Du er ikke logget inn Logg Inn Bli medlem
Fullskjerm
Kirsti H.
Er det noen som har erfaring med Elinchrom Ranger Quadra Action lampehode? Er dette et godt alternativ til andre blitzer vis man ska ut og fotografere, men også ønsker lamper til innebruk?
Svar på dette innlegget Sitér
  • Del på FacebookDel på Facebook
  • $textTips en venn
  • Skriv utSkriv ut
Det er skrevet 4 hovedsvar og 14 undersvar på dette innlegget:
- #1 +/-
Pål H.
Ranger Quadra hodene er bare hoder. Ingen ting mer. Så man må da kjøpe en batteripakke til de. Evt kjøpe et helt sett.

Jeg lurte på å kjøpe de settene men bestemte meg heller for å kjøpe studioblitzer og en batteripakke løst som jeg kan ta med ut. Da trenger jeg ikke å tenke på at batteri skal gå tomme i en fotografering inne osv. Og man står friere til å plassere blitzene som man vil. Også i forhold til lysstyrke.

Hvis man kobler to blitzhoder til en batteripakke er man begrenset i plasseringen i forhold til avstanden på ledningene. Bruker man lengre ledninger mister man kraft. I tillegg kan ikke hodene justeres uavhengig av hverandre. Det ene er alltid halvparten av det andre.

Men hvis man skyter hovedsaklig ute og innimellom inne så ville jeg vurdert Quadra settet.

http://www.hodnedesign.no
Svein Arild K.
Quadraene er vell egentlig mer fleksible enn andre studio blitzer pga størelsen.

Har vurderet dette settet selv, men har bestemt meg for å starte med flere speedlights og paraplyer.
Jeg tar innimellom en del portretter på div cons, og da er det vikig å holde vekten nede da jeg alltid har med meg mye utstyr på slikt.
Vist jeg får brukt for noe kraftigere senere og får råd, blir det nok quadra i tilegg.


Min Foto og Grill blog: http://www.isvein.net
Pål H.
Quadra er nok mer fleksible utendørs. Men ikke innendørs. Med vanlige studioblitzer der kan man bruke 10 meter strømkabel uten at det går utover styrken på blitzene. Og man kan kjøre 4000 blitz iløpet av en fotografering uten å tenke på å gå tom for batteri.

Utendørs er quadra mer fleksible. Men jeg har endt på Paul C Buff Eisten og to Vagabond Mini Lithium batteripakker som er litt større. Men ikke veldig mye større enn et quadra sett.

http://www.hodnedesign.no
Svein Arild K.
Jeg tenkte på mer fleksible til å plassere da de er mindre og lett kan hukes opp på dører med klemmer :)

Sett på de du nevner jeg også, men siden jeg er mest rundt om kring og ikke fast inne, blir det speedlights for min del.

PCB har høyre priser og dårlig support i Europa har jeg hørt, vet ikke om det stemmer.

Min Foto og Grill blog: http://www.isvein.net
Pål H.
PCB har høye priser i Europa. Support har virket grei sålangt. Men man kan bestille direkte fra USA. Gjorde det sist. Da sparer man ganske mye penger.

Med Manfroto super clamps kan man feste Einsteins på dører osv også.

Men det er jo en fordel at quadra er lettere.
Tror og at vi tenker på litt forskjellig inndendørs/utendørs fotografering. Jeg regner events osv som "utendørs". Mens med innendørs mener jeg studio. Hvor man har plass til stativer, skjøteledninger og det man måtte trenge. Mens f.eks på en messe eller noe annet er jo quadra sin fleksibilitet perfekt.

http://www.hodnedesign.no
Svein Arild K.
For min del handler det om å ha ett mobilt studio, og da er speedlights det letteste å ha med seg på div lokations, både inne og ute, så jeg tror jeg gjør ett rikig valg der for min del.

Mange bryllupsfotografer vet jeg som bruker speedlights.

Men det er mitt brukt da, og nå må vi ikke ta over tråden helt her.

Min Foto og Grill blog: http://www.isvein.net
Pål H.
Speedlights er enkle og greie. Bruker det innimellom selv. Men jeg foretrekker å ha den kraften som det er i studioblitzer i bakhånd. Men tror vi tar tildels forskjellige bilder og i forskjellige settinger.

