Du er ikke logget inn Logg Inn Bli medlem
Fullskjerm
Susanne L.

Jeg tenkte å oppgradere til et nytt kamera siden mitt gamle Nikon D2x kamera har begynt å bli slitt. Der objektivet festes var så slitt at objektivet mitt falt rett i bakken, og det måtte inn på reperasjon, og det kostet endel.
Derfor lurer jeg nå på hvilket kamera dere foretrekker mellom Nikon D300s eller Nikon D7000.
Jeg fotograferer en del dyr og natur, og trenger ikke å gå opp i så høy ISO. Kravet mitt er bare at det må ta raske seriebilder, god Fargegjengivelse, og rask autofokus. Oppløsningen må også være såpass god slik at jeg kan blåse opp bildet til ganske stort uten at det blir dårlig kvalitet. Jeg driver mye i stallen så kameraet må tåle litt.
Jeg har Sigma 70-200mm f/.28 Nikkor 35mm f/1.8 Sigma 10-20mm (usikker på blender?) og Tamron 90mm f/2.8 Macro . Ville D300s elelr D7000 passet best til disse objektivene?

Blir superglad for svar. må nemlig bestemme meg før pinsa.
Nøkkelord: D300s - D7000 - Nikon
Svar på dette innlegget Sitér
  • Del på FacebookDel på Facebook
  • $textTips en venn
  • Skriv utSkriv ut
Det er skrevet 5 hovedsvar og 2 undersvar på dette innlegget:
- #1 +/-
Audun A.
+5
Hvis du har klart å slite ut et D2x, så vil jeg i høyeste grad anbefale D300s over D7000. Huset er mer robust bygget og skal kunne tåle bedre å brukes mye. Oppløsningen er den samme som D2x og ISO-egenskapene litt bedre.

Audun Andreassen
http://audunandreassen.no
- #2 +/-
Olof L.
Hade tatt en titt på KenRockwell.com och sätt lite på vad han menar. Tror inte D7000 är spec tillbaka för D300S i förhållande till mekanisk kvalitet sammt att D7000 är ett "mycket" mer modernt kamera.

Lycka till!

Mvh
Olof
Gisle H.
Olof L skrev:
Hade tatt en titt på KenRockwell.com och sätt lite på vad han menar.
Hmmm ...

Hr. Rockwell om D300s: "I wouldn't buy a D300s. If need a camera more serious than the D90, I'd go directly to the D700 instead of the D300s for not much more money, and if I couldn't swing a D700, I'd get the D90 instead and save my money."

Hr. Rockwell om D7000: "Forget the technical mumbo-jumbo; pick up and shoot a D7000, and it just feels better and runs faster than every other Nikon. It's a lightweight, fast, quiet and refined powerhouse. If this were a LEICA, LEICAPHILES would be fainting over the D7000's extraordinary image quality, its refined manners, and the intoxicating experience that is the D7000."

Ingen tvil om at karen har det Dagbladet kaller "sterke meninger". Men er det noen grunn til å ta det han skriver her seriøst? Han har lykkes med å bli "kjendis" i visse kretser fordi han har meninger om nesten alt av kamerahus og objektiver og fordi disse meningene ofte er ganske ekstreme (enten han er positiv eller negativ) - men jeg tror ikke han faktisk har benyttet noe særlig av det utstyret han har "mener" noe om.
--
- gisle h.
"Sharpness is a bourgeois concept." HCB
- #3 +/-
John R.
Sett bort i fra byggekvaliteten er stort sett D7000 tilsvarende D300s og i noen tilfeller bedre enn sistnevnte. Når du i tillegg får dette kamereat for 1500kr mindre er jeg ikke i tvil om hva jeg ville valg. Sammenligner man med et hypotetisk D400 er historien en annen.
- #4 +/-
Thomas P.
Hvis du klarer å slite ut en D2x, må du ikke finne på å kjøpe noe annet enn en D3/D3s!

D300s er riktignok solid, men på langt nær så solid som D2x.
D7000 har riktignok også magnesium-kropp, men er ikke ett semiproft kamera som D300s.

Hvor mange eksponeringer har din D2x gått -og kjøpte du det nytt?

Thomas
- #5 +/-
Susanne L.
Jeg aner egentlig ikke hvor mange eksponeringer som har gått... Jeg prøvde denne linken her: http://www.robo47.net/tool/8-Ausloesungen-auslesen-Shutter-Count Og da gikk jeg opp 292 499 bilder.. Jeg hvet verken om det er mye eller lite for et sånt stabilt kamera som jeg har, men objektivfestet har begynt å bli veldig sløvt, og kameraet reagerer ikke så raskt på utløser knappen lenger. litt kjipt når man skal ta bilder da. Jeg kjøpte kameraet nytt.
Thomas P.
+1
Kameraer må på service, på lik linje med en bil.
Det er mange slitedeler (o-ringer mm.) som ikke tåler like mye bruk som lukkeren.
En D2x kan gå langt lenger enn 300.000 eksponeringer, men forutsetter nok en service i ny og ne...

Men kjøpte du virkelig kameraet nytt (~45.000,- i 2005) og har tatt nesten 300.000 eksponeringer på seks år?! (Respekt -i såfall;)
Hvis dette (300.000 eksponeringer på seks år) er typisk for ditt bruk bør du ikke kjøpe D7000, men heller en brukt D2x/D2xs eller D3.

Hvis kameraet ditt er så slitt som der høres ut som, er kanskje et brukt kamera billigere enn service.


Thomas