Du er ikke logget inn Logg Inn Bli medlem
Fullskjerm
Cathrine N.
Hei.

I dag mottok jeg mine to minnekort(SanDisk Extreme 16GB 60MB/s) som jeg bestilte tidligere i uken. Det anbefales jo at minnekortene skal fortmateres før bruk, så det ville jeg gjøre. Men det går ikke. Når jeg trykker "ok" for å formatere kortene så skjer det ingenting...

Jeg prøvde å ta et bilde for å se om det gikk an å formatere kortet når det lå noe på kortet, men det går heller ikke. Er dette vanlig? Må kortet ha så og så mange bilder på det for at det skal kunne formateres, eller hva er greia?

Jeg kjøpte meg Nikon D700 på mandag, og det er første gangen jeg bruker CF-minnekort.
Svar på dette innlegget Sitér
  • Del på FacebookDel på Facebook
  • $textTips en venn
  • Skriv utSkriv ut
Det er skrevet 1 hovedsvar og 3 undersvar på dette innlegget:
- #1 +/-
Bjørn J.
Det skal gå greit å formatere kortet når det er nytt, det er som du sier noe du bør gjøre med nye kort.
Når du sier "det ikke skjer noe", hva mener du da? Den eneste måten du kan merke at kortet formateres er at den grønne lampa på kameraet viser aktivitet på kortet. Og at eventuelle bilder på kortet ikke vises lengre.
Cathrine N.
Jeg tok helt feil av "ok"-knappen. Jeg trykka og trykka på knappen som er i midten på multivelgeren. Har helt oversett den virkelige "ok"-knappen. Er det mulig. Så problemet er løst, heldigvis :) Var livredd for at det var noe galt med kameraet eller minnekortene.
Bjørn J.
Det er faktisk en sikkerhetsfunksjon! Vanligvis fungerer knappen i multivelgeren som OK-knapp, men for å hindre utilsiktet formatering har Nikon bestemt at du må flytte fingeren fra multivelgeren, eller bruke en annen finger, for å trykke på OK-knappen.
Men vanligvis formaterer jeg på en annen måte: Hold inne "mode" og "delete" knappen i 2 sekunder til det blinker "For" i displayet. Trykk så inn de samme knappene en gang til, og kortet formateres.
Cathrine N.
Tusen takk, det skal jeg huske på :)