Du er ikke logget inn Logg Inn Bli medlem
Fullskjerm
Håkon L.
Er det noen som har noen råd å gi angående skjerm for bildebehandling? Har sett flere tester, som spriker, og som bringer meg opp i 15000-kroners klassen. Jeg er på utkikk etter skjerm fra 2-4000 kroner (begynnerbudsjett:-). Jeg trenger HDMI for å kunne bruke den til andre ting (x-box til barna). Jeg ser viewsonic kommer godt ut, men den har ikke HDMI. Tips mottas med takk.
Svar på dette innlegget Sitér
  • Del på FacebookDel på Facebook
  • $textTips en venn
  • Skriv utSkriv ut
Det er skrevet 5 hovedsvar og 12 undersvar på dette innlegget:
- #1 +/-
Thomas W.
You should not set your budget to low because normally a display does last longer as a PC or Mac.
Take a look to the lowest priced TFT with a IPS panel. For example from Dell.
I work on a 24" TFT from Fujitsu Siemens. With a color management solution like Spyder it is good enough for image editing work.

Regards
Thomas

The art of losing isn't hard to master. E. Bishop
Håkon L.
Fra Brighthub.com:

The best monitor for photo editing should give you the most accurate color quality possible. Here are five recommendations for the ultimate performing color monitors for your post-processing needs.

If you are looking for the best monitor for photo editing, you should go for widescreen LCD monitors. If you have the budget for it, you can opt for IPS monitors. This kind of monitor gives users the best color quality even when viewed at any angle. This ensures you that you have the most accurate color quality for your photo editing works as possible.

Read more: http://www.brighthub.com/multimedia/photography/articles/...z1UBFlmhGS
editing.

Jeg fant en veldig billig utgave på Dustinhome (1749,-):
http://www.dustinhome.no/viewsonic-vp2365wb-23-wide-tft-b...huset_1517

Tilsvarende fra Multicom:

http://www.multicom.no/LCD-VP2365WB-23-INCH-WIDE-E-IPS-PA...c/p2598265

IPS, anbefalt...Men ingen leveres med HDMI, så det er ikke så aktuelt.

Forskjellene er blant annet at den første har S-IPS, mens den andre har E-IPS. Den billigste har også noe lavere kontrast.

Men hva er forskjell på S-IPS og E-IPS?Takk for Tips! ER i ferd med å se igjennom de.
Thomas W.
S-IPS is a older standard. The newer E-IPS has for example a wider light aperture (better viewing angel) or also a lower power consuming. Here you can find more information:
http://en.wikipedia.org/wiki/TFT_LCD#In-plane_switching_.28IPS.29
The contrast ratio which is given out from the manufactures has less to nothing to say. For photo editing you need not more then 800:1 because normal viewing conditions are not going further up. A short description here.
http://en.wikipedia.org/wiki/Contrast_ratio#Contrast_rati..._real_room

Regards
Thomas

The art of losing isn't hard to master. E. Bishop
Thomas W.
Here you can search with given parameters. Don't forget to give a price because otherwise it is not function.
http://www.tftcentral.co.uk/selector.htm

Regards
Thomas
PS: Up to 500 pound it gives out the Dell U2410 (with HDMI).


The art of losing isn't hard to master. E. Bishop
- #2 +/-
Geir A. G.
+2
Om det er den "beste" skjermen som kan skaffes for fotobehandling er vel tvilsomt, men Dell har i hvert fall en meget god og prisgunstig 24" skjerm med IPS-panel, og omtrent alt som er oppfunnet av tilkoblinger (inkl. HDMI selvsagt):

http://www.dustinhome.no/dell-u2410-ultrasharp-24-wide-tf...5010330369

(NB Vesentlig billigere hos Dustin enn hos Dell!)
Arve H.
Er veldig fornøyd med Eizo. Men du må nok opp på rundt 7000kr for en 24"
Runar E.
Dell U2410 og Dell U2711 Ultrasharp på knalltilbud!!
Jeg har drevet med bildebehandling mange år og studerer for øyeblikket design- og mediekommunikasjon. Rundt forrige sommer kjøpte jeg over-modellen til Dell U2410 Ultrasharp (Dell U2711 Ultrasharp 27") og har nå hatt den i ca. 1 år. Dette er defentlig den beste skjermen jeg selv har hatt, og den beste skjermen jeg har sett med egne øyne.

Når jeg kjøpte skjermen var Dell U2711 på første plass i en stor test for bildebehandlings-skjermer og Dell U2410 havnet på tredje plass.

Disse Dell skjermene har et fantastisk IPS-Panel med et fargespekter som er overlegent. Sylskarpt bilde, solide farger, veldig lite/nesten ingen gjennomskinn og utsendemessing flott.

Ned dette kan jeg trykt si at Dell U2410 Ultrasharp er en kanon skjerm, og du vil defentlig få en bra skjerm for pengene.

Jeg anbefaler både Dell U2410 og Dell U2711 på det sterkeste.

