bilder i 15x15cm, de fleste signert av fotografen, for $100.

Prikken over i-en

Roger Brendhagen er på Dovre denne uka. Der pleier han å se etter moskus, slik som denne

Sommerkurs i fotografering på Venabu Fjellhotell 2-6 juli.

Fotograf Olav Erik Storm tar deg med på 5 kreative fotodager med nytt tema hver dag. Det blir fotoutflukter til mange spennende lokaliteter, personlig oppfølgning, og mye nytt å lære.

Makrofotografering på Venabu Fjellhotell med fotograf Olav Erik Storm.

Få kontroll på teknikken og lær hvordan små motiver kan gi deg store opplevelser. Makrofotografering åpner en ny og spennende verden, - bli med inn!

Ny måned og ny konkurranse

Temaet i konkurransen "Månedens bilde" denne gangen er Sommer. Nå kan du sende inn bidrag.

Workshop med Elena Shumilova

Elena Shumilova, en av verdens mest ettertraktede fotografer. Hun har millioner av følgere, og holder workshops verden over. I august er hun tilbake i Norge igjen, for å dele av sin kunnskap, Det blir 2 dager med rein magi

Stor guide til Adobe Lightroom

Sliter du med å komme i gang med Lightroom, eller lurer på hva programmet er godt for eller egner seg mindre godt til? Her får du svaret.

Fotokonkurranse - sommarens båtliv

I sommar arrangerer Sjøfartsdirektoratet igjen ein fotokonkurranse der fritidsbåtar står i fokus. Alle som ønskjer kan delta i konkurransen.

Vi tenner et lys for Reidar Sneisen

Vår kjære kollega, Reidar Sneisen, har gått bort alt for tidlig i en alder av 51 år.

Workshop med Stian Andersen

En av Norges aller største musikkfotografer holder workshop på Preus museum og Vervenfestivalen! Stian Andersen er en av Norges aller fremste musikkvideoregissører og fotografer, som de siste 20 årene har reist verden rundt på ulike oppdrag for norske og internasjonale oppdragsgivere innen musikk, mote, reklamefilm, dokumentarfotografi og dokumentarfilm.

"Hjørnet på Oslo S" av Kjersti Botnedal

Fotografiens Hus inviterer til utstillingen «Hjørnet på Oslo S – å komme til seg selv» av fotograf Kjersti Botnedal. Utstillingen åpner 31. mai kl 18:00 og varer frem til 24. juni.

Ukens naturbilde - Lappugle

Det har vært en god uglesesong i Värmland så langt - og i går fant jeg en ny lappugle-hekking!

Fotoreise på Kapp Verde

Fargerike landsbyer, øyhopping, hav og vill natur... Omlag 600 km ut vest for Senegal i Vest-Afrika finner vi øygruppen Kapp Verde. En perle, relativt uoppdaget, og et naturparadis. Her vil du møte varme, gjestfrie mennesker, vilt landskap, innbydende sandstrender, fargerike landsbyer og asurblått hav. Sammen skal vi oppleve hele fem øyer, alle forskjellige. Kom hjem med ny kunnskap og visuelle minner for livet!

Fotoreise til Sri Lanka – «Indias tåre»

«Den flotteste øya i verden» sa Marco Polo. Velkommen til «India’s tåre», tidligere Ceylon, den lille frodige tropiske øya i det indiske hav. Sri Lanka har blitt kåret til det beste landet å reise til av Lonely Planet og mange andre reisemagasin de siste årene. Denne fotoreisen gir deg anledning til å skape varierte bilder gjennom et heftig spenn av opplevelser: Rester av kolonitid, fjellvandring, kultur og safari – både til lands og til vanns!

Fotoreise i unike Myanmar

Myanmars skjønnhet er vanskelig å forklare fordi den henger sammen med landets sjel, og må oppleves. Selv den bereiste har garantert ikke sett noe som ligner. Et buddhistisk rike hvor religionen er kultur og kulturen er religion. Her venter alt fra de monumentale gullbelagte pagodene til de små ruinene som allerede i århundrer har latt trær, planter og røtter vokse dem i stykker. Her venter vannveier, hus på påler, flytende hager. Og ikke minst, her venter bildene dine.
Åpne uskalert versjon i eget vindu