Du er ikke logget inn Logg Inn Bli medlem
Fullskjerm
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nyhet. Gratis fotoutdannelse

Fotolærling
Fotolærling
Foto: Fame
Sammarbeid mellom Medieskolerne i Viborg og FameFotografene AS.
Unikt nytt tilbud: Gratis fotograf utdanning!

FameFotografene i Norge har sammen med Medieskolerne i Danmark laget et helt nytt unikt tilbud til ungdommer som ønsker seg en fotograf-utdannelse. Det har fått navnet FameTraineeProgram. (FTP) Fame gjør dette fordi de ønsker, som en av Norges største fotografbedrifter, å ta litt ansvar for utdanningen av fotografer. Fame ønsker å rekruttere i fra disse fotografene i framtiden, og opplever at mange av skolene som utdanner fotografer i Norge i dag, ikke har tilstrekkelig fokus på portrettfotografi. Fame ønsker ut i fra det å finne ”talenter” som ønsker å gjøre det å ta bilder av helt vanlige folk, til det spennende yrke.

Medieskolerne i Viborg er en veletablert og velrenommert skole for fotograf-utdannelse. Utdannelsen går over hele fire og et halvt år, og er med det en av de grundigste man kan ta på vei til å bli fotograf. Lærlingene vil i løpet av en 4,5 års periode være på Medieskolerne på hele 5 kurs som til sammen varer over et år. Når de ikke er i Viborg arbeider de tett med lokalt ansatte fotografer i Fame sine studio rundt om kring i hele Norge. De vil da være en del av Norges største fotofaglige miljø.

Opplegget er godkjent av Statens Lånekasse, og finansieres ved hjelp av Lånekassen, stipend i fra FameFotografene og AER i Danmark.

Fotograf Trine Melhuus er i fra Fame sin side ansvarlig for opplegget. Hun har erfaring i fra egen drift av portrettstudio igjennom mer enn 20 år. Hun ble som første kvinne i Norge kåret til ”Årets fotograf” i Norges Fotograf Forbunds regi. Trine er også medeier i FameFotografene AS. Hun leter nå etter hele 6 ungdommer som hun vil gi denne muligheten til alt i fra januar måned. Om hun får det som hun vil, får de sitt svennebrev i Århus rådhus om 4 år!

Les mer på www.fame.no og medieskolerne.dk

Hvem kan søke om å bli opptatt som lærling i Fame? (FTP) Man må ikke være en rutinert fotograf når man søker, men ha lyst til å jobbe hardt for å bli det. Søkerne må være mellom 20 og 30 år, men det finnes selvsagt unntak i fra den regelen.

Ytterligere opplysninger gis gjerne av Trine Melhuus, Mobil 90087865, trine.melhuus@fame.no,  • DiskutérDiskutér
  • Skriv utSkriv ut
  • Google+
  • OvervåkLag Bokmerke
  • Varsle Foto.noVarsle Foto.no
  • Del på FacebookDel på Facebook
  • Nyheter på RSSNyheter på RSS
  • $textTips en venn
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda

Siste nyheter

Telekonverter till FUJIFILM X100/X100s
Den nye telekonverteren TCL-X100 forlenger brennvidden på Fujifilm X100/100S med 1,4 ganger fra 23 til 33 mm (tilsvarende 50 mm i 35 mm-format).
Eye-Fi Mobi trådløse minnekort
Fotografering i høy kvalitet med mobile muligheter.
Fotokonkurranse for veldedighet
Med Martin Parr i juryen og premier for 60 000, arrangeres Renaissance Photography Prize for sjuende gang. Men skal du delta må du kjappe deg, fristen går ut snart.
Fotoskjerm for perfeksjonister
BenQ har lansert en dedikert fotoskjerm som viser hele CMYK-området og 99 prosent av Adobe RGB – for deg som er ekstremt kresen.
Innføringskurs i digitalfotografering i Tromsø
Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg.
Motiver i de fleste sjangre
Fotogruppen IRIS på Ås holder utstilling på Galleri D6 på Ås i Akershus.
Pentax med 51 megapiksler
Det er ikke hver dag det kommer nye mellomformatkameraer. Forgjengeren til den nye Pentax 645Z ble lansert i 2010.
Vide vinkler fra Samyang
Den sørkoreanske produsenten lanserer stadig flere objektiver for speilløse kameraer. Denne gangen to vidvinkler på 8 og 12 mm.
Reinsdyrmann og strikking på Halsnøy Kloster
I forbindelse med Artist-in-Residence programmet ved Halsnøy Kloster, syner vi no utstillinga Reindeer-Man & Net Works av Lucia Herrero (Spania) og Caroline Vaillant (Frankrike). Utstillinga varer til 4. mai.
"En Reise" Kunstfoto
Olemartin Evensen viser sine bilder i Galleri Fet Kunstforening.