Edit: Host DustinHome er begge disse skjermen på kampanjetilbud som får meg til å hoppe ut av stolen. Selv betalte jeg rundt 8000,- kr for Dell U2711 sommeren 2011, som også var et kampanjetilbud.
- #3 +/-
Anders O.
Har ingen råd å gi deg da jeg selv er i tenkeboksen vedr. skjerm. Den Dell skjermen virket jo interessant. Selv har jeg funnet en fra Asus som jeg akkurat har bedt om tilbud på.

http://www.hardware.no/artikler/asus_proart_pa246q/93980

Skal bli interessant å følge denne tråden hvis det kommer folk på banen med kjennskap til disse skjermene ++.

//Anders
- #4 +/-
Thomas Tveit R.
Kjøp en DELL Ultrasharp 2711 på tilbud
Dustinhome.no har for øyeblikket DELL Ultrasharp 2711 på tilbud for 4999 NOK. Det er en knakende bra skjerm til en veldig god pris. Kjøpte selv denne for en stund siden da min gamle Lacie tok kvelden etter litt over 5 år. Den ekstra oppløsningen og økte fargenøyaktighet er merkbar.

Etter å ha prøvd denne skjermen med oppløsning på 2560x1440 ønsker du deg aldri tilbake, så mye plass på skrivebordet er veldig praktisk. Bare kontroller at du har grafikkort som støtter så høy oppløsning i PC'en.
Atle L.
Redigeringsskjerm
Har på prøve Fujitsu P27T-6, men oppdaget at den har bare 8bits. For RAW- bilder har jeg lest at skjermen bør min ha 12 bits. DELL Ultrasharp 2711 har 12. Stemmer dette ? Må skjermen kalibreres ? Hvilket verktøy ?
Jostein F.
Skjermer må alltid kalibreres om man ønsker bra bildebehandling.
Torgeir J.
Atle L skrev:
Har på prøve Fujitsu P27T-6, men oppdaget at den har bare 8bits. For RAW- bilder har jeg lest at skjermen bør min ha 12 bits. DELL Ultrasharp 2711 har 12. Stemmer dette ? Må skjermen kalibreres ? Hvilket verktøy ?


Skjermer for redigering bør minimum dekke sRGB, helst argb, kun få har
10 bits overføring med displayport med spesielle kort og OS. Intern bits kan være
mer med usb. i1Display Pro er en god kalibrator men software'n er mildest talt litt svak.
Mvh
Atle L.
Takker for svarene! Pga lynskader jeg i markedet for å kjøpe ny PC og skjerm,og ønsker gode produkter for fotoredigering. Prøver å lese innlegg og tester "her og der", men da jeg ikke erfaring og kunnskap nok, blir jeg svært forvirret etterhvert ! Hva kan dere erfarne brukere anbefale av PC og skjerm innenfor en ramme på inntil 20.000 ?
Runar G.
En U2711 med maskin til.

Det er lite poeng med noe over i7-2600k, så man kommer langt under 20000kr.

Selg har jeg for maskinen jeg bruker nå gitt 400kr for 16GB minne, ca 3000 for hk og i7-2600k, 1000kr for en ssd. Hev i et eksisterende kabinett, men legger man på 1000kr har man en komplett løsning med greit kabinett og drev.

11-12.000 så har man helt komplett maskin, men man kan jo hive i bedre skjermkort for f.eks Premiere.
Per Arnfinn P.
Torgeir skrev: "i1Display Pro er en god kalibrator men software'n er mildest talt litt svak."

Tror du forveksler med den gamle kalibratoren i1 Display 2 med i1 Match kalibreringsprogram !? i1 Display Pro er en ny kalibrator fra X-Rite med ny pro kalibrerings-program i i1 Profiler. Du finner ikke bedre kalibreringsprogram mot skjermkort en i1 Profiler.
Alternativ og som etter mitt syn gir den mest nøyaktigste resultatet er løsning med hardwarekalibrering med Eizo ColorEdge, da kalibrerer man direkte mot skjermens LUT med Eizo Color Navigator kalibreringsprogram og X-Rite ColorMunki Photo spektrofotometer eller X-Rite i1 Display Pro kalibrator.

mvh
Per Arnfinn Persen
Profil Data as
distributør Epson, Eizo, X-Rite, Datacolor, Mirage
Torgeir J.
Det er den nye i1Display Pro og i1Profiler. Kalibratoren er meget bra men i1Profiler har ganske forvirrende menyer som er lett og rote seg bort i.

Fungerer bedre sammen med Eizo Color Navigator.

http://www.luminous-landscape.com/reviews/accessories/x_r...view.shtml

Mvh
- #5 +/-
Lars N.
Jeg blir sikkert korrigert hvis jeg tar feil, men det skal være en smal sak å gå fra DVI til HDMI? Det er kun snakk om en overgang. Du mister lyden, men det spiller ingen rolle hvis skjermen i utgangspunktet ikke har høytalere.

Et kalibreringsverktøy er også lurt. Gikk selv for en Huey Pro. 880,- hos Japan Photo var overkommelig (http://www.japanphoto.no/product/skjermkalibrering/x-rite...uey-pro/). Holder etter min mening i massevis til hobbybruk. Virker også helt fint med linux noe som var et poeng for meg.

Selv gikk jeg for en 23" Dell. Passer fint et begrenset budsjett.
(http://www.dustinhome.no/dell-u2312hm-ultrasharp-23-wide-...der_dacsa)