Du er ikke logget inn Logg Inn Bli medlem
Fullskjerm

Dok:13 til Fredrikstad

Foto: Lauren Greenfield/INSTITUTE
Silver X. Rap artist and singer. Juba, South Sudan.
Silver X. Rap artist and singer. Juba, South Sudan.
“In South Sudan my album was a great hit. Small kids on the streets sing it, even old mamas and papas. When South Sudan achieved independence I was shocked. When I think of the past it’s unbelievable. When they raised the flag I was shedding tears, partly for the terrible things that happened in the past, but also for the joy.”
Foto: Zed Nelson
Om få uker er det klart for Dok:13. Årets festival har flyttet til Fredrikstad, og på programmet står navn som Lauren Greenfield og Zed Nelson.
Helgen 30.mai-1.juni er det klart for den årlige fotofestivalen Dok:13. På programmet denne gangen står navn som Lauren Greenfield, Zed Nelson, Ben Lowy og prosjektet Norwegian Journal of Photography.

- Festivalen holder en høy internasjonal profil, samtidig er vi opptatt av å vise fram det beste nordiske fotojournalister har å by på. Kveldsprogrammet blir en miks av internasjonale og nordiske fotografer som viser bilder og film som skal engasjere og inspirere, sier Sveinung Uddu Ystad, nyvalgt leder for Pressefotografens Klubb, i en pressemelding.

Arrangørene trekker frem Lauren Greenfield som et av høydepunktene. Hun skal vise sin prisbelønte dokumentarfilm Queen of Versailles og snakke om fotoprosjektet Girl Culture.

Fra Oslo til Fredrikstad
Dokfestivalen har blitt arrangert av Pressefotografenes klubb siden 2005 og har tradisjonelt vært lagt til Litteraturhuset i Oslo. Når årets festival er flyttet til Litteraturhuset i Fredrikstad, er det fordi stedet er godt egnet til formålet, mener nestleder i PK, Paul S. Amundsen.

- Bygget ligger like ved elven, midt i Fredrikstad, omgitt av et yrende folkeliv, og fasilitetene er strålende. Alt ligger til rette for å arrangere en festival hvor det skjer noe fra morgen til kveld, på hele huset. Dersom publikum setter pris på flyttingen kan Litteraturhuset i Fredrikstad bli et fast tilholdssted for Dok-festivalen, sier Amundsen til foto.no.

Arrangementer hele dagen
Formatet for festivalen skal bli noe av det samme som tidligere år, med foredrag og debatter på kveldstid. I tillegg blir det arrangementer på dagtid.

- Aktivitetsnivået på litteraturhuset blir høyt, med ulike arrangementer som tar hele bygget og døgnet i bruk. På dagtid skal vi i år arrangere noen fagseminarer med hovedfokus på video og fortellerteknikk, i tillegg skal vi gjøre festivalen mer synlig i bybildet, sier Amundsen, og forteller at PK har klare ambisjoner for festivalen videre.

- Vi ønsker å gjøre Dok-festivalen til en årlig sosial og faglig happening som trekker et svært bredt publikum til festivalen, også fra utlandet. I tillegg ønsker vi å gjøre Dok:13 til en stor begivenhet også for innbyggerne i Fredrikstad.

Andre fotografer som gjester festivalen er Bieke Depoorter, Per-Anders Pettersson, Jen Davis, Todd Heisler, Maja Daniels og Magnus Wennman.

Mer informasjon om program og billettsalg på fotojournalisten.no

Flere bilder:
Steve and I
Steve and I

Foto: Jen Davis
Steve and IRachel Angeth Madit. Miss South Sudan.
  • DiskutérDiskutér
  • Skriv utSkriv ut
  • Google+
  • OvervåkLag Bokmerke
  • Varsle Foto.noVarsle Foto.no
  • Del på FacebookDel på Facebook
  • Nyheter på RSSNyheter på RSS
  • $textTips en venn
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda

Siste nyheter

Pudder Agency sikter med profesjonell stil
Å satse på å lage butikk som byrå for norske motefotografer og stylister krever teft og kunnskap, innsats og mye mot. De fire damene i Pudder Agency har tatt sats.
Telekonverter till FUJIFILM X100/X100s
Den nye telekonverteren TCL-X100 forlenger brennvidden på Fujifilm X100/100S med 1,4 ganger fra 23 til 33 mm (tilsvarende 50 mm i 35 mm-format).
Eye-Fi Mobi trådløse minnekort
Fotografering i høy kvalitet med mobile muligheter.
Fotokonkurranse for veldedighet
Med Martin Parr i juryen og premier for 60 000, arrangeres Renaissance Photography Prize for sjuende gang. Men skal du delta må du kjappe deg, fristen går ut snart.
Fotoskjerm for perfeksjonister
BenQ har lansert en dedikert fotoskjerm som viser hele CMYK-området og 99 prosent av Adobe RGB – for deg som er ekstremt kresen.
Innføringskurs i digitalfotografering i Tromsø
Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg.
Motiver i de fleste sjangre
Fotogruppen IRIS på Ås holder utstilling på Galleri D6 på Ås i Akershus.
Pentax med 51 megapiksler
Det er ikke hver dag det kommer nye mellomformatkameraer. Forgjengeren til den nye Pentax 645Z ble lansert i 2010.
Vide vinkler fra Samyang
Den sørkoreanske produsenten lanserer stadig flere objektiver for speilløse kameraer. Denne gangen to vidvinkler på 8 og 12 mm.
Reinsdyrmann og strikking på Halsnøy Kloster
I forbindelse med Artist-in-Residence programmet ved Halsnøy Kloster, syner vi no utstillinga Reindeer-Man & Net Works av Lucia Herrero (Spania) og Caroline Vaillant (Frankrike). Utstillinga varer til 4. mai.