Hvis jeg skulle tatt bilder i bryllup med speedlights sånn jeg liker å bruke blitz måtte jeg hatt mange for å fått samme kraften som jeg får av 640w studiblitzer.

http://www.hodnedesign.no
Svein Arild K.
Ja du gjorde ihvertfall ikke valget noe lettere, men ett sted må man starte :)

Min Foto og Grill blog: http://www.isvein.net
Kirsti H.
Tusen takk for mange gode råd, tror jeg har blitt litt klokere i valge mitt :)
- #2 +/-
Erik B.
Jeg har hatt et sånn sett i ca et par år nå, og er knallfornøyd! De er greie å få med seg, kjappe å sette opp og plasseringsvennlige. Du får en helt annen lyskvalitet enn med f.eks. Speedlights. En annen fordel, er at du på quadraene har radioutløser, mens IR-utløserne på Speedlights kan fungere dårlig i f.eks. sterkt sollys.

Noen ulemper er det jo også, ser at ledningene er nevnt. Dette problemet kan unngås ved å ha én batteripakke per hode, da kan de plasseres 120m fra hverandre uten noe kraft-tap i det hele tatt, men det er en forholdsvis dyr løsning (ei batteripakke koster 7000kr uten batteri).
En annen ting er at de stativfestene som er på hodet, er ganske spinkle saker, og ryker lett. Men om du skal ha softbokser/beautydish o.l. montert, må du uansett kjøpe en adapter, og denne er mer solid bygd.

Hilsen Erik.
Tor Einar K.
Modeleringslys er mitt hovedargument for å kjøpe studioblitz. Har vurdert Quadra, men ser at den bare har modeleringslys tilsvarende 50W. Dette er jo veldig svakt iforhold til vanlige studioblitzer med 250W.
Noen som har både Quadra og studuioblitz som kan si noe om dette?
Pål H.
Til bruk i studio synes jeg modeleringslys er veldig fint å ha. Også for å gi nok lys til fokusering i enkelte tilfeller. Men selv 250w er ganske lite.

Utendørs tror jeg man mer må kjenne utstyret sitt. 250w forsvinner fort i dagslys. Så det bør ikke være et argument for å kjøpe den ene eller den andre.

I tillegg suger modeleringslys batteri. Paul C Buff skriver i bruksannvisningen at man IKKE må bruke modeleringslyset sammen med batteri for batteriet blir overopphetet og kan kortslutte.

http://www.hodnedesign.no
Tor Einar K.
Bruker idag flere SB800 og 900 sammen med pocketWizard. 4 stk småblitz montert på en quad-braket er kraftigere enn en Quadra lampe. Da Quadra ikke har mulighet for et tilfredstillende modelleringslys blir den uaktuell for meg.
Kommer til å anskaffe studioblitz for innebruk. Ikke fordi jeg ønsker meg mer styrke, men fordi jeg savner modelleringslyset.
Kirsti H.
Veldig glad det er en som har og bruker det selv som svarte :) Tusen takk Erik
Erik B.
Bare hyggelig :) Bare å spørre om det er mer du lurer på.
- #3 +/-
Magnar W. F.
Med Ranger Quadra får du lysstyrke som overgår vanlige kamerablitser. Modelleringslys kan være nyttig i mange sammenhenger, blant annet ved innendørs fotografering. Sammenlignet med andre batteripakker og blitshoder er disse kompakte og lette, og de fungerer ypperlig innendørs også. En pakke med to blitshoder, noen paraplyer eller softbokser og en reflektor eller to gir stor fleksibilitet.

Jeg ser at en del ski- og actionfotografer heller velger den større, tyngde og dyrerer Quadra-pakken med A-hode på grunn av den høye lysstyrken og bedre byggekvalitet. Men da begynner det å koste også.
Svein Arild K.
Det kommer helt ann på hva man skal ta bilder av også.
Det skal vistnok (etter mye spørring, lesing osv fant jeg dete ut) at eks 2 SB-900/910 med paraplyer (100cm) skal gå fint å lyse opp helfigur bilder av 1-3 personer, kansje fler vist de står tett nok, men det kommer jo også ann på forhold osv.

Poenget er at man trenger ikke nødvendig vis det dyreste man finner, det finnes utrolig mange dyktige der ute som primært bruker speedlights.

Men må man ha muligheten til å overgå sola må man opp i quadra eller høyere, avhengig av forholdene.

Personlig synes jeg quadraene blir for dyre, med en pris på brått 25-30K for ett sett, +stativer og softboks(er)
Men tjener man penger på foto eller generelt har 30 lapper til overs er det jo bare å kjøre på :D

Min Foto og Grill blog: http://www.isvein.net
- #4 +/-
Marit R. K.
Joe mcnally til lys-inspirasjon
Anbefaler en titt innom her:

http://www.joemcnally.com/blog/2008/11/11/speed-of-light/

-)