Makro-objektiv eller mellomringer eller noe helt annet?

Hvis du skal ta nærbilder av små ting – makrofotografering, finnes det en rekke måter å få til det på. Her går vi gjennom de ulike løsningene.

En visuell historisk aperitif

«Norges fotoalbum», bind 3 og 4, dvs. årene 1940-49 og 1980-89, er nå kommet ut, et halvår etter at de to første i serien forelå.

Lær å mestre Adobe Lightroom

Lær å mestre Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.

Lær å mestre Adobe Lightroom

Lær Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.

Lær å mestre Adobe Lightroom

Lær Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.

Lær å mestre Adobe Lightroom

Lær Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.

Lær å mestre Adobe Lightroom

Lær Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.

"Det estetiske fotografiet"

VELKOMMEN PÅ WORKSHOP PÅ VAKRE ANDØYA! Tema: LYS, LOCATION, KOMPOSISJON

Lær å mestre Adobe Lightroom

Lær Adobe Lightroom på 3 dager.

Årets beste pressebilder

World Press Photo of the Year er kåret i en rekke kategorier. Her er vinnerne.

Ukens naturbilde - Tett på bjørn

Jeg bruker 2-3 uker i Finland hvert år – både for å lede noen workshops – men også for å fotografere litt selv. Dette er en av bjørnene jeg møtte i september i fjor.

Avstemningen er i gang

Stem på dine favorittbilder i konkurransen vår

MasterClass Printworkshop Oslo, 22. - 23. Mai

Dette er en to dagers spesialworkshop. Målet er å lære deltagerne å oppnå perfekte printer i sorthvitt og farger fra digitale bildefiler. Du lærer hvordan du behandler digitale bilder, velger fargerom, justerer skjerm, velger riktig fargeprofil – og skriver ut på en moderne fotoskriver med arkivbestandig blekk og på kunstpapir.

Fotoboklansering Tronsmo: Line Bøhmer Løkken & Mariken Kramer!

Forlaget Multipress presenterer med dette sine to siste utgivelser samtidig! Fotobøkene "Immersed in Stone. Black Ice" av Line Bøhmer Løkken og "The Eyes that Fix You in a Formulated Phrase" av Mariken Kramer presenteres av billedkunstner og fotograf Hedevig Anker, i en samtale med begge kunstnerne. Etterpå vil kunstnerne signere bøker til alle som vil ha.

Portrett, natur og eventyr

2 dager hvor kreativitet og inspirasjon står i sentrum Dette er workshop som passer både den erfarne og den litt mer uerfarne fotografen, og målet er at du skal hente ny inspirasjon som løfter og inspirerer deg, og kanskje prøve på noe nytt eller bare lande i det du trives med. Fotografering er spennende !

Panasonic Lumix DC-GH5S – ‘S’ for Spesialist

Det er bare måneder siden Panasonic med Lumix G9 viste at de satser på to ulike hester i det semiprofesjonelle markedet. Nå, med Lumix GH5S har de fødd opp en tredje arbeidshingst.

Tegne med lys.

Åpning av utstilling mandag 9.april kl 18.00 i Bok og Blueshuset. Utstillingen blir hengende i to uker, så har du ikke mulighet til å få med deg åpningen så har du likevel muligheten til å se bildene videre utover, i Bok og Blueshusets åpningstider.

Arne Beck kåret til Årets Fotograf NFF 2018

Arne Beck ble kåret til Årets Fotograf NFF 2018 på Norges Fotografforbunds årlige landskonkurranse. Beck konkurrerte med 183 fotografer og 728 bilder om en av Norges mest prestisjefulle fotopriser.

Ny spennende fotofestival: Fotofest i Vest

Kreativ Foto Bergen inviterer fotointeresserte til noen intense junidager tettpakket med fotoaktivitet. Blant de norske høydepunktene er foredrag med den prisbelønte naturfotografen Audun Rikardsen og workshop med Bjørn Opsahl kjent for sine kjendisportretter.

Ukens naturbilde - Slagugle i motlys

Jeg liker å fotografere i motlys – og prøver å planlegge så godt det lar seg gjøre. Denne slagugla holder til ved en hogstflate – og de siste kveldene er brukt mysende mot solnedgangen, med et håp om at ugla kommer der jeg vil ha den!

Portrett som uttrykksform del 1&2

Denne workshopen handler om portrett som uttrykksform og vil dekke en rekke aspekt av portrettering.I løpet av disse to dagene i juni vil du være gjennom både planlegging, gjennomføring av opptak og etterarbeid veiledet av Bjørn Opsahl og hans dyktige lærerassistent.

Platinum printing med Tillman Crane

Vi inviterer til workshop i platinum printing på SAGA i august. Platina utskrifter er de mest holdbare av alle fotografiske prosesser, og gir et dypere og mer delikat print enn tradisjonell sort/hvit. Uavhengig av om du arbeider med analoge eller digitale foto-prosesser kan du lage Platina utskrifter.

Nude As Form med Connie Imboden

Lær en ny tilnærming til akt fotografering med den internasjonalt kjente fotografen Connie Imboden. Vi bruker lokale modeller og fotograferer i landskap og i vann.

Våt Plate Collodion med Jill Enfield

Få en grundig innføring i Våt Plate Collodion denne sommeren fra en av USA mest erfarne og anerkjente fotografer innen historiske foto prosesser, Jill Enfield. Tidligere deltakere og nye velkommen!

Bokbinding - håndlagde bøker, portfolio mapper og esker.

Lær bokbinding på SAGA denne sommeren og skreddersy album, fotobøker, portfolio mapper og esker til dine bilder.

59 SEC - videoproduksjon for web

Bli med på en 4,5 dag intensiv workshop med den Emmy vinnende videografen Bob Sacha. Workshopen passer for alle som vil mestre videoproduksjon for nettbruk.

Ny konkurranserunde i Månedens bilde

På grunn av påskeavvikling begynner ny konkurranse først i dag. Temaet er makro

Vinneren av 'Fritt motiv' kåret

Det ble Anders Øystein Gimse fra Hamar som vant med bildet Han ser meg ikke.

Månelyst på Dovrefjell

Fjellrev under fullmånen – Den som venter på noe godt han venter. Lenge! Det tok ti år før dette motivet kom på minnebrikken.

Naiv drøm med harde kontraster

Susanne Hætta er kunstneren når Dáiddadállu-Kautokeino kunstnerkollektiv åpner for sin fjerde påskeutstilling. "Neverending Days" er kunstfotografens kjærlighetserklæring til Finnmark og en natur som uvergelig er i endring.
Åpne uskalert versjon i eget vindu