Du er ikke logget inn Logg Inn Bli medlem
Fullskjerm

Foto på alt

Vil du lære å kombinere det nyeste og det eldste innenfor fotografi? På dette kurset lærer du mye på kort tid om hullkamera, digitale negativer og fotooverføring på ulike materialer som akvarellpapir, tekstil, metall, glass, keramikk, tre osv.
Hendelsesinfo Periode: 17.03 - 21.03
Sted: Arthouse, Horten
PRESSEMELDING:

“Foto på alt"

Vil du lære å kombinere det nyeste og det eldste innenfor fotografi? På dette kurset lærer du mye på kort tid om hullkamera, digitale negativer og fotooverføring på ulike materialer som akvarellpapir, tekstil, metall, glass, keramikk, tre osv. To ulike prosesser: cyanotype og van dyke. Kursleder Galina Manikova er en billedkunstner med lang undervisningserfaring og er kjent for sin ekspertise i feltet. Det kreves ikke forkunnskap til å delta på kurset, men kjennskap til mørkeromsarbeid og data er en fordel.

Mars 17 - 21, mandag til og med fredag, kl.10 til 16 hver dag.

Kursavgiften: 6.500 kroner dekker en del materialer, men ikke reise eller opphold.

Kurset handler om fotooverføring på ulike materialer som akvarellpapir, tekstil, metall, glass, keramikk, tre osv.

Det kreves ikke forkunnskap til å delta på kurset, men kjennskap til mørkeromsarbeid og data er en fordel. Det blir gitt individuell veiledning til hver deltaker. I løpet av 5 dager lærer vi det grunnleggende om fotografi. Vi lager bilder uten kamera. Vi lærer å ta bilder med hullkamera, lager enkle fotoapparater, lader dem med film, eksponerer og fremkaller.

Vi trenger store negativer laget på denne måten eller ved å forstørre små negativer i mørkerommet eller digitalt. Deretter overføres bildene til ulike underlag som er påført håndlaget fotografisk emulsjon. Vi lærer og bruker to ulike prosesser: cyanotype og van dyke.

Det blir gitt informasjon og veiledning til produksjon av digitale negativer og produksjon av arkiveringsdyktige kopier og utskrifter fra data og video.

Deltakere får med seg en mappe som inkluderer oppskrifter, leverandør- og litteraturliste, internett-adresser og mye annen nyttig informasjon.

Vi diskuterer historiske, estetiske og etiske aspekter i fotografi.

Kurset holdes i private atelier på Apenes i Horten. Det er god plass og alt er tilrettelagt. Det er mulig å bo på stedet, ta kontakt om detaljer.

Ta kontakt på epost angående overnatting eller andre spørsmål om kurset.

Kursleder Galina Manikova er en billedkunstner med lang undervisningserfaring og er kjent for sin ekspertise i fotooverføring på ulike materialer, se mer på websiden: www.galina.no

Påmelding: kun skriftlig med navn og adresse!!! Kun depositum sikrer deg plassen: innen 1.mars ved innbetaling av et forskudd a 1.000 kr. til konto: 1607 10 73711. Påmeldingsavgiften kan dessverre ikke returneres ved en avbestilling fra din side, men blir refundert om kurset blir avlyst av arrangøren.

Arthouse, Kiellandsgate 1a, 3183 Horten.
Tlf: 33 03 91 00. Mobil: 900 17 522. E-post: galina@online.no

  • DiskutérDiskutér
  • Skriv utSkriv ut
  • Google+
  • OvervåkLag Bokmerke
  • Varsle Foto.noVarsle Foto.no
  • Del på FacebookDel på Facebook
  • Nyheter på RSSNyheter på RSS
  • $textTips en venn
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda

Siste nyheter

Pudder Agency sikter med profesjonell stil
Å satse på å lage butikk som byrå for norske motefotografer og stylister krever teft og kunnskap, innsats og mye mot. De fire damene i Pudder Agency har tatt sats.
Telekonverter till FUJIFILM X100/X100s
Den nye telekonverteren TCL-X100 forlenger brennvidden på Fujifilm X100/100S med 1,4 ganger fra 23 til 33 mm (tilsvarende 50 mm i 35 mm-format).
Eye-Fi Mobi trådløse minnekort
Fotografering i høy kvalitet med mobile muligheter.
Fotokonkurranse for veldedighet
Med Martin Parr i juryen og premier for 60 000, arrangeres Renaissance Photography Prize for sjuende gang. Men skal du delta må du kjappe deg, fristen går ut snart.
Fotoskjerm for perfeksjonister
BenQ har lansert en dedikert fotoskjerm som viser hele CMYK-området og 99 prosent av Adobe RGB – for deg som er ekstremt kresen.
Innføringskurs i digitalfotografering i Tromsø
Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg.
Motiver i de fleste sjangre
Fotogruppen IRIS på Ås holder utstilling på Galleri D6 på Ås i Akershus.
Pentax med 51 megapiksler
Det er ikke hver dag det kommer nye mellomformatkameraer. Forgjengeren til den nye Pentax 645Z ble lansert i 2010.
Vide vinkler fra Samyang
Den sørkoreanske produsenten lanserer stadig flere objektiver for speilløse kameraer. Denne gangen to vidvinkler på 8 og 12 mm.
Reinsdyrmann og strikking på Halsnøy Kloster
I forbindelse med Artist-in-Residence programmet ved Halsnøy Kloster, syner vi no utstillinga Reindeer-Man & Net Works av Lucia Herrero (Spania) og Caroline Vaillant (Frankrike). Utstillinga varer til 4. mai.