Du er ikke logget inn Logg Inn Bli medlem
Fullskjerm
Renate Fardal O.
Jeg har ett Nikon d300s kamera, og bruker en nikon sb-900 blitz til. Når jeg går inn på menyen: Meny for egendefinerte innstillinger->e:Alternativ eksp./blits->e3 Blitzkontroll for innebygd blitz->Styring av hovedblitz-> Her har jeg stilt det inn på: Innebygd blitz -- (Med grå skrift blir det stående) Komp.1/1 Grubbe A: TTL og Komp 0 Gruppe B : -- og komp 1/1 (dette også med grå skrift)

hva gjør jeg feil siden den innebygde blitzen allikevel fyres av?
Nøkkelord: blitz - d300 - d300s - Nikon
Svar på dette innlegget Sitér
  • Del på FacebookDel på Facebook
  • $textTips en venn
  • Skriv utSkriv ut
Det er skrevet 3 hovedsvar og 2 undersvar på dette innlegget:
- #1 +/-
Svein Ove E.
Kjenner ikke nøyaktig til det kameraet, men hvis du skal bruke den innebygde blitsen til å styre den andre trådløst så vil den uansett fyre av for å sende signal til den andre. Men den skal vel kunne stilles slik at den ikke viser på eksponeringen.
- #2 +/-
Thomas H.
Slik det ser ut fra innstillingene vil den fyre av for å fyre av gruppe A. Den innebygde vil ikke påvirke eksponeringen. Men Nikon CLS er basert på at masterblitsen styrer de andre blitsene ved hjelp av en serie små korte blink. Det er sannsynligvis disse du ser. Så lenge den innebygde står på -- som du sier, skal den ikke fyre av under eksponeringen.

Mvh
thomas
Renate Fardal O.
Det kommer ikke en serie korte blink, den innebygde fyrer av som den ellers gjør... Og da vil den vel påvirke eksponeringen?
- #3 +/-
Harald L.
Jeg har vært gjennom samme prossess. Det virker som mange ikke utforsker dette nøye nok til å se at popupblitsen faktisk kan komme med på bildet selv om den står bare som master og egentlig ikke skal fyre. Den synes ikke hvis avstanden til motivet er på noe meter, men kommer du nærmere merker du den.

Etter en del forumlesning kom jeg frem til at det ikke var noe galt med kameraet mitt - og at nikon hadde laget denne som fix for dette:

http://www.fotovideo.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=39496

Det står at den er til d200 og d80 - men funker like fint til d300/d700 óg.
Renate Fardal O.
Tusen hjertelig takk for svar alle sammen!! jeg satser på å kjøpe den jeg ;)